Arhiva » Vesti » Kurir 13.01.2018

Dodik: RS ne formira paravojne formacije, to su opasne konstrukcije!

Kurir subota, 13. januar 2018.

Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da "predsednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice" su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana, saopšteno je iz kabineta predsednika RS.

"Da je to tako svedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu proverljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da kabinet predsednika RS "najodlučnije odbacuje takve spekulacije".

Sarajevski portali objavili su da obaveštajno-bezbednosne službe BiH raspolažu saznanjima da udruženje "Srbska čast" radi na formiranju paravojne formacije u Republici Srpskoj i da već regrutuje ljude.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da tim informacijama "raspolaže već duže vreme.

"Prikupili smo dosta informacija vezano za to", rekao je Mektić, ali nije želeo da iznosi više detalja jer će, kako je rekao, detaljni izveštaj najpre biti dostavljen Tužilaštvu BiH.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović odbacila je danas navode o formiranju paravojnih formacija u Srpskoj, nazivajući ih "neosnovanim podmetanjima".

"Sve te priče koje se vrte posledniih nekoliko dana su samo bombastična nagađanja", rekla je Cvijanović. Cvijanović je istakla da RS ima regularne formacije, svoju policiju i da je pažnja institucija i ulaganja usmerena prema njima.

"Mislim da su predimenzionirali i počeli da izmišljaju određene stvari", dodala je Cvijanović.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Marina Lopičić

KURIR TV VESTI: ALARMANTNO! Pogledajte koliko dece u Srbiji godišnje oboli od raka?!

Kurir Autor: Kurir


Objavljeno na sajtu kurir.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.