Arhiva » Vesti » RTV 13.01.2018

Dodik: Izuzetno opasne konstrukcije o paravojnim jedinicama

BANJALUKA - Kabinet predsednika Republike Srpske odbacio je tvrdnje koje su pojavile na pojedinim portalima da "Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice".

RTV subota, 13. januar 2018.  |  Tanjug
RTV: Dodik: Izuzetno opasne konstrukcije o paravojnim jedinicama

Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da "predsednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice" su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana, saopšteno je iz kabineta predsednika RS.

Dodik čestitao pravoslavnu Novi godinu

Dodik je čestitao danas svim građanima Republike Srpske, koji praznuju po julijanskom kalendaru, pravoslavnu Novu 2018. godinu.

"Želim vam da ovaj praznik provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju sa svojim najbližim i neka vam predstojeća Nova godina donese napredak, ličnu i porodičnu sreću", navodi se u čestitki predsednika Dodika.

"Da je to tako svedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu proverljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj", ističe se u saopštenju koje prenose banjalučke "Nezavisne novine".

U saopštenju se dodaje da kabinet predsednika RS "najodlučnije odbacuje takve spekulacije".

Sarajevski portal Žurnal objavio je da obaveštajno-bezbednosne službe BiH raspolažu saznanjima da, dosad nepoznato javnosti, udruženje "Srbska čast" radi na formiranju paravojne formacije u Republici Srpskoj i da već regrutuje ljude.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da tim informacijama "raspolaže već duže vreme.

"Prikupili smo dosta informacija vezano za to", rekao je Mektić za portal Klix.ba, ali nije želeo da iznosi više detalja jer će, kako je rekao, detaljni izveštaj najpre biti dostavljen Tužilaštvu BiH.

Cvijanović o paravojnim formacijama: Neosnovana podmetanja RS

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović odbacila je danas navode o formiranju paravojnih formacija u Srpskoj, nazivajući ih "neosnovanim podmetanjima".

"Sve te priče koje se vrte poslednjih nekoliko dana su samo bombastična nagađanja", rekla je Cvijanović.

Cvijanović je istakla da RS ima regularne formacije, svoju policiju i da je pažnja institucija i ulaganja usmerena prema njima.

"Mislim da su predimenzionirali i počeli da izmišljaju određene stvari", dodala je Cvijanović, prenela je Fena.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.