Arhiva » Vesti » Mondo 13.01.2018

Dačić: Vodite Beograd kao ja spoljnu politiku

Predsednik SPS-a Ivica Dačić rekao je da bez pobede SPS i SNS u Beogradu nema stabilnosti Srbije, a predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma ocenio je da je Dačić "drugi Tito u Srbiji".

Mondo subota, 13. januar 2018.  |  MONDO/Agencije

Foto: FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

Dačić je na sednici Gradskog odbora SPS-a poručio stranačkim kolegama da vode Beograd kao što on vodi spoljnu politiku - jako, čvrsto i odlučno.

Ponovio da je kandidat SPS za gradonačelnika Beograda - Aleksandar Antić i poručio d a"ovo nisu izbori za Beograd, već su važni za stabilnost Srbije, a neće biti stabilnosti Srbije ako ne pobedimo na izborima zajedno sa SNS".

On je svima onima koji nastoje da ih marginalizuju ili govore da ih nema, poručio da svaki dan mogu da gledaju "Otpisane" i "Povratak otpisanih".

Dačić je istakao da je izuzetno zadovoljan sa onim što su zajedno sa SNS uradili i razvili Beograd, ali da mora i da mogu još bolje da rade.

Kako je rekao, jedino su razgovarali sa koalicionim partnerom SNS i da je sa Aleksandrom Vučićem dogovoreno da se izađe odvojeno na izbore. Dačić je naveo, da smatraju da je bolje tako kako bi se članstvo aktiviralo i kako ne bi neko mislio da će neko drugi obaviti posao.

"Mi sa Aleksandrom Vučićem imamo dobru saradnju. Dogovorili smo se da idemo odvojeno i siguran sam da ćemo zajedno imati više od 50 odsto i da ćemo napraviti postizbornu koaliciju", kazao je Dačić.

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije i kandidat koalicije SPS - JS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić ocenio je da će ta lista "bez ikakve sumnje" biti "najjača" na predstojećim izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda, i da će na njoj biti "lepih i prijatnih iznenađenja".

Antić koji je ministar energetie i rudarstva Srbije, na sednici beogradskog odbora SPS-a je kazao da "nije teško biti kandidat za gradonačelnika kada iza vas stoje ovakve dve stranke i ovakvi lideri", kazao je Antić

Govoreći o prioritetima te koalicije, Antić je nave "povećanje nivoa bezbednosti", "razvijanje ekološke svesti" i modernizaciju javnog saobraćaja.

Dodao je da će lista SPS-JS za izbore u Beogradu biti "mešavina akumuliranog znanja i nove energije", sa "dosta stranačkih ljudi, ali i ljudi nestranačke orijentacije".

"Mi smo oni crveni koji su izgradili Beograd i ne stidimo se toga", kazao je Antić.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da je Dačić "drugi Tito u Srbiji" i ocenio da bez koalicije SPS-JS u Srbiju ne bi dolazili investitori.

"Mi smo koalicija koja ne laže, i koja nikada nije izdala svoje građane i Srbiju. Mi smo državotvorna, a ne kumovska koalicija i trajaćemo bar još 100 godina", rekao je Marković.


Objavljeno na sajtu mondo.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.