Arhiva » Vesti » Politika 13.01.2018

Socijalisti krenuli u kampanju

Izborne liste za beogradske izbore najkasnije do srede

Politika subota, 13. januar 2018.

Sednicom stranačkog beogradskog odbora socijalisti su juče krenuli u izbornu kampanju, iako izbori u glavnom gradu nisu zvanično raspisani. U prepunoj sali „Sava centra”, lider SPS-a Ivica Dačić je poručio stranačkim kolegama da vode Beograd na isti način kako on vodi spoljnu politiku – jako, čvrsto i odlučno.

„Drugovi, ne smete da se plašite nikoga. Mi imamo svoju ideju i ideologiju, a svoje stavove branite jače i čvršće”, rekao je juče Dačić na sednici beogradskog odbora u prisustvu više od 1.100 delegata.

Dačić je rekao da je s liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem dogovoreno da se na izbore u Beogradu ide na dve liste, a SPS nastupa sa svojim decenijskim partnerom Jedinstvenom Srbijom. Siguran je da će obe liste imati više od 50 odsto glasova.

„Ovo nisu izbori samo za Beograd. Oni su važni za stabilnost Srbije, a neće biti stabilnosti Srbije ako ne pobedimo na izborima zajedno sa SNS-om”, kazao je Dačić, često prekidan aplauzima delegata.

On je svima onima koji nastoje da ih marginalizuju ili govore da ih nema poručio da svaki dan mogu da gledaju „Otpisane” i „Povratak otpisanih”.

Govoreći o najavi da će možda opozicija na beogradskim izborima izaći u jednoj koloni, Dačić je rekao „da Đilas, Janković i Jeremić, kako god da idu na izbore, zajedno ili odvojeno, neće uspeti”. „Koliko god se trudili, prazna vreća ne može da stoji uspravno”, zaključio je Dačić.

Lider JS Dragan Marković Palma je poručio da su oni koalicija koja ne laže i rekao da su na predsedničkim izborima dali podršku najboljem kandidatu, a da su ovo lokalni izbori i da oni imaju najboljeg kandidata. Marković je rekao da su SPS i JS bratska koalicija, da će trajati, da ih vodi čovek koji je skinuo negativnu etiketu s građana Srbije, koji je odradio veliki posao u spoljnoj politici i, uporedivši Srbiju sa SFRJ kada ju je vodio Tito, rekao da je „novi Tito Ivica Dačić”.

Inače, političke partije i pokreti privode kraju sastavljanje izbornih lista i očekuje se da će najkasnije početkom sledeće nedelje gotovo svi izaći sa svojim kandidatima za odbornike. U ponedeljak će biti poznate izborne liste naprednjaka i socijalista, a očekuje se da će se do srede sa svojim timom predstaviti Demokratska stranka Dragana Šutanovca i lista predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.

Na izbornoj listi naprednjaka među prvih dvadeset imena neće biti više od četvoro političara. Za sada je jedino izvesno da će direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung biti druga na izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd’”, a na ovoj listi, kako „Politika” saznaje, biće i dekan Pravnog fakulteta u Beogradu Sima Avramović i poznati srpski pisac Milovan Vitezović. Među 110 kandidata za odbornike svoje mesto sigurno će naći gradonačelnik Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić i zamenik gradonačelnika Andrija Mladenović.

U ponedeljak će biti održana sednica Predsedništva SNS-a na kojoj će se razgovarati o listi kandidata za lokalne martovske izbore u Beogradu, Boru, Aranđelovcu i Sevojnu. Stranačko rukovodstvo naprednjaka će utvrditi jasne kriterijume i redosled na listi kandidata za odbornike.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić kaže da će se, kada liste budu kompletirane, čekati samo da lokalni izbori budu raspisani da bi naprednjaci krenuli u kampanju. Na sutrašnjoj sednici Predsedništva biće utvrđena i precizna zaduženja za sve funkcionere SNS-a u kampanji, kao i članova i aktivista stranke.

„Kada ta lista bude bila usvojena, mi ćemo biti potpuno spremni i čekati trenutak kada će predsednica Skupštine Srbije raspisati te izbore i na osnovu toga, kada krenu da teku rokovi za izbornu kampanju, krenuti u kampanju, predati našu listu i predstaviti rezultate i viziju SNS-a”, kaže Glišić.

On najavljuje da će se SNS u kampanji građanima predstaviti postignutim rezultatima u Beogradu, Boru, Aranđelovcu i Sevojnu i ponuditi jasnu viziju koja treba da učini da unaprede život u lokalnim sredinama i šta će učiniti u naredne četiri godine da bi život građana bio bolji.

„Da se ne dozvoli povratak u prošlost, u vreme kada su, pre svega u Beogradu, ’haračili’ ljudi poput Dragana Đilasa, Aleksandra Šapića, Miroslava Miškovića a građani još imaju finansijske traume iz vremena njihove vladavine”, dodao je Glišić.


Objavljeno na sajtu politika.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Palma: Dačić je "drugi Tito", trajaćemo još sto godina

Vesti online subota, 13. januar 2018.

Palma: Dačić je drugi Tito u Srbiji

B92 subota, 13. januar 2018.

Dačić: BG izbori za budućnost Srbije

Danas subota, 13. januar 2018.

Palma: Dačić je 'drugi Tito u Srbiji'

Beta subota, 13. januar 2018.

Antić: Listi SPS - JS najjača u Beogradu

Beta subota, 13. januar 2018.

©2018 Netmark d.o.o.