Arhiva » Vesti » Radio 021 13.01.2018

Uhapšen zbog torbe pune kljova mamuta

Meštanin ruskog Stavropoljskog kraja priveden je na Međunarodnom aerodromu Jemeljjanovo u Krasnojarsku u istočnom Sibiru, nakon što je u njegovom prtljagu pronađena torba sa kljovama mamuta, teška deset kilograma, saopšteno je iz okružne sibirske policije.

Radio 021 subota, 13. januar 2018.  |  Srna

U saopštenju se navodi da je prilikom pregleda prtljaga pri ulasku na terminal, policija pronašla torbu sa delovima kostiju koje podsećaju na kljove mamuta.

Iz policije dodaju da mladić (25) nije imao dozvolu za prenos predmeta od kulturološke vrednosti.

Mladić je tvrdio da je torbu našao u blizini kante za otpatke na ulici i da ju je poneo kući, u nadi da će od kostiju moći da napravi suvenire.

Nakon što su stručnjaci Krasnojarskog muzeja lokalne istorije pregledali sadržaj torbe, ustanovljeno je da su osam fragmentata kosti, zapravo, delovi kljova mamuta, dok je jedan fragment deo kljove morža.

Stručnjaci tvrde da su fragmenti kljova mamuta stari više od 4.500 godina, prenosi TASS. Osumnjičeni bi mogao da bude kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 708 dolara, zbog izbegavanja da pronađene predmete od kulturološke vrednosti, koji su pronađeni tokom radova na iskopavanju, preda državnim vlastima.

Autor: Srna


Objavljeno na sajtu 021.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Aerodrom

©2018 Netmark d.o.o.