Arhiva » Vesti » RTS 13.01.2018

Bujošević o dopisu Programskog saveta

U dopisu koji sam dobio od Programskog saveta RTS-a nigde ne piše da se traži da se serija "Nemanjići" ne emituje dok članovi Programskog saveta ne pogledaju bar pet epizoda, izjavio je generelni direktor RTS-a Dragan Bujošević i ocenio da je to, sudeći po Fonetovoj informaciji, tumačenje predsednika Programskog saveta Milivoja Pavlovića.

RTS subota, 13. januar 2018.
RTS: Bujošević o dopisu Programskog saveta

Bujošević je u izjavi Fonetu citirao dopis Programskog saveta u kojem se kaže: "Smatramo da bi bilo celishodno da se članovima Programskog saveta, pre početka emitovanja celine serije, na internoj projekciji prikaže bar pet prvih epizoda".

Prema rečima Bujoševića, u drugom delu Pavlovićeve izjave on kaže da je odluka o emitovanju na uredništvu i menadžmentu, baš kako to predviđaju zakoni i propisi na koje se predsednik Programsmog saveta i poziva u svom dopisu predsedniku Upravnog odbora, generalnom direktoru i uredniku Kulturno-umetničkog programa RTS-a.

U Zakonu o javnim medijskim servisima i Statutu RTS-a se insistira na autonomiji uređivačkih timova i nezavisnosti uređivačke politike, ističe Bujošević.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Dragan Bujošević RTS

©2019 Netmark d.o.o.