Arhiva » Vesti » RTS 13.01.2018

Vuletić: Upoznaću UO RTS-a sa zahtevom Pavlovića

Predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije Vladimir Vuletić potvrdio je Fonetu da mu je predsednik Programskog saveta RTS-a Milivoje Pavlović u petak uputio pismo u kojem zahteva da članovi Programskog saveta pogledaju prvih pet epizoda igrane televizijske serije "Nemanjići".

RTS subota, 13. januar 2018.
RTS: Vuletić: Upoznaću UO RTS-a sa zahtevom Pavlovića

"S obzirom da to do sada nije bila praksa, s tim zahtevom ću upoznati članove Upravnog odbora na prvoj narednoj sednici", najavio je Vuletić.

On je naglasio da će Programski savet, povodom ovog zahteva, biti blagovremeno informisan o stavu Upravnog odbora.

Programski savet RTS-a je zatražio da se ne emitujeu naredni nastavci igrane serije serije o Nemanjićima, dok se na internoj rojekciji u RTS ne odgleda cela serija, ili bar njena polovina.

Prema rečima Milivoja Pavlovića, Programski savet RTS-a je pisani zahtev o tome uputio prof. dr Vladimiru Vuletiću, predsedniku Upravnog odbora RTS-a, Draganu Bujoševiću, generalnom direktoru, i Nebojši Bradiću, glavnom i odgovornom uredniku Kulturno-umetničkog programa RTS.

U pismu, koje je potpisao Pavlović, "ovaj zahtev se obrazlaže programskim, produkcionim i kulturološkim značajem serije o Nemanjićima, kao i pretežno negativnim reagovanjem opšte i stručne javnosti posle emitovanja prve epizode".

Kako se u dopisu navodi, "zahtev Programskog saveta temelji se na odredbama Zakona o medijskim servisima, Statutu RTS-a i aktima o delokrugu rada Programskog saveta, odnosno, onim stavovima ovih dokumenata koji naglašavaju pravo i obavezu Saveta da razmatra kvalitet programskih sadržaja i vrednuje domete ostvarivanja programske koncepcije Radio Beograda i Televizije Srbije".


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

RTS

©2018 Netmark d.o.o.