Arhiva » Vesti » Večernje novosti 13.01.2018

Pomen Mikiju Jevremoviću

Na Novom groblju u Beogradu danas će biti obeležena godina od smrti pevača

Večernje novosti subota, 13. januar 2018.  |  S. DOBROSAVLjEVIĆ

U ALEJI zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu danas će, tačno u podne, biti obeležena godina od smrti Mikija Jevremovića. Jedan od najpopularnijih pevača zabavne muzike u SFRJ, preminuo je 13. januara 2017. od posledica moždanog udara, a njegov brat Zoran Jevremović ističe da će današnji pomen biti prilika da se Mikija, osim porodice, prisete svi koji su voleli njegove pesme.

- Naša želja je bila da 40 dana i pola godine od smrti obeležimo skromno, u krugu porodice, ali bismo voleli da na godišnjicu smrti dođu i Mikijeve kolege, kao i ljudi koji su odrasli uz njegove pesme - kaže za "Novosti" Zoran Jevremović. - Mislim da je Miki to zaslužio i ne mogu da verujem da je već prošlo godinu dana.

Ali Mikija Jevremovića nije zaboravila branša.

PROČITAJTE JOŠ - Miki sahranjen uz "A sad, adio"

Krajem 2017. posthumno je dobio nagradu za životno delo, koju je prvi put dodelio Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije. Pred Novu godinu "Kroacija rekords" objavila je trostruki disk sa 50 najpopularnijih Mikijevih pesama, na kom se nalaze i dve nove kompozicije, koje je Jevremović snimio pre smrti ali ih publika još nije čula.

- To su pesme "Sipaj još jednu" i njegova poslednja kantautorska kompozicija "Vrata srca" - priča Zoran. - Miki ju je napisao pre dve i po godine, u melanholičnom stanju, uz čašicu i gitaru, i mnogo je lepa.

Zoran Jevremović ove godine planira da organizuje koncert u Beogradu kao omaž legendarnom pevaču i to u Domu sindikata, gde je Miki najviše nastupao.

- Voleo bih da to bude u Domu sindikata, Mikijevoj drugoj kući, gde je održao mnogo koncerata i pobeđivao na festivalima. Ideja je da to bude 27. marta, na njegov rođendan, ali nisu realne šanse da se to desi, jer se Dom sindikata renovira. Ali neka bude i kasnije, u aprilu ili maju. Želim da napravimo koncert sličan onom koji smo mesec dana posle Mikijeve smrti organizovali u Valjevu. Već imam obećanje Željka Joksimovića, "Nevernih beba" i Borisa Bizetića, koji su nastupili u Valjevu, da će učestvovati i u Beogradu.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Miki Jevremović

©2018 Netmark d.o.o.