Arhiva » Vesti » Večernje novosti 13.01.2018

Užice: Petacima potrebno još učionica

Prva Osnovna škola "Kralj Petar Drugi" u Užicu čeka proširenje na tavanske prostorije

Večernje novosti subota, 13. januar 2018.  |  N. JANKOVIĆ

PRVA Osnovna škola "Kralj Petar Drugi" u Užicu, uprkos negativnim demografskim trendovima i u ovom delu Srbije, postala je tesna za sve školarce koji baš tu žele da pohađaju peti razred. Zato će najstarija obrazovna ustanova u gradu na Đetinji pokušati da se izbori za adaptaciju tavanskog prostora, kako i ubuduće ne bi morala da odbija upisnice nekolicine školaraca.

- U petom razredu su mesta maksimalno popunjena i u pet odeljenja imamo po 30 učenika, pa je jedini zakonski ispravan način da upišemo sve zainteresovane đake formiranje još jednog, šestog odeljenja - kaže direktor škole Nikola Bacetić. - Nažalost, nemamo dovoljno prostora i o adaptaciji tavana smo već razgovarali sa gradskim većnikom Marijom Trmčić. Razumevanje i dobra volja postoje, ali se razmatraju finansijske mogućnosti.

PROČITAJTE JOŠ - U učionicama nema uniformi

Inače, saradnja lokalne samouprave i užičkih škola je dosad bila veoma dobra, pa najava da će grad pokušati da reši i ovaj problem raduje i prosvetare, i roditelje, i đake. Razredne starešine i nastavnici u Prvoj osnovnoj školi ne kriju zadovoljstvo zbog velikog broja učenika i tvrde da - zbog činjenice da su deca vredna i po svemu izuzetna - maksimalan broj đaka u svakom odeljenju uopšte ne otežava rad.

NORMATIV

MINISTARSTVO obrazovanja je propisalo normativ po kojem je minimalan broj đaka u pet odeljenja 121, a maksimalan 150 - koliko ih je trenutno u užičkoj Prvoj osnovnoj školi "Kralj Petar Drugi".


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Užice: Petacima potrebno još učionica

Užice oglasna tabla subota, 13. januar 2018.

Ključne reči

Izbori Užice

©2018 Netmark d.o.o.