Izvor: Dnevnik arhiva vesti 14.01.2018

Bogojavljenje u Apatinu: Za krst će plivati i Dragana Zorić

Dnevnik 14.01.2018
APATIN: Turističkoj organizaciji Apatin javilo se već 18 kandidata da učestvuju u plivanju za Časni krst povodom crkvenog praznika Bogojavljenja, koji se obeležava u petak 19. januara. Među kandidatima najviše je mladića, ali ima i starijih… »

U derbiju Košarkaške lige Srbije Voša nadvisila Borac

Dnevnik 14.01.2018
U derbiju 14. kola Košarkaške lige Srbije, pred rekordnim brojem gledalaca ove sezone i posle velike borbe, ekipa Vojvodine savladala je u triler završnici Borac rezultatom 98:97. Novosađani su tako skinuli Čačane s prvog mesta na tabeli domaćeg… »

Šareni tvor ugroženi stanovnik Srbije važi za veštog lovca

Dnevnik 14.01.2018
Šareni tvor spada u ugroženu divlju životinju koja naseljava Srbiju. On je sitan mesožder i hrani se uglavnom glodarima i pticama, a rasprostranjen je širom evropskog kontinenta, kao i u nekim delovima Azije. Nekada davno, avganistanski trgovci… »

U Omladinskom centru CK-13 književni razgovori

Dnevnik 14.01.2018
Književni razgovor o stvaralaštvu čileanskog pisca Roberta Bolanja održaće se u ponedeljak od 20 časova u Omladinskom centru CK-13, Vojvode Bojovića 13. Razgovor o Bolanju vodiće, ali i iz njegovih dela čitati odlomke, pesnikinja Maja Solar, kao… »

„Zlatne ruke“ obučavaju žene u Bačkoj Palanci

Dnevnik 14.01.2018
BAČKA PALANKA: U prvoj fazi Projekta „Moje osnovno pravo – pravo na normalan život“ u Bačkoj Palanci završena je praktična obuka žena u okviru upotrebno vrednih zanimnja kao što su: krojenje, šivenje, manikiranje, frizerska delatnost, izrada… »

Bačka Topola uvela nove mere populacione plitike

Dnevnik 14.01.2018
BAČKA TOPOLA: Na Javni poziv Kabineta ministra bez portfelja za demografiju i populacionu politiku (MDPP), odazvalo se 88 opština širom Srbije, sa 90 predloga projekata od kojih je samo 15 opština dobilo novac. Među njima je i Opština Bačka Topola… »

Neiskusni vežbač iz Sarajeva hit na internetu

Dnevnik 14.01.2018
Snimak iz jedne teretane u Sarajevu nasmejao je ceo svet. Naime, jedan od članova teretane na pogrešan način pokušao je da koristi spravu za vežbanje. Reč je o takozvanoj lat mašini, na kojoj se izvode vežbe za leđne mišiće. Ta sprava se… »

Maženje psa smanjuje mnoge rizike

Dnevnik 14.01.2018
Dokazano je da nas psi čine srećnim, međutim novo istraživanje koje dolazi iz Švedske, odnos psa i čoveka podižu na sasvim novi nivo. Naime, istraživači su nadgledali više od 3,4 miliona ljudi u periodu od 12 godina i pratili njihovo zdravlje… »

U školama u Vojvodini završen zimski raspust

Dnevnik 14.01.2018
Posle, ipak i ove godine tronedeljnog zimskog odmora, drugo polugodište đacima u Vojvodini počinje u ponedeljak. Petodnevna nastavna nedelja svim učenicima biće produžena sa dve nastavne subote i to 14. aprila, kada će se održati časovi po… »

Univerzitet u Novom Sadu uspostavio saradnju s Univerzitetom iz Sidneja

Dnevnik 14.01.2018
Na osnovu Memoranduma o razumevanju koji su nedavno potpisali rektor Univerziteta u Novom Sadu profesor dr Dušan Nikolić i prorektor za naučna istraživanja Mekvori univerziteta iz Sidneja profesor dr Ajzak Pretorius započeta je saradnja ove dve… »