Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 14.01.2018

RHMZ: Potencijalno opasno vreme širom Srbije

Glas Zapadne Srbije 14.01.2018
U većem delu Srbije, osim na severu, danas se očekuju potencijalno opasne vremenske prilike koje zahtevaju oprez. Kako je saopšteno iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), danas je na području skoro cele Srbije nastupio žuti meteoalarm… »

Odbornici u utorak o budžetu za 2018. godinu

Glas Zapadne Srbije 14.01.2018
Lučani - Odbornici Skupštine opštine Lučani, na sednici koja je zakazana za utorak, razmatraće predlog odluke o budžetu za 2018. godinu, zatim rešenja o razrešenju i imenovanju vd direktora JKP „Komunalac“ i člana Nadzornog odbora Doma… »

Na Gradskom trgu u Valjevu novu godinu dočekalo oko 7.000 ljudi (FOTO)

Glas Zapadne Srbije 14.01.2018
Valjevo - Srpsku novu godinu, brojni građani dočekali su na Gradskom trgu u Valjevu, uz nastup Šabana i Ilde Šaulić. Procenjuje se da se okupilo oko 7.000 ljudi, ne samo iz grada na Kolubari, već i iz okolnih mesta. Izlazeći na binu, jedna od… »

Čuvaju uspomene na varoš koje nema

Glas Zapadne Srbije 14.01.2018
Nova Varoš - Sa zidova u domovima Mile Korunović Delić (1947) iz Beograda i njenog brata Predraga Peda Korunovića (1950) u Novoj Varoši - gledaju preci. U ramovima i albumima starostavne slike, a u rodoslovu, ispisanom krasnopisom "po kazivanju i… »

Izgorela kuća, vlasnik pronađen mrtav

Glas Zapadne Srbije 14.01.2018
Užice - Užičanin M. M. (68) pronađen je jutros mrtav u svojoj kući u Vidovdanskoj ulici koja je tokom noći delimično izgorela. Nesrećnog čoveka pronašla je njegova ćerka koja je došla da mu donese lekove jer on živeo sam. Ona je zatekla… »

Čačani sa Dejanom Petrovićem dočekali još jednu Novu godinu

Glas Zapadne Srbije 14.01.2018
Čačak - Građani Srbije dočekali su još jednu Novu godinu, ovog puta po Julijanskom kalendaru. Uprkos hladnom vremenu, oko pet hiljada Čačana dočekao je Pravoslavnu novu godinu na Gradskom trgu. Slavilo se uz poznatog trubača Dejana Petrovića i… »

Srpske maline sve do dalekog Japana

Glas Zapadne Srbije 14.01.2018
Čekajući je nekad i punih 45 dana. Tačno toliko srpska malina plovi svetskim morima ne bi li stigla do potrošača na zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država ili prestonice Japana. Do Australije "jedri" 37, a Izraela 17 dana. Iz potpalublja ide… »

Ostali bez kuvane rakije i vina, ali ne i zabave

Glas Zapadne Srbije 14.01.2018
Valjevo - U Valjevu se doček Pravoslavne nove godine ipak završio bez incidenta, koji su uoči novogodišnjih praznika najavljivani, nakon odluke grada Valjeva i Gradskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS), da se doček organizuje na istom mestu na… »

Gvozdenović: Imao sam hrabrosti i talenta, ovde sam zbog Valjevaca, a ne zbog muljatora

Glas Zapadne Srbije 14.01.2018
Valjevo - Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović prešao je dug politički put, od Srpskog pokreta obnove koji mu je bio prva stranka, preko grupe građana pa sve do Srpske napredne stranke sledeći, kako kaže, svoju nacionalnu opciju. Ostaće… »

Nova Srbija svečano proslavila Srpsku novu godinu

Glas Zapadne Srbije 14.01.2018
Čačak - Veselo i radosno, onako kako je to činjeno i u prethodne dve decenije, Nova Srbija (NS) je i ovoga puta sa svojim mnogobrojnim članstvom, simpatizerima i prijateljima stranke obeležila Srpsku Novu godinu, navodi se u saopštenju. Da atmosfera… »