Izvor: Insajder/Politika arhiva vesti 14.01.2018

Vučić: Bio sam na ivici suza zbog izjave Amfilohija

Insajder 14.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za RTS da ga je povredila izjava mitropolita Amfilohija da njegova politika vodi "izdaji Srbije i Kosova". Vučić je rekao da su ga reči mitropolita crnogorsko-primorskog lično pogodile, da je zbog toga… »

Predsednik Srbije predstavio listu Srpske napredne stranke za beogradske izbore

Insajder 14.01.2018
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić predstavio je gostujući na RTS-u listu te stranke na predstojećim beogradskim izborima. Na čelu liste SNS-a će biti nestranačka ličnost, direktor Univerzitetske dečje klinike… »

Svedok sa Kosova: Martovsko nasilje organizovali kriminalci uz podršku službi i ratnih stranaka

Insajder 14.01.2018
Svedok Specijalnog tužilaštva Kosova Škumbin Mehmeti tvrdi da je nasilje u martu 2004. organizovala jedna kriminalna grupa, uz podršku ratnih stranaka, tajne službe i velikih porodica, prenosi portal KoSSev. Krajem 2001. godine na Kosovu je formirana… »

Opozicija pita otkud u Skupštini RS uniformisani pripadnici organizacije „Srbska čast"

Insajder 14.01.2018
Opozicioni Narodni demokratski pokret (NDP) zahteva da se rukovodstvo Skupštine Republike Srpske izjasni o prisustvu pipadnika paravojne formacije "Srbska čast" u prostorijima parlamenta RS. NDP traži od rukovodstva Narodne skupštine RS da objasni ko… »

Njujork tajms: Oči sveta uprte u Kosovo zbog Specijalnog suda za zločine OVK

Insajder 14.01.2018
Pokušaji kosovskih političara da ukinu Specijalni sud za ratne zločine, formiran da procesuira zločine koje su počinili Albanci, prete da naruše odnose Prištine sa zapadnim saveznicima koji su podržali Kosovo da se odvoji od Srbije, ocenjuje… »

Saopštenje Uprave za sprečavanje pranja novca konfuzno, Vulin tvrdi da je sve razjašnjeno

Insajder 14.01.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da je Uprava za sprečavanje pranja novca potvrdila da tetka njegove supruge postoji i da je stan isplaćen pre nego što je postao funkcioner. Međutim, u izveštaju koji je Uprava po zakonu dostavila Insajderu… »

Dodik: Nisam protivnik SAD i EU, ali se protivim „držanju predavanja“

Insajder 14.01.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da on vodi doslednu, a ne konfliktnu politiku, i poručio je da nije protivnik Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, ali da se protivi "njihovom razbacivanju i držanju predavanja". "Treba li… »

Advokatica: Komisija za rasvetljavanje smrti gardista se nikad nije sastala

Insajder 14.01.2018
Komisija za ispitivanje okolnosti pogibije Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića na Topčideru više od godinu dana od kada je formirana nijednom se nije sastala, rekla je za Insajder Olgica Batić, jedna od zastupnica porodice dvojice ubijenih… »

Brnabić o beogradskim izborima: Uključiću se koliko je moguće, očekujem „prljavu kampanju“

Insajder 14.01.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da očekuje vrlo "prljavu kampanju" za izbore u Beogradu i najavila da će se uključiti u tu kampanju, u meri u kojoj joj to dozvoli njeno radno mesto. "Očekujem izuzetno prljavu kampanju u kojoj se ne biraju… »

Nakon saopštenja Uprave za sprečavanje pranja novca nije jasno šta su proveravali u vezi s Vulinom

Insajder 14.01.2018
Posle niza tekstova koji su objavljeni, a nakon što je Insajder objavio izveštaj Uprave za pranje novca, oglasila se Uprava kako bi demantovala razna tumačenja zatamljenih delova izveštaja. Tek sada nije jasno da li je Agencija uopšte tražila da… »