Arhiva » Vesti » Mozzart sport 14.01.2018

Strogo poverljivo: Transfer Bena visio o koncu, Olimpijakos ucenjivao Zvezdu zelenaškom kamatom!

Rukovodstvo grčkog šampiona nije marilo za bratske odnose navijača...

Mozzart sport nedelja, 14. januar 2018.

Više od decenije - poznato je to i širom Evrope - navijače Crvene zvezde i Olimpijakosa veže bratska ljubav uokvirena u slogan: Iste boje, ista vera. Često se na novom Karaiskakiju mogu videti simboli Crvene zvezde i navijačke grupe Delije Sever (naravno slično je i u Beogradu kada je u pitanju gigant iz Pireja).

Međutim, rukovodstvo grčkog šampiona, prilikom transfera Bena na Marakanu, nije marilo za emotivne motive i dobre odnose dve kluba, pa je transfer napadača sa Komorskih ostrva vrlo lako mogao da bude stopiran u poslednjem trenutku. Odnsno, Vladan Milojević je mogao da ostane bez planiranog pojačanja.

Benov prvi intervju: Le Talek i ja smo iz istog grada, znam i Kangu, a za Boaćija sam čuo...

O čemu se zapravo radi?

Iako je ugovor Benu isticao za šest meseci čelnici Olimpijakosa insistirali su da Crvena zvezde plati obeštećenje od 500.000 evra. Dogovor o cifri i dinamici isplate sklopljen je već u sredu, ali je tokom četvrtka i petka moglo da dođe do preokreta.

Prema informacijama MOZZART Sporta klub iz Pireja želeo je da u ugovor o transferu Bena stavi i klazulu koju pojedini čelnici Crvene zvezde poistovećuju sa zelenaškom kamatom. Tačnije, Olimpijakos je želeo da se u ugovoru naglasi sledeće: ako Crvena zvezda bude zakasnila pet dana sa prvom ratom od 200.000 evra, transfer se automatski povećava za 25 posto. To bi značilo da bi crveno-bele novi napadač umesto 500.000 koštao 625.000 evra. Na sličan način klubovi se osiguravaju i u inostranstvu i u mnogo bogatijem fudbalskom svetu, ali kamate iznose od 13 do 15 posto.

Ljudi iz Olimpijakosa bili su dosledni u svom stavu, nisu želeli da odstupe, pa je počela velika igra živaca. Na kraju je postignut dogovor da kamata bude 15 posto i to na godišnjem nivou.

Međutim, ni to nije bio kraj muka. Posle Crvene zvezde Olimpijakos je počeo da se nateže i sa Benom. Tačnije, ultimativno je tražio da oprosti deo dugovanja kako bi mu dali papire potrebne da finišira transfer u Crvenu zvezdu. Napadač sa Komoprskih ostrva je popustio i potom se ukrcao u avion za Beograd.

Posao je priveden kraju, ali je mučan utisak ostao. Neko će se setiti i one Printezisove trojke iz prošle sezone koja je odvojila košarkaške Crvene zvezde od plasmana u plej-of Evrolige. Ima onih koji će reći da dobri odnosi navijača ne znače automatski i popust za bratski klub. Ako ništa drugo na Marakani znaju šta mogu da očekuju od Olimpijakosa prilikom narednih poslova. Ako ih uopšte bude bilo.

(FOTO: Star Sport)


Objavljeno na sajtu mozzartsport.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Olimpijakos sabotirao transfer Bena u Zvezdu

Vesti online nedelja, 14. januar 2018.

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.