Arhiva » Vesti » Večernje novosti 14.01.2018

Koridor 10 Završeno asfaltiranje deonice kod Pirota, uskoro puštanje

Koridori Srbije saopštili su da su rano jutros završili asfaltiranje 5,5 kilometara deonice između naselja Staničenje i Pirota, na Istočnom kraku Koridora 10, i najavili da će narednih dana ova deonica biti puštena u saobraćaj

Večernje novosti nedelja, 14. januar 2018.  |  Tanjug

Koridori Srbije saopštili su da su rano jutros završili asfaltiranje 5,5 kilometara deonice između naselja Staničenje i Pirota, na Istočnom kraku Koridora 10, i najavili da će narednih dana ova deonica biti puštena u saobraćaj.

U saopštenju sa ističe da su Koridori ove radove završili jutros u 5.00 sati zahvaljujući produženoj građevinskoj sezoni i radeci u tri smene.

"Noćas je na ovom potezu ostvarena rekordna proizvodnja i ugradnja 2861 tona zavrsnog sloja asfalta u roku od nepunih 24 casa", navedeno je u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: Dogodine tri nova koridora

Ističe se da je isporučena rekordna količina asfalta iz asfaltne baze, a da su svemu doprineli efikasna saradnja i maksimalno angazovanje svih ucesnika u ovom poslu, kao i uspesna koordinacija i rukovođenje resursima, materijalima, ljudstvom i mehanizacijom, od strane Koridora Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobracaja i infrastrukture.

"Povoljne vremenske prilike dozvolile su ovu vrstu građevinskih poslova, uz postignut najvisi kvalitet radova kao imperativ za Koridore Srbije, navedeno je u saopštenju.

Najavljuje se da će narednih dana, nakon zavrsetka postavljanja horizontalne saobracajne signalizacije, ova deonica Koridora 10 biti pustena u saobracaj. Izvođac radova je grcka kompanija Aktor.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.