Arhiva » Vesti » RTV 15.01.2018

Privredna komora Vojvodine pospešuje međuregionalnu saradnju

NOVI SAD - Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Privredne komore Val Doaz u Francuskoj Frederik Verne potpisali su danas u Parizu Sporazum o saradnji čime je uspostavljena čvrsta osnova za buduću saradnju. Obe strane imaju isti cilj, a to je uspostavljanje direktnog kontakta između privrednika.

RTV ponedeljak, 15. januar 2018.  |  RTV
RTV: Privredna komora Vojvodine pospešuje međuregionalnu saradnju

Cilj Sporazuma je da se razvojem i jačanjem ekonomske saradnje između dve regionalne privredne institucije, uvežu vojvođanski i francuski privrednici.

Potpisnice Sporazuma sprovodiće aktivnosti kojima će podsticati i promovisati trgovinski razvoj i ekonomsku saradnju između svojih članica, a poseban fokus biće na saradnji u oblasti turizma, razvoja infrastrukture, visoke tehnologije i prodajne mreže.

Privredne komore Vojvodine i oblasti Val Doaz uvezivaće privredne subjekte i podsticati komunikaciju između njih organizujući bilateralne susrete. Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Val Doaz razmenjivaće informacije, različite statističke podatke koji će biti dostupni članicama Komora, a sve u cilju podsticanja saradnje između njih.

Sporazumom je obuhvaćena i uzajamna saradnja kada je u pitanju organizovanje različitih privrednih manifestacija, učestvovanje na sajmovima, konferencijama, seminarima.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Vojvodina Novi Sad Pariz

©2019 Netmark d.o.o.