Izvor: Nova ekonomija/Ekonomija arhiva vesti 18.01.2018

TS:Ispitati povezanost novog direktora Agencije za borbu protiv korupcije i SNS-a

Nova ekonomija 18.01.2018
Transparentnost Srbija pozvala je danas Odbor Agencije za borbu protiv korupcije da ispita podatke o mogućoj političkoj povezanosti novoizabranog direktora Agencije Dragana Sikimića i da obavesti javnost o svojim nalazima. U saopštenju TS je navela da… »

Direktor NIS-a: Ne očekujemo značajni rast cena derivata nafte na našim pumpama

Nova ekonomija 18.01.2018
Sirova nafta na svetskom tržištu poskupljuje, što se odražava i na cene na našim pumpama. Ipak, generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev ne očekuje značajniji rast cena derivata. Za RTS kaže da Strategija razvoja NIS-a do 2025. kompaniju uvodi u… »

Matijević: Ja sam kralj tuge jer posle kupovine društvene firme radnici počnu da štrajkuju

Nova ekonomija 18.01.2018
Vlasnik Industrije mesa Matijević Petar Matijević rekao je da je odlučio da kupi beogradski hotel Slavija luks zato što očekuje da će dobro poslovati jer je na dobroj lokaciji u gradu u kome svake godine ima sve više turista. Firma Mat ril estejt u… »

U Srbiji je u novembru 2017. izdato 2.007 građevinskih dozvola

Nova ekonomija 18.01.2018
U Srbiji je u novembru 2017. izdato 2.007 građevinskih dozvola, što je najveći broj dozvola izdatih u jednom mesecu u poslednjih 10 godina Takođe, to je i prvi put da je taj broj premašio 2.000, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja… »

Epl će platiti oko 38 milijardi dolara poreza

Nova ekonomija 18.01.2018
Američki tehnološki div Epl platiće oko 38 milijardi dolara poreza na otprilike 250 milijardi dolara novčanih rezervi koje drži van SAD, prenosi portal Seebiz. Očekuje se da će taj iznos biti najveća poreska uplata u sklopu reforme kojom se… »

Hrvatima 2017. bila dobra turistička godina

Nova ekonomija 18.01.2018
Hrvatske pokazuju da se turistička godina ipak malo razvukla, a julska rupa skoro je zaboravljena. Analiza Instituta za turizam Tomas leto pokazaće da turisti više troše nego pre par godina (u kampovima čak 26%), da su nas posetili neki novi gosti… »

Novo nalazište srebra, cinka i bakra u rudniku Rudnik rezultat istraživanja, a ne sreće

Nova ekonomija 18.01.2018
Pronalazak novog nalazišta srebra, cinka i bakra u rudniku Rudnik rezultat je opsežnih i detaljnih istraživanja. To je izjavio jedan od direktora kompanija Mineko limited, koja je suvlasnik rudnika uz kompanija Contango. "Teško da je reč o sreći… »

Uče da prave burek u Prokuplju, pa se zapošljavaju u Sloveniji i Italiji

Nova ekonomija 18.01.2018
U Poljoprivrednoj školi Radoš Jovanović Selja u Prokuplju obučavaju se đaci za pravljenje bureka jer je taj zanat izuzetno tražen. Direktor te škole Nebojša Bjelić je agenciji Beta rekao da je taj zanat trenutno najaktuelniji jer dobri pekari… »