Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 18.01.2018

Stoltenberg: Napredak otvara mogućnost za članstvo Makedonije u NATO; Zapaljena zastava Alijanse

Večernje novosti 18.01.2018
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg danas je u govoru u makedonskom parlamentu pohvalio Makedoniju za napredak u reformama. SKOPLjE - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg danas je u govoru u makedonskom parlamentu pohvalio Makedoniju za napredak… »

Kitarović bez najave posetila Ahmiće i poklonila se žrtvama: Da nijedna majka više ne oplakuje dete i supruga

Večernje novosti 18.01.2018
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović tokom posete BiH poklonila se žrtvama Ahmića kod spomen-obeležja i položila cveće. Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović skratila je posetu BiH i okončaće je danas, obilaskom nekoliko opština… »

Kukasti krstovi na spomeniku Kraljeviću Marku u Prilepu

Večernje novosti 18.01.2018
Makedonska agencija MIA navodi da su iz prilepske lokalne samouprave saopštili da se incident dogodio prethodne noći. Nepoznati počinoci iscrtali su kukaste krstove na spomeniku "Kralju (Kraljeviću) Marku" u centru Prilepa, javlja MIA. Pročitajte… »

Istraživanje pokazalo: Oko 81 odsto građana za priključenje Crne Gore EU

Večernje novosti 18.01.2018
Rezultat istraživanja o percepcijama javnosti i komuniciranju procesa evropske integracije, koje je za potrebe EU info centra, uradila Defakto agencija, pokazao je da je 81 odsto građana za ulazak Crne Gore u EU. Rezultat istraživanja o percepcijama… »

Jahorina: Mehić "pao" zbog ubistva

Večernje novosti 18.01.2018
Damir Mehić posle četiri godine uhapšen zbog mafijaškog obračuna u Tuzli. Dolijao u jednom hotelu na Jahorini. Mehić uhapšen zbog pucnjave kada je ubijen Emir Džinić, a tri osobe ranjene. POSLE četiri godine bekstva, Damir Mehić (42) zvani Bibi… »

Slučaj “DRŽAVNI UDAR” Sinđelić: Trebalo da Mila ubiju tiho

Večernje novosti 18.01.2018
Svedočenjem glavnog svedoka saradnika u Podgorici nastavljeno suđenje u slučaju "Državni udar". Edi Šišmakov je navodno imao sve detalje o kretanju Đukanovića. SVEDOK saradnik se ponaša kao komentator i unižava ugled suda i učesnika na… »

Austrija u strahu od “invazije” Hrvata

Večernje novosti 18.01.2018
Lider socijaldemokrata i donedavni kancelar Kristijan Kern je baš građane Hrvatske izdvojio kao potencijalnu opasnost za tržište rada u alpskoj republici. FENOMEN masovnog iseljavanja iz Hrvatske u međuvremenu nije ostao neprimećen ni u Austriji… »

Bez soli im nema života

Večernje novosti 18.01.2018
Pokrenuta peticija za utvrđivanje vlasništva ulcinjske fabrike "Bajo Sekulić". Budućnost opstanka solane zavisi isključivo od obnavljanja proizvodnje. CENTAR za zaštitu i proučavanje ptica i Društvo "Dr Martin Šnajder Jakobi" pokrenuli su… »

U Vojsci Crne Gore 54 nova vojnika

Večernje novosti 18.01.2018
Ministarstvo odbrane Crne Gore je potpisalo ugovor sa 54 nova vojnika i vojnikinje koji su primljeni u Vojsku Crne Gore na godinu dana, po konkursu raspisanom početkom prošlog novembra. Ministarstvo odbrane Crne Gore je u četvrtak potpisalo ugovor sa… »

Veto kratkog dometa: Albanski uskoro i zvanično službeni jezik u Makedoniji?

Večernje novosti 18.01.2018
U gotovo svim reagovanjima posle objave odluke predsednika Đorđa Ivanova da ne potpiše ukaz Zakona o upotrebi jezika ističe se da je to očekivani potez koji samo privremeno odlaže zvaničnu primenu zakonskog rešenja. SKOPLjE OD STALNOG DOPISNIKA… »