Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 18.01.2018

Rizikuju kad ostave decu na čuvanje

Večernje novosti 18.01.2018
U Srpskoj još ne postoji jasna zakonska regulativa za odgovornost u radu igraonica za decu. Slučaj maltretiranog trogodišnjaka u Banjaluci i dalje trese region. fizički nasrtaj na trogodiše dete u jednoj banjalučkoj igraonici od nepoznate osobe… »

"Pobjeda" tvrdi: Rusi kontrolišu značajne političke snage u Crnoj Gori

Večernje novosti 18.01.2018
U delu Izveštaja "Velika Britanija i budućnost Zapadnog Balkana" Gornjeg doma britanskog parlamenta, koji se bavi Crnom Gorom, navodi se da strateško prisustvo Rusije na području Zapadnog Balkana otvara prostor za uticaj. U delu Izveštaja "Velika… »

CG: Velika šteta, mala odšteta

Večernje novosti 18.01.2018
Sever još nije sanirao posledice nedavnog zemljotresa, a juče su zabeležena nova pomeranja. U četiri opštine više od 3.500 zahteva. Za Plav, Gusinje, Andrijevicu i Berane 190.000 evra nadoknade. JUČERAŠNjI zemljotresi koji su "prodrmali"… »

Jelena nije bolovala od dijabetesa?

Večernje novosti 18.01.2018
Uzrok smrti devojčice koja je preminula 10. januara u Podgorici još nepoznat. Obdukcioni nalaz do kraja nedelje. Utvrđen propust socijalne službe. U KOMPLETNOJ medicinskoj dokumentaciji dvogodišnje devojčice iz Podgorice, koja je prošle srede umrla… »

Za smrtonosne ubode deset godina zatvora

Večernje novosti 18.01.2018
Nikola Šormaz (67) iz Banjaluke osuđen za ubistvo Božidara Rogića (80) u julu prošle godine. Sugrađanina izbo nožem, usled čega je starac preminuo. OKRUŽNI sud u Banjaluci osudio je Nikolu Šormaza (67) iz tog grada na deset godina zatvora zbog… »

Pljevlja: Zagađenost uzima danak

Večernje novosti 18.01.2018
Portparol Demokratske Crne Gore Emir Bidžan o sve lošijim ekološkim uslovima u Pljevljima: Raste broj obolelih od raka, bronhitisa, upale pluća. DOK zagađenost u Pljevljima uzima danak, sa druge strane nikad se više nije "čula" tišina zdravstvene… »

Ustavni sud obara set zakona o akcizama?

Večernje novosti 18.01.2018
Poslanici Parlamenta BiH koji su bili protiv usvajanja spornih propisa uputili novu žalbu. Pandurevićeva: Upućena apelacija na te akte, donošenje privremene mere do obustave. POSLANICI Parlamenta BiH, njih 20, koji su u decembru prošle godine glasali… »

Autistična deca dobila kutak u Podgorici

Večernje novosti 18.01.2018
Fondacija "Ognjen Rakočević" je godinu i po dana nakon osnivanja dobila svoj prostor u kojem od 1. decembra prošle godine pruža različite servise za decu sa autizmom i njihove roditelje. U MAJU će dve godine otkako je mali bosonogi dečak Ognjen… »

Stoltenberg Makedoniji krči put u NATO

Večernje novosti 17.01.2018
Posle četiri godine pauze generalni sekretar Severne alijanse ponovo stiže u Skoplje. U predlogu rešenja o imenu Makedonije ostaje termin "Makedonija" , ističe Nimic. SKOPLjE OD STALNOG DOPISNIKA U danu nove runde pregovora delegacija Skoplja i Atine… »