Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 22.01.2018

Brnabić: Inovacije i kreativne industrije razvojna šansa Srbije

Nova ekonomija 22.01.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su inovacije i kreativne industrije razvojna šansa Srbije. Na konferenciji "Digital, Life, Design" u Minhenu, premijerka je naglasila da su digitalizacija i obrazovanje prioriteti Vlade Srbije… »

Šutanovac: Aleksandar Vučić nastavlja da 'ljudima crta mete'

Nova ekonomija 22.01.2018
Lider DS Dragan Šutanovac ocenio je, povodom pretnji glavnom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću, da Aleksandar Vučić nastavlja da "ljudima crta mete". On je rekao da se to čini samo nekoliko dana nakon ubistva čoveka od koga su na isti način… »

Mihajlović: Nedopustivo kasne radovi na mostu u Mladenovcu

Nova ekonomija 22.01.2018
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kritikovala je preduzeće MBA-Ratko Mitrović Niskogradnja zbog kašnjenja radova na rehabilitaciji mosta preko železničke pruge Beograd-Velika Plana u Mladenovcu i navela da… »

Majk Pens: SAD će otvoriti ambasadu u Jerusalimu sledeće godine

Nova ekonomija 22.01.2018
Američki potpredsednik Majk Pens rekao je u izraelskom parlamentu da će SAD otvoriti ambasadu u Jerusalimu sledeće godine, ranije nego što je bilo planirano. U obraćanju Knesetu, Pens je branio spornu odluku o priznanju Jerusalima kao glavnog grada… »

Novinari dobili poziv na svečano puštanje u rad septičke jame

Nova ekonomija 22.01.2018
Nakon svečanog otvaranja lifta, semafora i javnog toaleta na groblju, na red je došlo i svečano puštanje u rad septičke jame, prenosi Jugmedia. U dvorištu Osnovne škole Slavko Zlatanović u Miroševcu biće puštena u rad septička jama na kojoj je… »

Martinović: Najmanja nezaposlenost u poslednjih 25 godina

Nova ekonomija 22.01.2018
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović kaže da je trenutno nezaposleno 618.827 građana, što je najmanja nezaposlenost u poslednjih 25 godina. Gostujući na RTS-u, on je naglasio da se poslednjih godina beleži velika tražnja… »

Er Srbija do daljnjeg odložila početak redovnih letova ka Ženevi

Nova ekonomija 22.01.2018
Avio-kompanija Er Srbija odložila je do daljeg početak redovnih letova ka Ženevi a koji je bio najavljen za 25. mart, saopštila je ta kompanija. Er Srbija je u saopštenju najavila da u narednom periodu obavestiti javnost o datumu početka leta… »

Nekada je rad u banci bio posao iz snova, a danas to niko ne bi da radi

Nova ekonomija 22.01.2018
Kada je pre desetak godina bankarski sektor u Srbiji radio punom parom, a kreditna aktivnost vrtoglavo rasla, posao u banci bio je san svakog obrazovanog ekonomiste, pravnika i kadrova sličnih struka. Ipak, vremena su se promenila i danas banke češće… »

Ruski 'Avtovaz' isporučio Kubi 300 automobila svog modela Lada

Nova ekonomija 22.01.2018
Najveći ruski proizvođač automobila Avtovaz isporučio je više od 300 automobila svog modela Lada na Kubu. To je prva isporuka ruskih automobila u Latinsku Ameriku za više od decenije. Teretnjak sa 320 lada vesta i 24 lada largus kros pristao je u… »

Od 1. oktobra menja se oznaka državljanstva u pasošima

Nova ekonomija 22.01.2018
Od 1. oktobra u pasoše se umesto "srpsko" u rubriku "državljanstvo" upisuje "državljanstvo Republike Srbije". Oznaka državljanstva kao "srpsko" nije bila suprotna propisima, tako rade i druge države, kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova… »