Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 22.01.2018

AFP: Kineskih turista za 173 odsto više u Srbiji

Nova ekonomija 22.01.2018
Kineski turisti su veliki potrošači, a procenjuje se da će broj turista iz Kine koji posećuju Evropu biti povećan za skoro 70 odsto u narednih pet godina, zbog čega evropske zemlje "pompezno" dočekuju kineske goste, piše agencija Frans pres. Broj… »

Uvode se privredni savetnici koji treba da unaprede komunikaciju privrede i inspekcija

Nova ekonomija 22.01.2018
Rad na crno smanjen je i zahvaljujući većem angažovanju inspekcije. A šta je potrebno još da se uradi kako bi inspekcija bila efikasnija znaće se u martu kada će Vlada da završi analizu inspekcijskog nadzora. Njome bi trebalo da se utvrdi koliko i… »

Kupila posteljinu preko interneta, pa se probudila ofarbanog lica i iskašljavala boju

Nova ekonomija 22.01.2018
Goca iz Ivanjice naručila je putem interneta divnu crvenu posteljinu po izuzetno povoljnoj ceni, ali njeno oduševljenje dobrom kupovinom bilo je kratkog daha. Ispostavilo se da je žrtva još jedne u nizu internet prevara, piše dnevni list Blic. "Čim… »

Veteran s Volstrita: Epska nesreća će pogoditi tržište kriptovaluta

Nova ekonomija 22.01.2018
Veteran s Volstrita Piter Bukvar predviđa da će epska nesreća pogoditi tržište kriptovaluta. Nije siguran da li će se to desiti iznenada, odjednom ili će biti spor i stabilan pad, ali je uveren da stiže. Bukvar, koji je glavni investitor u Bleakly… »

Predsednik SEF-a pozvao Donalda Trampa da sarađuje sa drugim zemljama

Nova ekonomija 22.01.2018
Predsednik Svetskog ekonomskog foruma pozvao je Donalda Trampa da sarađuje sa drugim zemljama. Ovaj poziv dolazi samo nekoliko dana pre očekivanog nastupa predsednika SAD na ekonomskom forumu u Davosu. Predsednik WEF Borg Brende rekao je da je svaka… »

Studenti predstavljaju svoje preduzetničke ideje investitorima na skijama

Nova ekonomija 22.01.2018
Dva studentska tima, koji su završili tromesečni besplatan program u Startup centru Ekonomskog fakulteta, pozvani su da svoje preduzetničke ideje predstave na velikom sajmu investitora u austrijskom skijalištu Inzbruk. Studenti koji su svoje projekte… »

Mihajlović: Nedopustivo kasne radovi na mostu u Mladenovcu

Nova ekonomija 22.01.2018
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kritikovala je preduzeće MBA-Ratko Mitrović Niskogradnja zbog kašnjenja radova na rehabilitaciji mosta preko železničke pruge Beograd-Velika Plana u Mladenovcu i navela da… »

Došao iz Nemačke da od šumadijskog sela Dulene napravi kragujevački Zlatibor

Nova ekonomija 22.01.2018
Dejan Milenković iz Nemačke, već dve godine od svoje dedovine pravi kragujevački Zlatibor, prenosi TV kanal 02. Ovaj entuzijasta motivisao je malo šumadijsko selo Dulene da sanja velike snove. "Kao što sam obećao - ovo selo postaje Kragujevački… »