Izvor: Pravda arhiva vesti 22.01.2018

"Njujork Tajms" o Vučićevoj poseti KiM: Predsednikov hod po tankoj liniji i veliki izazov

Pravda 22.01.2018
Poseta srpskog predsednika Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji ovog vikenda bio je veliki izazov nakon ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, ocenjuje američki dnevnik "Njujork Tajms", koji ističe da je Vučić stavio do znanja da pristup obe… »

Šutanovac: Vučić nastavlja da ljudima crta mete

Pravda 22.01.2018
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac danas je rekao da zabrinjavaju pretnje i Draganu Janjiću i Slaviši Lekiću, opoziciji i svim ljudima koji, kaže, imaju hrabrosti da iznesu stav. NUNS je ranije saopštio da je potpredsednik udruženja i… »

Erdogan tvrdi: Nema uzmicanja u Siriji, a sa Rusima imamo dogovor!

Pravda 22.01.2018
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Ankara sa Rusijom ima dogovor u vezi sa svojim vojnim operacijama na severozapadu Sirije. On je dodao turska vojska neće načiniti nikakav uzmak u operaciji "Maslinova grančica" i da će Turska… »

Vučić: Zadovoljan sam jer sam obavio važan posao za ujedinjenje srpskog naroda na KiM

Pravda 22.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu "nije bilo lako i prijatno" ali da je zadovoljan boravkom na Kosovu i Metohiji jer je obavio "izuzetno važan posao" za ujedinjenje sprskog naroda na KiM. Napominje i da je u Mitrovicu pozvao sve svoje… »

Tači i Haradinaj u procepu: SAD razmatraju mere protiv njih ako ukinu Specijalni sud

Pravda 22.01.2018
Američka ambasada u Prištini razmatra mere koje će preduzeti protiv tzv. kosovskih lidera ako nastave sa inicijativom o ukidanju Zakona o Specijalnom sudu, potvrdio je za prištinski Zeri, konzul ambasade SAD Brajan Kortvil. On se, kako prenosi ovaj… »

Novinari pozvani na svečano puštanje u rad septičke jame?!

Pravda 22.01.2018
Nakon svečanog otvaranja lifta, semafora i javnog toaleta na groblju, na red je došlo i svečano puštanje u rad septičke jame. U dvorištu Osnovne škole "Slavko Zlatanović“ u Miroševcu biće puštena u rad septička jama na kojoj je rađeno… »

Monstrum "puca": Ameri napravili hibrid "kalašnjikova" i "gloka" (video)

Pravda 22.01.2018
Američka kompanija "Senčuri arms" ukrstila je čuveni automat "kalašnjikov" sa pištoljem "glok" u svom novom pištolju "AK-Drako NAK-9". Pištolj "AK-Drako NAK-9" kompanije "Senčuri arms" kalibra je 9mm, prihvata okvire iz pištolja "glok 17" i "glok… »

Obradović o koaliciji koja je zbunila mnoge: Savez sa Dosta je bilo da ne bismo rasipali glasove

Pravda 22.01.2018
Lider Dveri Boško Obradović kaže da je taj pokret ušao u koaliciju sa pokretom Dosta je bilo jer smatra da su oni poput Dveri, iskrena opozicija i alternativa i sadašnjoj i prethodnoj vlasti. Sa DJB, Dverima je zajednička borba protiv "kriminala… »

Udarili krvnički: Turska vojska objavila snimak bombardovanja snaga Kurda na severu Sirije (video)

Pravda 22.01.2018
Turske vazduhoplovne snage objavile su snimak iz vazduha na kom se vide raketni napadi u regionu Afrin na severu Sirije, za koji turske vlasti tvrde da su uništile skladište municije kurdskog YPG-a. U subotu, turski vojni avioni počeli su da bombarduju… »

Brutalni odgovor rade Trajković aleksandru Vučiću: Od takve podrške do Aleje velikana na Novom groblju je mali put

Pravda 22.01.2018
Srpska političarka sa Kosova i Metohije Rada Trajković izjavila je FoNetu da "jako poštuje" izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome koliku ona podršku ima u pokrajini, napominjući da su takve izjave davane i o podršci Oliveru… »