Izvor: SEEbiz arhiva vesti 22.01.2018

Čepurin: Rusija zahteva da srpski organi učestvuju u istrazi ubistva Ivanovića

SEEbiz 22.01.2018
BEOGRAD - Poseta Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji predstavlja hrabar čin, smatra ambasador Rusije Aleksandar Čepurin koji se sastao sa predsednikom Srbije. Osetio sam potrebu Srba na KiM da podele svoje probleme, rekao je Vučić i istakao da će… »

Brnabić: Inovacije i kreativne industrije razvojna šansa Srbije

SEEbiz 22.01.2018
BERLIN - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su inovacije i kreativne industrije razvojna šansa Srbije. Na konferenciji "Digital, Life, Design" u Minhenu, premijerka je naglasila da su digitalizacija i obrazovanje prioriteti Vlade… »

Haradinaj: Ubistvo Ivanovića tragedija, motivi nisu etnički

SEEbiz 22.01.2018
PRIŠTINA - Ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića strašan je događaj - tragedija, rekao je kosovski premijer Ramuš Haradinaj, ističući da je Kosovo stabilno. "Ovaj teroristički čin neće ostaviti posledice na pregovarački proces između… »

Morali odbiti donirane organe jer Zračna luka Zagreb nije radila

SEEbiz 22.01.2018
ZAGREB - Više organa iz inozemstva koji su bili donirani putem organizacije Eurotransplant Hrvatska je morala odbiti zbog nemogućnosti polijetanja/slijetanja zrakoplova iz zagrebačke Zračne luke “Franjo Tuđman” u noćnim satima u prvim mjesecima… »

UniCredit: U Srbiji rast kreditiranja u 2018. godini

SEEbiz 22.01.2018
BEOGRAD - Očekuje se da će ekonomsko okruženje u kojem posluju banke u Centralnoj i istočnoj Evropi (CIE) ostati povoljno u 2018. godini, navodi se u studiji o bankarskom sektoru u Centralnoj i Istočnoj Evropi u 2018. godini eksperata UniCredit… »

MMF očekuje jačanje cikličkog oporavka svjetske ekonomije u 2018. i 2019.

SEEbiz 22.01.2018
WASHINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) blago je u ponedjeljak povisio procjene svjetskog gospodarskog rasta u ovoj i idućoj godini, predviđajući daljnje jačanje cikličkog oporavka i izdvajajući povoljan utjecaj američke porezne reforme na… »

Komercijalna banka nudi opciju podizanja gotovine na bankomatima u evrima

SEEbiz 22.01.2018
BEOGRAD - Komercijalna banka je svim klijentima koji su vlasnici deviznih računa, omogućila podizanje gotovine u evrima na bankomatima Banke na određenim lokacijama i uz pomoć debitne kartice sa kojom se podižu i dinari. Ova usluga omogućava da… »

Austrija najavljuje tužbu protiv EU zbog proširenja mađarske nuklearne elektrane

SEEbiz 22.01.2018
BEČ - Austrija je u ponedjeljak priopćila da planira tužiti Europsku komisiju zbog dozvole Mađarskoj za proširenje nuklearne elektrane Paks, poručujući da nuklearnu energiju ne smatra prihvatljivim oblikom borbe protiv klimatskih promjena niti… »

U eksploziji na Tajlandu poginulo troje, ranjeno 18 ljudi

SEEbiz 22.01.2018
BANGKOK - Motocikl bomba eksplodirao je na tržnici u tajlandskoj pokrajini Yali u ponedjeljak pri čemu je poginulo troje a ranjeno 18 ljudi, rekao je glasnogovornik zapovjedništva unutarnjih sigurnosnih operacija (ISOC). Većinski muslimanske pokrajine… »

Crodux preuzima Tankerkomerc

SEEbiz 22.01.2018
ZAGREB - Zagrebačka je burza u ponedjeljak objavila obavijest o ponudi za preuzimanje zadarskog društva Tankerkomerc od strane zagrebačke tvrtke Crodux Derivati Dva. Crodux je do 19. siječnja držao 7.889 redovnih dionica Tankerkomerca pojedinačnog… »