Izvor: SEEbiz arhiva vesti 22.01.2018

Bacardi preuzima proizvođača tekile Patron Spirits International

SEEbiz 22.01.2018
NEW YORK - Bacardi preuzima proizvođača tekile Patron Spirits International u poslu vrijednom 5,1 milijardi dolara. Od 2008. godine Bacardi je u Patronu držao manjinski udjel. Ovaj će sporazum pretvoriti Barardi u drugog proizvođača alkoholnih pića… »

Alfa Romeo oživljava model 6C

SEEbiz 22.01.2018
MILANO - Talijanski proizvođač automobila Alfa Romeo navodno će iduće godine predstaviti nasljednika legendarnog modela 6C. Njemački tuner Pogea Racing, specijaliziran za Alfa Romeo automobile, proširio je ovu glasinu uz navod da je izvor "apsolutno… »

Strabag se žalio na odluku o izboru graditelja Pelješkog mosta

SEEbiz 22.01.2018
ZAGREB - Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) stigla je žalba Strabaga AG na odluku Hrvatskih cesta vezano uz izgradnju mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama. Žalbeni razlozi nisu javno dostupni i postat će to tek kada… »

Stožer sisačke Rafinerije traži prijem kod premijera i moratorij na odluke Ine

SEEbiz 22.01.2018
SISAK - Predstavnici Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta u ponedjeljak su zatražili da ih u utorak ujutro hitno primi premijer Andrej Plenković, a Vladi su predložili da stavi moratorij "na sve odluke koje promovira MOL… »

SPD ponovno odgađa početak koalicijskih pregovora

SEEbiz 22.01.2018
BERLIN - Nakon tijesnog pristanka stranačke baze na nastavak koalicijskih pregovora, Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD) ostavila je otvorenim kada bi mogli započeti konkretni pregovori o formiranju koalicijske vlade s demokršćanskom Unijom… »

Eurosuper 95 od ponoći skuplji

SEEbiz 22.01.2018
PODGORICA - Cijene svih vrsta goriva, osim eurosupera 95, ostaće iste i narednih 15 dana, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Litar eurosupera BMB 98 i dalje će biti 1.34, dok će litar eurosupera BMB 95 poskupiti jedan cent i biti 1.31 eura. Litar… »

Beogradska berza: Aerodrom Nikola Tesla iznad 1.800 dinara

SEEbiz 22.01.2018
BEOGRAD - Beogradsko tržište na početku nove trgovačke nedelje donelo je snažan promet zahvaljujući regulisanom segmentu. Ukupno je ostvareno preko 18 miliona evra prometa, velika većina na tržištu obveznica. BELEX15 je porastao 0,1 odsto, na… »

Šarović: Povratak na rusko tržište biće težak posao

SEEbiz 22.01.2018
SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, održao je tokom dana hitne konsultacije s nadležnim tijelima u povodu uvođenja zabrane izvoza jabuka iz BiH u Rusku Federaciju, koja stupa na snagu danas. Šarović je… »

Kineska ekonomija raste jače od očekivanja, dug se smanjuje

SEEbiz 22.01.2018
ANALIZA - Glasnogovornik Nacionalne komisije za razvoji i reforme danas je izjavio da će kinesko gospodarstvo zadržati dobru dinamiku u 2018. godini, prenosi Reuters. Rast kineskog BDP-a u prošloj godini je unatoč određenom pesimizmu dosegao razinu… »

VTB povećao iznos rezervacija za nenaplative kredite

SEEbiz 22.01.2018
MOSKVA - Ruska banka VTB rezervirala je dodatnih 50 milijardi rubalja (882 milijuna dolara) za pokrivanje rizičnih kredita i dogovorila je s ruskom središnjom bankom da će pozorno pratiti skupinu rizičnijih kredita, kazao je za Reuters izvršni… »