Arhiva » Vesti » Dnevnik 23.01.2018

Klizalo se čak 7.000 Srbobranaca

SRBOBRAN: Završena je sezona na klizalištu u Srbobranu, koje je ove zime bilo postavljeno u parku ispred opštinske zgrade.

Dnevnik utorak, 23. januar 2018.  |  Dnevnik.rs

U nedelju je bio poslednji dan sezone koja će ostati upamćena po tome, što se zbog blage zime led topio, pa se nije moglo klizati pet dana.

Po rečima direktora Centra za fizičku kulturu, rekreaciju i turizam Opštine Srbobran Slobodana Subića tokom mesec dana koliko je klizalište radilo, bilo je oko 7.000 posetilaca, što je više nego tokom lanjske zime.

- Do 15 časova klizanje je bilo besplatno, a potom se naplaćivalo stotinu dinara po satu. Klizalište je radilo do 22 časa i prosečno je na ledu uživalo oko 300 klizača – kazao je za „Dnevnik” direktor Subić, navodeći da su celokupna oprema za klizalište kao i klizaljke lokalnoj samoupravi u Srbobranu stigle od novosadskog JKP „Gradsko zelenilo”.

Direktor Subić, ističe, da u okolini đaci i studenti nisu imali mogućnost da zimski raspust skrate ovom rekreacijom, pa su dolazila školarci iz okolnih opština Vrbasa, Temerina i Bačke Topole, dok su škole sa područja opštine kolektivno dovodile đake na led.

- Planiramo da klizalište bude i dogodine, kada ćemo organizovati i školu klizanja. Imamo i druge projekte, ali je sada, još rano govoriti o njima – istakao je direktor Centra za fizičku kulturu , rekereaciju i turizam Slobodan Subić.

Z. D.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Srbobran

©2019 Netmark d.o.o.