Srbobran - vesti

ZA VIKEND KOBASICIJADA U Turiji pesma, igra i dobra hrana

Dnevnik pre 3 dana
TURIJA: Privredna i turistička manifestacija 35. Kobasicijada održaće se od petka do nedelje u Turiji, u Opštini Srbobran.
Organizatori su objavili program popularnog događaja, na koji dolaze posetioci i iz udaljenih mesta. Od petka do nedelje na bini u centru Turije pesmom i igrom predstaviće se brojna kulturno-umetnička društva, tamburaši, pevači,... »

Košarkašice Radničkog savladale Srbobran

InfoKG pre 3 dana
Košarkašice Radničkog savladale su u utakmici 12. kola Druge ženske lige Srbije ekipu Srbobrana, rezultatom 87:59. Najuspešnija na ovoj utakmici u kragujevačkoj ekipi bila je Nevena Dimitrijević sa 25 poena, a dvocifrene su bile i Neda Vasović sa 15, Anđela Spahić sa 12, Jelena Prvulović sa 12 i... »

Beljansku baru vredi čuvati

Dnevnik pre 3 dana
SRBOBRAN: O Beljanskoj bari, zaštićenom parku prirode treće kategorije sve više se priča u lokalnoj samoupravi Turije i Srbobrana i promišlja, kako ovo prirodno dobro na površini od 173 hektara, bogato biljnim svetom, pticama i ribama unaprediti i staviti u službu privrede, u prvom redu turizma.
Lokalna samouprava je dosta uradila da bi se očuvao zaštićeni park prirode i učinio dostupnijim za posetioce. Izgrađena je staza oko bare u dužini od 4,2 kilometra kojom se može pešačiti i voziti bicikl. Lane su zbog neodgovornog... »

Konferencija klubova Srpske lige Vojvodina: Srbobranci odustaju od takmičenja

Dnevnik pre 10 dana
Održana je sednica Koferencije klubova Srpske fudbalske lige Vojvodina, kojoj je predsedavao potpredsednik Dragan Rađen, pošto predsednik Papišta više nije u Radničkom iz Sremske Mitrovice.
Najzanimljivije je na ovom fudbalskom skupu bilo to što je Srbobran poslao dopis da odustaje od takmičenja, o čemu se pričalo na kraju sastanka. „Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju, da vam poželim uspeh u takmičenju.... »

Stroga pravila na Turijskoj kobasicijadi

Dnevnik pre 10 dana
SRBOBRAN: U susret privedno - turističkoj manifestaciji Kobasicijada koja se u Turiji od 22. do 24. februara održava po 35. put, Centar za sport i turizam opštine Srbobran objavio je cene zakupa tezgi za preduzetnike koji nameravaju da na ovogodišoj priredbi učestvuju prodavajući svoje proizvode.
Postavljanje roštilja po dužnom metru košta 10.000 dinara, za tezge od dva dužna metra cena je 7.000 dinara u prvoj, a 5.000 dinara u drugoj zoni. Postavljanje „mesarske kućice” staje 50.000 dinara, a šatora po kvadratnom metru... »

Zbog manjeg priraštaja u Turiji nema potrebe za jaslicama

Dnevnik pre 11 dana
TURIJA: Za razliku od drugih sela u Turiji, opština Srbobran, ne oseti se manji prirodni priraštaj.
U ovdašnjem vrtiću godinama imaju oko pedesetak mališana, pa je tako, u dve grupe u poludnevnom boravku, ove školske godine upisano 48 dece. Predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Turiji odvija se u lepo uređenom prostoru, a... »

U Turiji fabrika vode ove godine, za bioskop ima vremena

Dnevnik pre 12 dana
TURIJA: Staro i bogato selo u opštini Srbobran, Turija sada ima oko 2.300 stanovnika i broji 900 kuća prema popisu iz 2012. godine, premda predsednik Mesne zajednice Miloš Jovanović kaže da nezvanično ima 800 aktivnih domaćinstava, dok stotinu kuća vlasnici drže pod ključem, i otvaraju ih tokom vikenda, ili ih pak duže vreme ne obilaze.
U mestu svake godine rode donesu između 15 i 20 beba, a toliko bude i godišnje sahrana, pa se selo, kako-tako održava. Turija ima crkvu, školu, biblioteku, vrtić, ambulantu, apoteku, 12 kafana i šest prodavnica. Uz selo je... »

I Bratstvo počelo pripreme za prolećnu sezonu

Dnevnik pre 22 dana
Fudbaleri prigrevačkog Bratstva počeli su sa pripremama za nastavak takmičarske sezone u Srpskoj ligi Vojvodina.
Na prvom treningu pojavili su se svi na koje stručni štab u sastavu Sreten Vilotić, Života Gavrilović i Slobodan Cvetićanin računa.Pored već poznatih lica prvog radnog dana mogao se videti i izvestan broj novajlija koji su došli... »

Zimski uslovi usporavaju saobraćaj u centralnoj Bačkoj

RTV pre 30 dana
RTV: Zimski uslovi usporavaju saobraćaj u centralnoj Bačkoj
VRBAS - Prema poslednjim informacijama, na teritorijama opština Kula, Vrbas i Srbobran, sneg je prestao da pada. Javno preduzeće "Putevi Srbije" izdalo je saopštenje da su na najopterećenijim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima. Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Bačke na državnim putevima I, II i III prioriteta što u velikoj meri usporava saobraćaj.
Postoji mogućnost i pojave magle da putevima, a pogotovo na deonicama koje se prosiru duž rečnih tokova, kao i na putnim objektima preko reka i kanala. Iz auto-moto saveza upozoravaju na zimske uslove vožnje na teritoriji Bačke.... »

Vladimir Batez otvorio kuglanu u Srbobranu

Dnevnik pre 31 dan
Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški otvorili su kuglanu u Centru za sport i turizam, u Srbobranu.
Nakon više od deset godina sportisti i rekreativci u Srbobranu ponovo na raspolaganju imaju kuglanu. Novi sadržaj smešten je u Centru za sport i turizam, na mestu gde je i nekada postojala kuglana, ali sada u potpuno novom ruhu,... »

©2019 Netmark d.o.o.