Srbobran - vesti

Srbobranski „Freshgro” otišao u stečaj

Dnevnik pre 1 dan
SOMBOR: Odlukom Privrednog suda u Somboru, Preduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge „Freshgro” DOO Srbobran otišlo je u stečaj.
Osnovna delatnost tog preduzeća je gajenje povrća, bostana, korenastih i krtolastih biljaka, a poverilačko ročište zakazano je za 28. decembar u Privrednom sudu u Somboru. Razlog za stečaj je trajnija nesposobnost plaćanja, dok... »

U Temerinu dogovoreno ulaganje u prečistač otpadnih voda

Dnevnik pre 4 dana
TEMERIN: Žitelji opštine Temerin za dve do tri godine godine imaće prečistač otpadnih voda, čime će se kompletirati sistem fekalne kanalizacije.
Ministarstvo zaštite životne sredine sufinansiraće ovaj projekat sa 300 miliona dinara, potvrdio je za „Dnevnik” predsednik opštine Temerin Đuro Žiga. Uz Temerin, veliku novčanu pomoć dobiće radi izgradnje fekalne kanalizacije i... »

Promocija najboljih učenika u Temerinu i Srbobranu

Dnevnik pre 12 dana
TEMERIN/SRBOBRAN: Projekat Učim+Znam=Vredim i ove godine uspešno je realizovan u opštinama Temerin i Srbobran, a predstavnici Udruženja za promociju društvene odgovornosti posetili su ove opštine i u razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava analizirali učinke ovogodišnje promocije najboljih đaka na bilbordima.
U Temerinu je na tri bilbord panoa predstavljeno ukupno 10 učenica i učenika iz Temerina, Bačkog Jarka i Siriga, koji su u protekloj školskoj godini bili đaci generacije, kao i osvajači prestižnih nagrada na republičkim i... »

Vrbas ne brine o smeću?

Večernje novosti pre 14 dana
Zahtev ekologa da opština napusti članstvo u MORG. Upravljanje otpadom u radnoj grupi još na početku
EKOLOŠKI pokret Vrbasa zatražio je da Opština napusti članstvo u Međuopštinskoj radnoj grupi (MORG) za upravljanje otpadom, navodeći kao razlog nepomeranje s mrtve tačke posle osam godina, uprkos ogromnim problemima u ovoj... »

Serijal RTV "Prisajedinjenje 1918. godine - Svedoci istorije": Srbobranci

RTV pre 18 dana
RTV: Serijal RTV "Prisajedinjenje 1918. godine - Svedoci istorije": Srbobranci
SRBOBRAN - Doprinos koji su Srbobranci dali oslobođenju i prisajedinjenju ovih krajeva Kraljevini Srbiji nemerljiv je, rekao je istoričar Danijel Kulačin i dodao da je iz Srbobrana poginulo 180 meštana, 98 njih učestvovalo je u proboju Solunskog fronta.
"Srbobranci su i tada pokazali svoju borbenost i želju za slobodom, koju su konačno dočekali te 1918. godine", istakao je Kulačin. Jedan od najistaknutijih Srbobranaca tog vremena, Paja Dobanovački, izabran je 31. oktobra 1918.... »

„Lenkin prsten“ Jani Aleksić za na najbolju ljubavnu pesmu

Dnevnik pre 20 dana
SRBOBRAN: Ovogodišnje nadmetanje autora poezije za najbolju ljubavnu pesmu, kojim Srbobran odaje počast svojoj tradiciji, završeno je svečanim uručenjem književne nagrade „Lenkinog prstena” mladoj pesnikinji Jani Aleksić iz Beograda.
- Ogromna je čast da za nekoga ko piše poeziju u srpskoj književnosti i kulturi da na ovaj način bude duhovno povezan sa značajnom figurom domaćeg pesništva, a posebno sa njegovom muzom Lenkom Dunđerski i simboličkim nasleđem... »

"Lenkin prsten" Jani Aleksić

RTV pre 23 dana
RTV: "Lenkin prsten" Jani Aleksić
SRBOBRAN - U Srbobranu je u toku trinaesta po redu književna manifestacija "Lenkin prsten" na kojoj se svake godine dodeljuje nagrada za najlepšu ljubavnu pesmu na srpskom jeziku. Pesnička nagrada za najlepšu ljubavnu pesmu "Lenkin prsten" ove godine je dodeljena književnici Jani Aleksić iz Beograda za pesmu "Harmonija obskure".
Dobitnica nagrade, Jana Aleksić, rođena je 10. juna 1984. godine u Kragujevcu. Osnovne i master studije završila je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a doktorsku disertaciju odbranila je 2016. godine na istom... »

Srbobran: Uhapšen zbog prodaje marihuane

Radio 021 pre 24 dana
Novosadska policija je zaplenila 3,5 kg marihuane i uhapsila G. N. (36) iz Srbobrana, zbog sumnje da je neovlašćeno proizvodio i stavljao u promet opojnu drogu.
Pretresom njegove kuće u Srbobranu, policija je, osim marihuane, pronašla i digitalnu vagu za merenje, drobilicu, semenke indijske konoplje i novac za koji sumnja da potiče od prodaje narkotika. G. N. je određeno zadržavanje do... »

Seča drvoreda u Srbobranu izazvala burne reakcije

RTV pre 30 dana
RTV: Seča drvoreda u Srbobranu izazvala burne reakcije
SRBOBRAN - Seča drvoreda ringlova, u glavnoj ulici u Srbobranu, izazvala je burne reakcije stanovnika.
I dok nadležni tvrde da je zamena stabala bila neophodna, meštani pak smatraju da je investicija od 6 i po miliona dinara mogla i drugačije da se... »

Paore muče vodoleži

Večernje novosti pre 34 dana
Opština Srbobran traži rešenje za vodu na njivama. Vodoleži su se pojavili usled obilnih kiša ove godine, a na mestima gde se voda povukla, ostala je skamenjena zemlja, koju je skoro nemoguće obrađivati
POLjOPRIVREDNICI u opštini Srbobran imaju velikih problema zbog zadržavanja vode (tzv. vodoleži) na njivama, što lokalna samouprava pokušava da reši u saradnji sa JVP "Vode Vojvodine" i Vodoprivrednim preduzećem "Bačka" u Vrbasu.... »

©2018 Netmark d.o.o.