Srbobran - vesti

Izveštaj pokrajinskih inspektora potvrđuje zagađenje Krivaje

Dnevnik pre 1 dan
MALI IĐOŠ: Inspekcija za zaštitu životne sredine Pokrajinskog sekreterijata za urbanizam i zaštitu životne sredine uradila je inspekcijski nadzor kod zagađivača vodotoka Krivaje u oblasti zaštite voda u delu monitoringa otpadnih voda.
Iako se u izveštaju potvrđuju sumnje meštana i lokalne samouprave Malog Iđoša, oni ga ne smatraju prihvatljivim, jer ne nudi rešenje za njihove probleme. Kako smo pisali prošle nedelje, zbog prijave Opštine Mali Iđoš prvo... »

Bespovratne subvencije ostvarilo 18 opština u Vojvodini

Nova ekonomija pre 1 dan
Predstavnicima 18 opština u Vojvodini uručeni su ugovori u vrednosti većoj od 16,5 miliona dinara za sufinansiranje projekata od strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja. Iz Pokrajinske vlade najavljuju da će nastojati da se u narednoj godini za ove namene izdvoje veća sredstva. Pravo na... »

Opštinama u Vojvodini bespovratne subvencije za strateške projekte

RTS pre 1 dan
RTS: Opštinama u Vojvodini bespovratne subvencije za strateške projekte
Predstavnicima 18 opština u Vojvodini uručeni su ugovori u vrednosti većoj od 16,5 miliona dinara za sufinansiranje projekata od strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja. Iz Pokrajinske vlade najavljuju da će nastojati da se u narednoj godini za ove namene izdvoje veća sredstva.
Pravo na bespovratne subvencije ostvarile su opštine i to po principu ravnomernog regionalnog razvoja: Apatin, Bački Petrovac, Sremski Karlovci, Srbobran, Beočin, Inđija, Novi Knjaževac, Titel, Odžaci, Vrbas, Temerin, Kanjiža,... »

VOJVOĐANSKA LIGA SEVER Srbobranci pred ciljem

Dnevnik pre 4 dana
NOVI SAD: Mladost iz Bačkog Petrovca poklekla je na domaćem terenu u utakmici protiv Srbobran koji je slavio rezultatom 0:1 (0:0).
Derbi u Bačkom Petrovcu pripao je lideru iz Srbobrana golom rezerviste Borivoja Filipovića posle kontre u 68. minutu. BAČKI PETROVAC: Gledalaca 200. Sudija: Čapo (Subotica). Strelac Borivoje Filipović u 68 minutu. MLADOST: Lenja... »

Praznik za ljubitelje konjičkog sporta na hipodromu u Srbobranu

Dnevnik pre 8 dana
SRBOBRAN: Na hipodroku Konjičkog kluba Vranac u Srbobranu prvi trkački dan ove sezone bio je pravi praznik za ljubitelje konjičkog sporta.
Oko 1.500 gledalaca pratilo je deset zanimljivih kasačkih trka u kojima je starovalo 98 grla domaćeg i inostranog odgoja, a utisak je da su njihova očekivanja ispunjena. U glavnoj trci(12. memorijal dr Lazar Panković) nadmetalo... »

„Plava ptica“ izlazi iz lokalnih okvira

Dnevnik pre 8 dana
KULA: Osnovana kao Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, „Plava ptica” je prvo primala samo korisnike sa teritorije kulske opštine, međutim, sada je to prošireno, jer okolne lokalne samouprave nemaju ustanove tog tipa.
Opština Vrbas nema nijednu ustanovu koja pruža usluge socijalne zaštite, Opština Odžaci ima samo dnevni boravak, kao i Apatin, dok Srbobran ima dnevni boravak i ranu intervenciju. „Nama sve češće dolaze na smeštaj korisnici iz... »

Švajcarska vlada pomaže bolje ubiranje prihoda na lokalnom nivou

Dnevnik pre 9 dana
Plaćanje poreza nije kod nas lak posao ni za one koji prihode izdvajaju kao ni za one koji ih ubiraju.
Švajcarska Vlada, odnosno njihova kancelarija u Beogradu osmislila je projekat “Reforma poreza na imovinu”. Opštine koje su bile zainteresovane da poboljšaju postojeću bazu podataka javile su se na konkurs. Izabrano je ukupno 33,... »

Na hipodromu u Srbobranu otvaranje trkačke sezone

Dnevnik pre 10 dana
Konjički klub „Vranac“ iz Srbobrana prvi trkački dan kasača sezone priređuje u nedelju 13. maja, na ovdašnjem hipodromu.
Srbobran je sa četiri kasačka dana u szeoni, posle Subotice koja ih ima osam, postao jedan od najznačajnijih domaćin i organizator kasačkih trka. Kasačke trke na srbobranskom hipodromu, zahvaljujući agilnosti rukovodstva KK... »

Uskoro radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Nadalju

Dnevnik pre 10 dana
SRBOBRAN: Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Nadalju trebalo bi da počnu polovinom juna, kaže za „Dnevnik” predsednik Opštine Srbobran Radivoj Paroški.
Ova lokalna samouprava dobila je od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo oko 18 miliona dinara za tu investiciju, dok će ostatak novca od oko 13 miliona dinara biti izdvojen iz opštinskog budžeta.... »

Neizvesna budućnost srbobranskog hotela "Elan"

RTV pre 12 dana
RTV: Neizvesna budućnost srbobranskog hotela "Elan"
SRBOBRAN - Nakon stečaja poljoprivrednog kombinata "Elan" iz Srbobrana, 2003. godine prestao je da radi i nadaleko poznati hotel "Elan" - centar ugostiteljstva u Bačkoj.
Deset godina kasnije, iako je već tada bio u lošem stanju, kupila ga je opština, kako bi sačuvala makar deo stečene imovine Srbobranaca. Međutim, još uvek nema ni novca, ni konkretnog rešenja za objekat od 2800 kvadrata.... »

Preminuo radnik na koga je pao viljuškar

Niške vesti  pre 1 sat  još 11 povezanih

Preokret Hjustona za 2:2 u finalu Zapada (VIDEO)

Beta  pre 1 sat  još 10 povezanih

Slučaj "Pariz": Opoziv zavađenih diplomata

B92  pre 2 sata  još 2 povezane

Dinar miruje, srednji kurs 118,1611

Gde investirati  pre 2 sata  još 4 povezane
©2018 Netmark d.o.o.