Srbobran - vesti

Vojvođani napravili kobasicu za Ginisa: Dugačka više od 2 kilometra i teška 2,5 tone (FOTO)

Telegraf pre 2 dana
Džinovsku kobasicu u centar naselja dovukao je traktor i to umotanu u celofan i uz pratnju tamburaša
U Turiji, naselju u vojvođanskoj opštini Srbobran, danas je predstavljena najduža kobasica na svetu, dugačka 2.034 metra i teška 2,5 tone. Mitska bića od kojih strahuju Srbi: Šumadinci i njihovi ukleti drumovi, mačke koje nestaju... »

VIDEO: Oboren Ginisov rekord u Turiji, kobasica dugačka dva kilometra

Radio 021 pre 2 dana
B92: Turijska kobasica najduža na svetu - 2.034 metra
U bačkom selu Turija kod Srbobran održava se 34. "Kobasicijada" koju posećuje hiljade turista iz celog regiona.
Poslednjih godina, već po tradiciji, kulinari iz tog sela obaraju Ginisov rekord u pravljenju čuvene turijske kobasice, javlja RTS. Rekordna kobasica ovoga puta dugačka je 2.034 metra, što je za metar duže nego 2017. godine. Za... »

Turijska kobasica najduža na svetu - 2.034 metra

N1 Info pre 2 dana
U Turiji, naselju u vojvođanskoj opštini Srbobran, danas je predstavljena najduža kobasica na svetu, dugačka 2.034 metra i teška 2,5 tone.
Kobasica čiji su dimenzije za Ginisovu knjigu rekorda predstavljena je na čuvenoj turijskoj "Kobasicijadi", najvećem festivalu kobasice u Srbiji. Džinovsku kobasicu u centar naselja dovukao je traktor i to umotanu u celofan i uz... »

Uređuje se kuća namenjena srbobranskom Udruženju za mentalno obolele osobe

Dnevnik pre 2 dana
SRBOBRAN: U toku je rekonstrukcija kuće u Proleterskoj ulici 4 u Srbobranu koju je Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Biser” dobilo od lokalne samouprave za dnevni boravak.
Projekat rekonstrukcije kuće je u okviru konkursa „Zajednici zajedno”, sa milion dinara finansirala Naftna industrija Srbije. Predsednica udruženja „Biser” Slavka Popić kaže da će rekonstrukcija i adaptacija objekta koji je... »

Crkva u Srbobranu opstojava 210 godina

RTV pre 7 dana
RTV: Crkva u Srbobranu opstojava 210 godina
SRBOBRAN - Srpska pravoslavna crkva u centru Srbobrana stoji više od 210 godina. Više puta je bombardovana i značajno oštećena, ali upravo su ove tragedije i njena stalna obnova učinile da za Srbobrance postane najvažniji spomenik duhovnog i društvenog života.
Crkva Svetog Bogojavljenja u Srbobranu spada među najlepše i najveće pravoslavne hramove u Vojvodini. Dugačka 40, a visoka gotovo 70 metara, građena je više od dvadeset godina. Osvećena je 1807. godine i taj događaj ima... »

Očišćena deponija na starom putu Vrbas – Srbobran

Dnevnik pre 7 dana
VRBAS: Radnici Poslovne jedinice „Čistoća" pri JKP „Komunalac” uklonile su otpad sa pola kilometra duge deonice starog puta Vrbas - Srbobran, u neposrednoj blizini gradske deponije. Očišćen je, kako je saopšteno, komunalni otpad rasut duž cele trase ovoga puta.
“Na ovoj deponiji nalazilo se više od 50 kubnih metara otpada koji je odlagan pored samog puta. Glavna gradska deponija nalazi se svega 500 metara od ovog dela i nejasno je zašto se komunalni otpad ne deponuje tamo. Prilazni put... »

VIDEO: Očišćen deo starog puta Vrbas - Srbobran

Radio 021 pre 8 dana
Radnici PJ "Čistoća" završili su čišćenje deonice starog puta Vrbas - Srbobran.
Akcija je obavljena uz pomoć mašina, a trajala je dva radna dana. Očišćen je, pre svega, komunalni otpad rasut duž cele trase ovoga puta dužine 500-600 metara. "Pema proceni ima preko 50 kubnih metara otpada koji je deponovan... »

Srbobran: Tukao, ugrizao i nožem pretio muškarcu u njegovoj kući, a onda mu ukrao bicikl

Radio 021 pre 8 dana
Policija u Srbobranu uhapsila je 34-ogodišnjeg M.H. zbog nanošenja lake telesne povrede.
On se tereti da je tukao 54-ogodišnjeg meštanina u njegovoj kući, da ga je ugrizao i stavljao mu nož pod grlo. Zatim mu je, kako se sumnja, ukrao bicikl koji je policija pronašla i vratila vlasniku. M.H. je određeno zadržavanje... »

Srbobran: Tukao i grizao sugrađanina, pa mu pretio nožem

RTV pre 8 dana
RTV: Srbobran: Tukao i grizao sugrađanina, pa mu pretio nožem
SRBOBRAN - Policija u Srbobranu uhapsila je M. H. (34), osumnjičenog za krivično delo laka telesna povreda.
On se tereti da je tukao pedesetčetvorogodišnjeg meštanina u njegovoj kući, da ga je ugrizao i stavljao mu nož pod grlo. Zatim mu je, kako se sumnja, ukrao bicikl koji je policija pronašla i vratila vlasniku. M. H. je određeno... »

Zmajev festival nauke u Srbobranu

Dnevnik pre 8 dana
SRBOBRAN: U Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” održan je šesti „Zmajev festival nauke”, unapređen zahvaljujući podršci Naftne industrije Srbije, koja je u okviru programa „Zajednici zajedno” s miliona dinara omogućila da škola nabavi savremenu opremu i učila.
Kupljeni su kompjuteri, projektori, bele table koji će omogućiti izvođenje savremene i kvalitetnije nastave u ovoj školi. Otvarajući festival predsednik opštine Radivoj Paroški pohvalio je sadržajnu i intezivnu saradnju sa... »

©2018 Netmark d.o.o.