Srbobran - vesti

Najbolji na bilbordima u Srbobranu

Dnevnik pre 1 dan
Srbobran se u okviru projekta „Učim +Znam = Vredim” ove godine ponosi dvema izuzetnim devojkama. Vesna Vasić bila je đak generacije Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” u Srbobranu, a danas je gimnazijalka.
- Najviše mi leže prirodne nauke poput matematike i fizike, ali sam najviše dostignuća imala na takmičenjima iz hemije. Upisala sam gimnaziju jer još uvek nisam odlučila kojoj bih se nauci najviše posvetila – kaže Vesna Vasić.... »

Svečana akademija: Vek Lazara Dunđerskog

Večernje novosti pre 6 dana
U Srpskom narodnom pozorištu svečana akademija posvećena velikom dobrotvoru. Najbogatiji Srbin svoga doba podsticao obrazovanje srpskog naciona. Sagradio pozorišnu zgradu 1895.godine
NAVRŠILO se 100 godina od smrti Lazara Dunđerskog(Srbobran, 1833 – Beč, 1917),jednog od najbogatijih i najuticajnijih Srba u Austrougarskoj i ujedno, jednog od najvećih dobrotvora u srpskoj istoriji. Tim povodom u Srpskom... »

Obeležen vek od smrti Lazara Dunđerskog

Dnevnik pre 6 dana
„Život je kratak, ali trag od života može da traje dugo, reči su Isidore Sekulić.
Od smrti Lazara Dunđerskog minuo je, evo, ceo vek, a trag od njegovog života traje i danas i sija nam kao putokaz”, rekao je večeras predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u pozdravnom slovu na Svečanoj akademiji kojom je u... »

Svečana akademija posvećena Lazaru Dunđerskom sutra u SNP

Dnevnik pre 7 dana
Povodom obeležavanja stogodišnjice smrti Lazara Dunđerskog (Srbobran 1833 - Beč 1917), sutra u 19 časova će u Srpskom narodnom pozorištu biti priređena svečana akademija, posvećena ovom velikom dobrotvoru, meceni, prijatelju mnogih umetnika, velikom zemljoposedniku, trgovcu, industrijalcu, i jednom od najviđenijih Srba u Austrougarskoj monarhiji.
„U obavezi smo da na dostojan način i sa velikom pažnjom obeležimo stogodišnjicu smrti velikana kakav je bio Lazar Dunđerski, i tako vratimo dug i obnovimo sećanje prema velikom čoveku i velikom dobrotvoru“,rekao je predsednik... »

NIS predstavio dostignuća programa "Zajednici zajedno"

RTS pre 13 dana
RTS: NIS predstavio dostignuća programa "Zajednici zajedno"
U poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu predstavljeni su rezultati saradnje NIS-a i lokalnih zajednica iz cele Srbije, sa kojima kompanija već devet godina razvija saradnju kroz program "Zajednici zajedno".
Svečanosti su prisustvovali generalni direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, gradonačelnici i predsednici 11 opština i gradova u kojima NIS obavlja delatnost – Beograd, Novi Sad,... »

Podrška NIS-a lokalnim zajednicama 110 miliona dinara

RTV pre 14 dana
RTV: Podrška NIS-a lokalnim zajednicama 110 miliona dinara
NOVI SAD - Naftna industrija Srbije (NIS) održala je danas svečanost u Novom Sadu povodom izabranih projekata na konkursu "Zajednici zajedno", kojim ta kompanija sa više od 110 miliona dinara podržava razvoj lokalnih zajednica.
Pravo na učešće imale su sve organizacije civilnog društva, javne ustanove i neprofitne organizacije iz 11 gradova i opština u kojima NIS posluje, a to su Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža,... »

Zašto nisu zaživele Kancelarije za mlade?

RTV pre 15 dana
RTV: Zašto nisu zaživele Kancelarije za mlade?
SUBOTICA, SRBOBRAN - Kancelarija za mlade u opštini Srbobran formalno postoji već pet godina, ali nikada u potpunosti nije zaživela kao lokalni servis mladih. Najveći problem - nedostatak adekvatnih prostorija, trebalo bi uskoro da bude rešen. Takođe, ni Kancelarija za mlade u Subotici više neće postojati kao poseban gradski organ, već će biti pripojena Sekretarijatu za društvene delatnosti Gradske uprave.
Prostor Kancelarije za mlade u Subotici čine dve kancelarije u zgradi Nove opštine i Gradski omladinski centar. Najznačajnija aktivnost tokom jedne godine je organizacija čuvenog festivala "Omladina". Gradski omladinski centar je... »

Srbobran: Novac iz opštinske kase za preduzetnike

Dnevnik pre 17 dana
SRBOBRAN: Ukupno 3,5 miliona dinara raspoređeno je iz opšinskog buyeta Srbobrana na 11 preduzetnika, sa ciljem da onaprede dosadašnje poslovanje.
Po pola miliona dinara dobili su: Pržionica kafe i suncokreta „Sanja G i D”, DOO „Vulkan komerc”, „Metal – H”, „Stefanova” i „SZTR 4 KOOP“, dok je mlekara DOO „Karpe Diem” dobila 350.000 dinara a 250.000 dinara ZR „Jakovljević... »

Završen treći ciklus projekta “Učim+znam=vredim”

Dnevnik pre 17 dana
NOVI SAD: Svečanom dodelom priznanja najboljim đacima vojvođanskih škola koji su učestvovali u projektu “Učim+Znam = Vredim” u holu zgrade Pokrajinske vlade završen je treći ciklus akcije promocije najboljih đaka i maldih talenata koju organizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti.
Polovinom oktobra na 30 lokacija u Novom Sadu na bulbordima je predstavljeno 150 učenika osnovnih i srednjih škola s teritorije grada koji su u protekloj školskoj godini ostavrili najznačajnije državne i međunarodne uspehe na... »

Nove subvencije za 13 opština u Vojvodini

B92 pre 19 dana
B92: Nove subvencije za 13 opština u Vojvodini
Novi Sad -- Pokrajinska vlada je danas uručila nove subvencije vredne osam miliona dinara za 13 lokalnih samouprava u Vojvodini.
Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić uručio je ugovore predstavnicima 13 gradova i opština koji su ostvarili pravo na sredstva putem konkursa za sufinansiranje... »

U Zvezdi besni zbog Mažića: Sprega Partizana i FSS

Vesti online  pre 5 sati  još 22 povezane

Filipović najavio oproštaj od Svetske lige

Vesti online  pre 1 sat  još 22 povezane

Skupština završila rad, i sutra o amandmanima

RTV  pre 1 sat  još 20 povezanih

Đukić: Neće biti svađe oko penala, jer neće biti dosuđen

Sportski žurnal  pre 8 sati  još 20 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.