Srbobran

Kotrljanje ravnicom: Kasački sport skup hobi kojem fali podrška

Dnevnik 07.06.2020
SRBOBRAN: Lepo je videti konje koji jure, bilo da je reč o kasačima, galoperima ili lipicanerima koji jezde na fijakerijadama, ali biti odgajivač ili držati konje na pansionu u štalama koje se tom uslugom bave, nije ni malo jeftino i jednostavno… »

Portal 021: Farma svinja tužila ekološki pokret iz Srbobrana

Nova ekonomija 04.06.2020
Farma svinja Ekstra farm tužila je Ekološki pokret Srbobran, zato što su njihovi aktivisti ušli na njihov posed i zatrpali lagunu iz koje se izlivala svinjska osoka u reku Krivaju, piše portal 021. Razlog akcije bio je što farma nije prestala da… »

(INFOGRAFIKA) Novo žarište u Novom Sadu i tamo je najviše novozaraženih, Beograd drugi na listi: Gde su otkriveni novi…

Nedeljnik 04.06.2020
Fotografije: Profimedia U poslednja 24 časa, u Srbiji su laboratorijski potvrđena 48 slučajeva zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih zabeleženo je u Novom Sadu, gde je žarištem epidemije označen privatni starački dom u Petrovaradinu. Prema… »

Ekološke aktiviste iz Srbobrana tužila farma koju su sprečavali da ispušta svinjski izmet u reku

Radio 021 04.06.2020
Ekološki aktivisti iz Srbobrana nalaze se na sudu iz vrlo neobičnog razloga - tužila ih je farma svinja koju su uhvatili u zagađivanju reke Krivaje, a što su ustanovile i zabranile nadležne inspekcije. Naslovna fotografija: voda iz reke Krivaje pre… »

Neprolazni tiski akvareli u domovima kulture Srbobrana i Novog Bečeja

Dnevnik 13.05.2020
SRBOBRAN: Dom kulture u Srbobranu u saradnji sa Domom kulture iz Novog Bečeja organizovali su onlajn izložbu slika sa međunarodne likovne kolonije „Tiska akademija akvarela”, koja se može pogledati na Fejsbuk stranici srbobranske ustanove. Ova… »

Pokrajina pomaže Srbobranu oko ulaganja u vodovod i kanalsku mrežu

Dnevnik 12.05.2020
SRBOBRAN: Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Opština Srbobran potpisali su dva ugovora o zajedničkim ulaganjima u dva projekta, koja se tiču izgradnje veznog vodovoda između izvorišta fabrike vode u Turiji i radova… »

Pomoć poljoprivrednicima posle vanrednog stanja

RTV 09.05.2020
SRBOBRAN - U uslovima vanrednog stanja, ekonomske štete imali su i proizvođači povrća, zbog zabrane kretanja i zatvorenih pijaca. Kako bi se prebrodile teškoće, država je donela dve Uredbe o subvencionisanim kreditima i jednokratnoj novčanoj… »

Korisnici „Bisera” su posebno osetljiva grupa

Dnevnik 06.05.2020
SRBOBRAN: Epidemija je prekinula ustaljeni rad Udruženja „Biser“, sa 20 korisnika koji pohađaju Dnevni boravak i 19 koji koriste uslugu ličnog pratioca. Predsednica Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) „Biser“ iz… »

U Bečeju 37 građana prekršilo mere zabrane i ograničenje kretanja

RTV 23.04.2020
BEČEJ - Od početka uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, Prekršajnom sudu u Bečeju, čije područje delovanja obuhvata i Srbobran, Žabalj i Temerin, podnete su ukupno 37 prekršajne prijave zbog nepoštovanja mera zabrane i ograničenja kretanja. Zbog… »

Izmene saobraćaja na pojedinim deonicama zbog radova

Dnevnik 21.04.2020
BEOGRAD: Na auto-putu E-763 posle autobuskog stajališta kod Lajkovca u smeru ka Čačku od danas do 30. aprila odvijaće se radovi na sanaciji klizišta. Radovi će biti u zaustavnoj traci i neće uticati na saobraćaj. Na auto-putu E-70 na petlji… »

Vesti dana »