Srbobran

Polemika SPC i TV N1 na obeležavanju Racije u Bačkoj

Dnevnik 04.01.2021
BEOGRAD/SRBOBRAN: Obeležavanje 79. godina od Racije u Bačkoj kada su mađarski fašisti ubili oko 4.500 Srba, Jevreja i Roma, povodom čega je služen parastos u Crkvi Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg u Srbobranu, bio je povod je polemiku između Srpske… »

SRBOBRAN: Održan parastos žrtvama Racije u Bačkoj

Moj Novi Sad 04.01.2021
Centralnim pomenom u Srbobranu danas je obeležena 79. godišnjica Racije koja je sprovedena između 4. i 29. januara 1942. godine u Šajkaškoj oblasti, Novom Sadu i Bečeju. U Crkvi Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg održan je parastos nevinim žrtvama… »

Dominacija Zrenjaninki: Košarkašice Proletera zaposele vrh tabele

Zrenjaninski 27.12.2020
ŽKK Srbobran – ŽKK Proleter (Zrenjanin) 62:79 (18:24, 18:19, 14:28, 12:8) Košarkašice Proletera nastavile su sa odličnim izdanjima u tekućoj sezoni. Izabranice Marka Marinkova slavile su u subotu, 26. decembra, pobedu na gostovanju. One su u… »

Šidu dodeljena bespovratna sredstva za internet i video-nadzor

B92 25.12.2020
Opština Šid dobila je bespovratna sredstva za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva za 2020. godinu. Naime, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima osam lokalnih… »

Mirović: Unapređenje oblasti telekomunikacija u osam opština u Vojvodini

RTV 25.12.2020
NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine o dodeli bespovratnih sredstava za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog… »

Mirović: Unapređenje oblasti telekomunikacija u osam opština u Vojvodini

Dnevnik 25.12.2020
NOVI SAD: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine o dodeli bespovratnih sredstava za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i iformacionog… »

Mirović: Unapređenje oblasti telekomunikacija u osam opština u Vojvodini

Kurir 25.12.2020
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine o dodeli bespovratnih sredstava za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i iformacionog društva za… »

Bahatost i bezobrazluk ubijaju sve pred sobom, a Veliki bački kanal je zbog toga pocrveneo

Luftika 24.12.2020
Veliki bački kanal je, u svom toku kroz Srbobran, pre tri dana bio jarko crvene boje i prepun insekticida, ali nadležne inspekcije nisu uspele da na vreme stignu na teren kako bi uzorkovali vodu i pronašli odgovorne za ovu ekološku katastrofu. Jarko… »

FOTO: Veliki bački kanal jarko crven i pun insekticida, inspekcije kasno na terenu da bi se uzorkovala voda

Radio 021 24.12.2020
Jarko crvena boja Velikog bačkog kanala, u svom toku kroz Srbobran, zabrinula je lokalne aktiviste koji tvrde da je Doradni centar firme Best Seed Producer mimo bilo kakvih ekoloških standarda pre nekoliko dana ispustio zagađenu vodu iz prerade u… »

Gradska deponija dobija reciklažno dvorište

Dnevnik 22.12.2020
Na sednici Skupštine grada, održanoj krajem prošle nedelje, usvojena je odluka o programu investicionih aktivnosti na izgradnji Regionalnog centra za upravljanje otpadom za 2021. godinu. Nakon što je usvojen Regionalni plan upravljanja otpadom, koji… »

Vesti dana »