Srbobran - vesti

Zadruga s petsto hektara brala dug

Dnevnik sreda, 27. jun 2018.
SRBOBRAN: Zemljoradnička zadruga u Srbobranu dugo je tavorila i gomilala dugove, koji su dostigli više od milion evra, ali je sada lokalna samouprava namerena da preseče dosadašnje poslovanje i domaćinskim odnosom prema imovini koja nije zanemarljiva - konsoliduje zadrugu.
To je bio povod da predsednik Opštine Srbobran Radivoj Paroški poseti zadrugu i zahvali se zaposlenima i članovima Upravnog odbora na poverenju u lokalnu samoupravu, jer je važno, kako je Paroški podvukao, obezbediti uslove da... »

Učesnicima protesta zbog cene goriva stižu prekršajne prijave

SEEbiz utorak, 26. jun 2018.
NOVI SAD - Učesnicima protesta zbog visokih cena goriva, koji su održani u junu, na adrese pristižu prekršajni nalozi prema kojima su oni krivi za nepropisno parkiranje ili ometanje saobraćaja, piše danas Vojvodjanski analitičko istraživački centar VOICE.
Broj podnetih saobraćajnih kazni nije poznat, ali je na adrese desetina onih čiji su automobili bili na čelu protestne kolone, ili ih je policija uslikala, kazna dostavljena. Poziv da se jave u policijsku stanicu i izjasne "ko je... »

Isplovila deseta regata „Vode Vojvodine“

Dnevnik petak, 22. jun 2018.
NOVI SAD: Deseta, jubilarna regata „Vode Vojvodine“ isplovila je iz Novog Sada na plovidbu dugu oko 230 kilometara, po Dunavu, Tisi, te bačkim i banatskim kanalima.
Oko 240 članova posade na 86 brodića ploviće do 1. jula kružnom rutom Novi Sad – Titel – Zrenjanin – Klek - Novi Bečej-Bečej – Srbobran – Kulpin - Novi Sad. „Vode Vojvodine“ jednom godišnje, krajem juna, organizuju regatu povodom... »

Srbobran dodeljuje bespovratna sredstva preduzetnicima

Dnevnik petak, 22. jun 2018.
SRBOBRAN: Opština Srbobran raspisala je Javni konkurs za dodelu bespovratnog novca početnicima u poslovanju, zatim mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima.
Za ovu namenu iz buyeta je ove godine izdvojeno 4, 5 miliona i dinara, što je više za milion dinara, od lanjskog konkursa, kada je ovu vrstu novčane potpore dobilo pet nezaposlenih lica, radi otpočinjanja sopstvenog biznisa i... »

Srbobran: Kopačke čekaju sponzora

Večernje novosti petak, 22. jun 2018.
Fudbaleri Srbobrana ušli u Srpsku ligu, ali slavlje kvari besparica. Opština ne može da obezbedi dodatnih 1,45 miliona dinara
FUDBALSKI klub Srbobran osvojio je titulu prvaka u Vojvođanskoj ligi - Sever i plasirao se u Srpsku ligu - Vojvodina, ali je radost zbog uspeha bila kratkog veka. Svega nekoliko dana posle slavljeničkog vatrometa ispaljenog 10.... »

Upozorenje pčelarima u Srbobranu: Počinju tretmani protiv komaraca

Dnevnik utorak, 19. jun 2018.
SRBOBRAN: Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opštine Srbobran biće izvedeni u periodu od 21. juna do 6. jula, saopštila je novosadska „Ciklonizacija“.
Kako se navodi, tačno mesto i vreme tretmana zavisiće od monitoringa i vremenskih uslova, a tretmani će se izvoditi preparatima na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele,... »

Upravljanje otpadom po EU standardima do 2020.

Dnevnik četvrtak, 14. jun 2018.
NOVI SAD: Grad Novi Sad i 16 lokalnih samouprava moći će da računaju na podršku projekta Nemačke razvojne saradnje (GIZ) „Upravljanje otpadom u kontekstu klimatskih promena (DKTI)”. Sporazumi o saradnji su potpisani 7. juna, a reč je o podršci koju će opštine dobiti u procesu uspostavljanja održivih sistema upravljanja otpadom u skladu s najboljim evropskim praksama.
Do kraja 2020. godine, u izabranim regionima (Novi Sad, Lapovo i Kruševac) GIZ će pružati tehničku i stručnu pomoć lokalnim samoupravama u unapređenju sistema upravljanja otpadom u cilju ublažavanja klimatskih promena, i to... »

Biciklistički karavan do Beljanske bare

Dnevnik sreda, 13. jun 2018.
SRBOBRAN: Biciklistički karavan iz centra Srbobrana imao je priliku da isprova novu stazu proteklog vikenda u parku prirode “Beljanska bara” i uživa u vožnji kroz zelenilo.
Za razliku od prethodnih godina kada su se na stazi mogli videti samo pešaci, ovog vikenda sve je bilo podređeno biciklistima, tako da su skoro svi oni koji su stigli iz Srbobrana, napravili i krug oko Beljanske bare. Karavan... »

Srbobran ubedljiv u Vojvođanskoj ligi Sever

Dnevnik utorak, 12. jun 2018.
Srbobranski fudbaleri su uz vatromet proslavili plasman u Srpsku ligu - Vojvodina, a pre početka revijalnog dela programa kapitenu Nikoli Kosoviću pehar je uručio Miodrag Cvijić, generalni sekretar FSV.
Ceremonija je počela defileom igrača rođenih 2007. godine, osvajača zlatne medalje u konkurenciji 70 ekipa na turniru u Beču, potom je odigran meč između seniora i kadeta, dok su se u poluvremenu gledaocima predstavile i... »

Deset godina uspešne saradnje NIS-a i Srbobrana

RTV četvrtak, 7. jun 2018.
RTV: Deset godina uspešne saradnje NIS-a i Srbobrana
SRBOBRAN - Program "Zajednici zajedno" Naftne industrije Srbije do sada je obuhvatio preko 900 projekata u 12 lokalnih zajednica u koje je uloženo više od milijardu dinara. Ove godine program ulazi u desetu godinu realizacije, a Srbobran je jedna od opština u kojem je danas obeležena desetogodišnjica uspešne saradnje.
Pod sloganom "Budućnost na delu" - u Srbobranu je održana proslava povodom desete godišnjice saradnje lokalne samouprave i Naftne industrije Srbije na kojoj su predstavljeni do sada realizovani projekti. Srđan Dragišić, direktor... »

Japanski premijer Trampa predložio za Nobelovu nagradu za mir

Politika  pre 6 sati  još 1 povezana

Petoro ubijenih u pucnjavi u skladištu u Ilinoisu

Glas Amerike  pre 2 sata  još 2 povezane

Kylie Jenner: Godinu dana majčinstva me je promenila

Tračara  pre 6 sati  još 1 povezana
©2019 Netmark d.o.o.