Srbobran - vesti

Srbobranska brazda - takmičenje orača regiona

Dnevnik utorak, 14. avgust 2018.
SRBOBRAN: Takmičenje orača iz celog regiona „Srbobranska brazda” održaće se 1. septembra na parceli Zemljoradniče zadruge Srbobran, na Subotičkom putu, tri kilometra od naseljenog mesta.
Takmičiće se u oranju strništa na 25 cm, sa lakim i teškim traktorima po kategorijama. Za sve učesnike takmičenje je besplatno, nema kotizacije, predviđen je bogat nagradi fond, obezbeđeni su doručak i ručak, kao i mali pokloni... »

"Eko kamp" za najmlađe Srbobrance

RTV ponedeljak, 6. avgust 2018.
RTV: "Eko kamp" za najmlađe Srbobrance
SRBOBRAN - Leto je vreme za kampove, druženja, ali pre svega boravak i uživanje u prirodi.
Najmlađi Srbobranci su cele prošle nedelje imali prilike da učestvuju u "Eko kampu" koji već trinaestu godinu organizuje udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama "Biser". Kako je bilo ove sezone na kampu u... »

Eko-kamp Društva „Biser” za mlade s posebnim potrebama

Dnevnik subota, 4. avgust 2018.
SRBOBRAN: Pod sloganom „Trenutak prirode” po 14. put na srbobranskom Vašarištu održava se eko-kamp u organizaciji Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Biser”.
Pored dece iz srbobranske opštine, ovde borave i mališani sa posebnim potrebama iz sličnih udruženja iz Subotice, Kanjiže, Vrbasa, Zrenjanina, Kule, Novog Sada, Bačke Palanke i drugih mesta. Posetio ih je u kampu predsednik... »

U odmaralištu Crvenog krsta 36 odličnih đaka

RTV četvrtak, 2. avgust 2018.
RTV: U odmaralištu Crvenog krsta 36 odličnih đaka
VRŠAC - Grad Vršac je ove godine obezbedio odmor i oporavak za petoro dece iz seoskih sredina, a čije su porodice u kategoriji sive zone siromaštva i koje nisu obuhvaćene drugim vidovima pomoći. U odmaralištu Crvenog krsta, na Vršačkom bregu, osim vršačkih boravi još 36 đaka iz osnovnih škola iz šest opština, Sečanj, Titel, Opovo, Žitište, Srbobran i Čoka.
Na inicijativu Pokrajinske vlade i zahvaljući sredstvima iz lokalnih samouprava, ovog leta započet je pilot projekat za oporavak dece, čiji roditelji nisu na spisku Centra za socijalnu pomoć, ali koji nisu u mogućnosti da svojoj... »

Letovanje nagrada za srbobranske đake

Dnevnik sreda, 25. jul 2018.
SRBOBRAN: Roditelji i predstavnici lokalne samouprave ispratili su 29 najboljih učenika četvrtih razreda iz sve četiri škole s područja Opštine Srbobran u banju Đoparoš kraj Orošhaze u Mađarskoj, gde će učenici boraviti deset dana sa učiteljicama.
Istovremeno, grupa dece iz Orošhaze vratila se sa desetodnevnog odmora provedenog u srbobranskom odmaralištu u Sutomoru. Razmena letovanja deo je saradnje pobratimljenih gradova Srbobrana i mađarske Orošhaze, koja traje devet... »

Beočinski Cement ima velike ambicije u Srpskoj ligi

Dnevnik sreda, 25. jul 2018.
Pod trenerskom palicom Radovana Krivokapića fudbaleri Cementa se skoro mesec dana pripremaju za takmičenje u Srpskoj ligi, u kojoj imaju visoke ambicije.
Agilna uprava, na čelu sa predsednikom Rodoljubom Daničićem, sportskim direktorom Branislavom Nikitovićem, glavnim donatorom Milenkom Milinkovićem i uz pomoć gradskih struktura i gradonačelnika Mitra Milinkovića, odlaske Romića,... »

I opština Srbobran ažurira podatke o nekretninama

Ekapija ponedeljak, 23. jul 2018.
Ilustracija (Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com) Opština Srbobran jedna je od 45 opština iz cele Srbije uključenih u projekat "Reforma poreza na imovinu", koji finansira Vlada Švajcarske. Kako je navedeno u saopštenju ove opštine, u odnosu na broj... »

Politički sukob u Srbobranu: Pravedni gnev ili izgovor za poraz?

Večernje novosti četvrtak, 19. jul 2018.
Ne smiruju se političke strasti posle mesnih izbora u Srbobranu, Turiji i Nadalju. Oni "ispod crte" najavili tužbu. SNS: Sve bilo regularno
NE smiruju se strasti posle izbora za savete mesnih zajednica u opštini Srbobran, održanih u nedelju, 15. jula. U sva tri naselja - Srbobranu, Turiji i Nadalju, sva mesta u novim sazivima saveta MZ zauzeli su kandidati koje je... »

Srbobran: Penzionere opština poslala na more

Dnevnik sreda, 18. jul 2018.
SRBOBRAN: Žitelji Srbobrana okupljeni oko Udruženja penzionera ovoga leta boravili su u odmaralištu lokalne samouprave u Sutomoru. Njihov boravak na moru prvi put finansirala je lokalna samouprava.
Iz budžeta opštine ove godine je izdvojeno oko 20 miliona dinara za primarnu zdravstvenu zaštitu za specijalističke preglede. Lokalnim budžetom predviđeno je 60 miliona dinara za socijalnu zaštitu za građane kojima je potrebna... »

GG Srbobranci za Srbobran: Brojne nepravilnosti za izborima za mesne zajednice u Srbobranu

Beta nedelja, 15. jul 2018.
Tibor Barna iz Grupe gradjana "Srbobranci za Srbobran" optužio je lokalne vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom (SNS) da se koriste različitim manipulacijama i pritiscima na glasače na današnjim izborima za savete mesnih zajednica u Srbobranu. "Kod nas je sve po starom, kao što uvek biva u... »

Tramp: Abe me predložio za Nobelovu nagradu za mir

Blic  pre 8 sati  još 1 povezana

SAD: Najmanje petoro mrtvih, ranjeni policajci

Mondo  pre 5 sati  još 2 povezane

Kylie Jenner: Godinu dana majčinstva me je promenila

Tračara  pre 6 sati  još 1 povezana

Kajl Kuzma najkorisnija Zvezda u usponu

B92  pre 2 sata  još 1 povezana

Haradinaj i Tači s Hanom razgovarali o dijalogu s Beogradom

Večernje novosti  pre 10 sati  još 1 povezana
©2019 Netmark d.o.o.