Srbobran

Preminuo Dragan Živković, dugogodišnji radnik RTV-a

RTV pre 29 dana
Novi Sad - Dugogodišnji radnik RTV-a, rukovodilac Emisionog objekta Srbobran, u penziji, Dragan Živković, preminuo je juče u Novom Sadu. Ceo svoj radni vek proveo je u Radio-televiziji Vojvodine, odnosno, Radio Novom Sadu, Emisionoj tehnici, odakle je… »

Vlado Ševaljević jedan od najperspektivnijih mladih košarkaša

Zrenjaninski 07.04.2021
Vlado Ševaljević ima 18 godina i maturant je Zrenjaninske gimnazije. Ima sve petice na prirodno – matematičkom smeru, i planira da na jesen upiše Fakultet organizacionih nauka u Beogradu ili Fakultet za upravu u Ljubljani. Osim što je odličan… »

Osmeh Vojvodine kroz Bačku i Banat sve bliži realizaciji

Dnevnik 02.04.2021
NOVI SAD: Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je ove nedelje da ozbiljno rade na projektu puta koji spaja Sombor i Kikindu, odnosno Bački Breg i Nakovo, tačnije Sombor, Kulu, Vrbas, Bečej, Novi Bečej… »

Mast u struju umesto u vodu: Saradnja kafilerije iz Bačke Topole i bioenergane iz Vrbasa razbistriće reku Krivaju

Večernje novosti 01.04.2021
AUTOHTONA vojvođanska reka Krivaja, koja je decenijama na udaru zagađivača, mogla bi do kraja godine da vrati dobar deo svoje bistrine. To je nagovestio Ratko Đurđevac, predsednik Ekološkog pokreta Vrbasa (EPV), organizacije na čiju su sugestiju… »

Od interkulturalnosti ka transkulturnom identitetu

XXZ magazin 30.03.2021
Omladinska pesnička nagrada „Milan Dunđerski“. Narodna biblioteka Srbobran je na desetogodišnjicu smrti Milana Dunđerskog, u saradnji sa novosadskim Prometejem, objavila dvojezičnu knjigu njegovih izabranih pesama, pod naslovom „Pesnik je poput… »

Subotička liga: Prazne mreže u Zmajevu

Dnevnik 16.03.2021
Obilić - Preporod 0:0. ZMAJEVO: Stadion u rekreativnom centru, sudija Marjanov (Srbobran). Žuti kartoni: Popin, Rodić, Živojnov, Divjak, N. Kobilarov (Obilić), Damjanović, Grbić, Perčić, Vukelić, Šašić, Papdi, Milić, Terzija, Ždrnja… »

Osumnjičen za sedam krivičnih dela u Srbobranu

RTV 10.03.2021
SRBOBRAN - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Srbobranu rasvetlili su sedam krivičnih dela, za koja je osumnjičen dvadesetdvogodišnji meštanin. Sumnja se da je on ukrao automobil "opel" koji je policija pronašla i da je pokušao da ukrade… »

Majka istočkih Srba

Politika 05.03.2021
Vesna Maliković vratila se u rodni Srbobran pre 15 godina, a zahvaljujući njoj u opštinu Istok, u 18 sela došlo je 2.300 povratnika. Istok, Kosovska Mitrovica – Trebalo je deceniju i po da se sretnemo sa Vesnom Maliković, iz Srbobrana, iz opštine… »

Autobus udario pešaka; preminuo od zadobijenih povreda

B92 04.03.2021
Vozač autobusa sumnjiči se da je sinoć na putu Novi Sad - Srbobran na nadvožnjaku autobusom udario 60-godišnjeg pešaka koji se kretao u istom smeru. Pešak koji se kretao uz desnu ivicu kolovoza je od zadobijenih povreda preminuo u Opštoj bolnici u… »

Vozač autobusa naleteo na pešaka na putu Novi Sad-Srbobran,posledice smrtonosne

RTV 04.03.2021
SRBOBRAN - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Srbobranu podneće krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Vrbasu protiv šezdesetogodišnjeg muškarca iz okoline Sombora, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo… »

Vesti dana »