Srbobran - vesti

"Lenkin prsten" Jani Aleksić

RTV subota, 17. novembar 2018.
RTV: "Lenkin prsten" Jani Aleksić
SRBOBRAN - U Srbobranu je u toku trinaesta po redu književna manifestacija "Lenkin prsten" na kojoj se svake godine dodeljuje nagrada za najlepšu ljubavnu pesmu na srpskom jeziku. Pesnička nagrada za najlepšu ljubavnu pesmu "Lenkin prsten" ove godine je dodeljena književnici Jani Aleksić iz Beograda za pesmu "Harmonija obskure".
Dobitnica nagrade, Jana Aleksić, rođena je 10. juna 1984. godine u Kragujevcu. Osnovne i master studije završila je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a doktorsku disertaciju odbranila je 2016. godine na istom... »

Seča drvoreda u Srbobranu izazvala burne reakcije

RTV ponedeljak, 12. novembar 2018.
RTV: Seča drvoreda u Srbobranu izazvala burne reakcije
SRBOBRAN - Seča drvoreda ringlova, u glavnoj ulici u Srbobranu, izazvala je burne reakcije stanovnika.
I dok nadležni tvrde da je zamena stabala bila neophodna, meštani pak smatraju da je investicija od 6 i po miliona dinara mogla i drugačije da se... »

Paore muče vodoleži

Večernje novosti četvrtak, 8. novembar 2018.
Opština Srbobran traži rešenje za vodu na njivama. Vodoleži su se pojavili usled obilnih kiša ove godine, a na mestima gde se voda povukla, ostala je skamenjena zemlja, koju je skoro nemoguće obrađivati
POLjOPRIVREDNICI u opštini Srbobran imaju velikih problema zbog zadržavanja vode (tzv. vodoleži) na njivama, što lokalna samouprava pokušava da reši u saradnji sa JVP "Vode Vojvodine" i Vodoprivrednim preduzećem "Bačka" u Vrbasu.... »

Srbobran spona sa dijasporom

Vesti online petak, 2. novembar 2018.
Grupa srpskih intektualaca iz Srbije i dijaspore osnovala je srpski saborni pokret Srbobran. Njih, kako kažu, pokreće ljubav prema otadžbini, a cilj im je jasan: da jačaju svoju zemlju, povezuju maticu i rasejanje i sačuvaju Kosovo i Metohiju.
Dr Miodrag Kulić, fizičar iz Nemačke, ističe da se dijaspora ne pita ništa u Srbiji, i da to mora da se promeni. - Dijaspora nije uključena u državna pitanja koja su aktuelna, njena je odgovornost velika u odnosu na maticu.... »

Najbolji učenici na bilbordima

RTV četvrtak, 1. novembar 2018.
RTV: Najbolji učenici na bilbordima
NOVI SAD - Već četvrtu godinu za redom Udruženje za promociju društvene odgovornosti sprovodi akciju pod nazivom "Učim + znam = vredim". U okviru nje postavljaju se fotografije najuspešnijih novosadskih učenika, koji su u protekloj školskoj godini ostvarili najvažnije državne i međunarodne uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti.
Preko 200 reklamnih panoa sa licima najboljih đaka biće postavljeno i u opštinama Sremski Karlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin, Temerin i u Novom Sadu. Lea Ajzenberg je učenica sedmog razreda iz Novog Sada. Nosilac... »

"Učim, znam, vredim": Najbolji đaci na bilbordima u Novom Sadu

Večernje novosti četvrtak, 1. novembar 2018.
U naredne dve nedelje panoi sa najboljim učenicima biće postavljeni u opštinama Sremski Karlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin i Temerin
U OKVIRU projekta "Učim, znam, vredim", koje realizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti, počelo je postavljanje fotografija najboljih novosadskih učenika, koji su u protekloj školskoj godini osvojili nagrade na... »

Srbobran: Osumnjičen za seksualno zlostavljanje devojčice

Radio 021 sreda, 31. oktobar 2018.
Policija je uhapsila M. H. (34) iz Srbobrana, koji se tereti za krivično delo nedozvoljene polne radnje.
Sumnja se da je on, polovinom oktobra, na nedozvoljen način dodirivao desetogodišnju devojčicu, saopštila je policija. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će, uz krivičnu prijavu, biti doveden... »

Srbobran: Seksualno zlostavljao desetogodišnju devojčicu

RTV sreda, 31. oktobar 2018.
RTV: Srbobran: Seksualno zlostavljao desetogodišnju devojčicu
SRBOBRAN - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su M. H. (34) iz Srbobrana, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nedozvoljene polne radnje.
Sumnja se da je, polovinom oktobra, na nedozvoljen način dodirivao desetogodišnju devojčicu. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će, uz krivičnu prijavu, biti doveden na... »

Tužba zadrugu "Srbobran" vodi u stečaj

Večernje novosti sreda, 31. oktobar 2018.
ZZ "Srbobran", samo što je počela da vraća nagomilane dugove, mogla bi da ode po led. Namirene zaostale plate, kao i dobavljači. Kooperante mogu da isplate samo ako rade
ZA nepunih šest meseci, otkako je dobila novo rukovodstvo, ZZ "Srbobran" u Srbobranu smanjila je dugovanja za čak 750.000 evra. Direktor Nebojša Nedeljković pozvao je kooperante da ne podnose tužbe za naplatu potraživanja od... »

„UČIM+ZNAM=VREDIM“ Najbolji đaci na gradskim bilbordima

Dnevnik utorak, 30. oktobar 2018.
U okviru projekta „Učim + Znam = Vredim“ koje realizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti, počelo je postavljanje fotografija najboljih novosadskih učenika širom teritorije grada koji su u protekloj školskoj godini ostvarili najznačajnije državne i međunarodne uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti.
U Novom Sadu biće istaknuto 37 reklamnih panoa s licima najboljih đaka. U naredne dve nedelje panoi sa najboljim učenicima biće postavljeni u opštinama Sremski Karlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin i Temerin. Najviše... »

Japanski premijer Trampa predložio za Nobelovu nagradu za mir

Politika  pre 6 sati  još 1 povezana

SAD: Najmanje petoro mrtvih, ranjeni policajci

Mondo  pre 4 sata  još 2 povezane

Kylie Jenner: Godinu dana majčinstva me je promenilo

Tračara  pre 6 sati  još 1 povezana

Kajl Kuzma najkorisnija Zvezda u usponu

B92  pre 1 sat  još 1 povezana

Haradinaj i Tači s Hanom razgovarali o dijalogu s Beogradom

Večernje novosti  pre 9 sati  još 1 povezana
©2019 Netmark d.o.o.