Srbobran - vesti

Jojkić: Izbori za Savete MZ u Srbobranu puni neregularnosti

Novi magazin nedelja, 15. jul 2018.
Aleksandar Jojkić, predsednik Saveta Mesne zajednice u Turiji, u opštini Srbobran izjavio je danas da Srpska napredna stranka(SNS) na izborima za Savete MZ u toj opštini pribegava raznim vrstama nepravilnost i pritisaka na birače i poručio da to neće uplašiti birače
Jojkić, koji je predsednik MZ Turija u tri mandata, rekao je agenciji Beta da nikada do sada Saveti MZ nisu bili "uniformni", odnosno jednopartijski, ali je ocenio da je cilj SNS-a očigledno da se to sada desi. "Nikada do sada... »

Novosadski pogon nudi posao u Srbobranu: Organizuju sajam, traže operatere

Večernje novosti subota, 14. jul 2018.
“Lir” će zaposliti operatere u proizvodnji, čije će zaduženje biti izrada električnih kablovskih snopova. Na sajmu će biti predočeni uslovi za zapošljavanje, okolnosti rada i sistem plata i beneficija
NOVOSADSKI pogon američke kompanije za proizvodnju automobilske elektronike “Lir” (“Lear”) održaće danas, 14. jula, sajam zapošljavanja u Velikoj sali SO Srbobran. Biće ponuđen posao na neodređeno vreme, uz obezbeđen prevoz do... »

U barama rezerve vode

Večernje novosti utorak, 10. jul 2018.
U ataru Nadalja, kod Srbobrana, otkriveni prirodni rezervoari za navodnjavanje. Dva vodotoka povezana sa VBK. Stvoreni uslovi i za odvodnjavanje
ZAHVALjUJUĆI Vodoprivrednom društvu “Bačka” iz Vrbasa, opština Srbobran će dobiti veliku vodenu površinu za navodnjavanje i odvodnjavanje. Reč je o uređenju Crne i Suve bare u ataru sela Nadalj, koje, prema rečima predsednika... »

Sprema se slava u Srbobranu: Koncerti za Petrovdan

Dnevnik ponedeljak, 9. jul 2018.
SRBOBRAN: Žitelji Srbobrana pripremaju se za još jedan Petrovdan, (četvrtak 12. jul) koji se slavi u spomen na apostole Petra i Pavla kojima je posvećen i ovdašnji hram Srpske pravoslavne crkve.
Posle seoske slave u Nadalju na Ivanjdan, lokalna samouprava i Dom kulture organizovali su „Petrovdanske dane” od 11. do 14 . jula kada će na Trgu slobode i u Domu u kulture biti izveden kulturno-umetnički program uz učestvovanje... »

Srbobranski meda zbrinut u Švajcarskoj

Dnevnik subota, 7. jul 2018.
SRBOBRAN: Medved iz Srbobrana, inače „mešanac” mrkog i polarnog medveda, koji je 2016. oduzet vlasniku, jer ga je držao u veoma lošim uslovima, srećno je rešena i on je zbrinut u specijalizovanom prihvatilištu u Švajcarskoj, u Arosi.
Medved je ujedno i prvi stanovnik prihvatilišta u Arosi, koje će biti otvoreno u avgustu. Životinja će tu imati ogroman prostor u kojem će moći da nastavi život, u primerenijim uslovima. Mužjak hibrida mrkog i polarnog medveda,... »

Koncert za Ivanjdan u Nadalju

Dnevnik petak, 6. jul 2018.
Svečani program pripremljen je za subotu, povodom slave Ivanjdana u Nadalju.
Program „Amateri svome gradu i gosti” počinje u 20 časova kada će u nastupiti kulturno-umetnička društva iz opštine Srbobran. Na bini će se smenjivati grupe svih starosnih dobi KUD „Ivanjsko cveće”, KUD „Bard”, Sekcija modernog... »

Srbobran unapređuje zalivanje useva

Dnevnik petak, 6. jul 2018.
SRBOBRAN: Lokalna samouprava i Vodoprivredno preduzeće „Bačka” planiraju da prirodni vodotok Crna bara iskoriste za navodnjavanje.
Vodotok dug 1.200 metara, povezan je sa Velikim bačkim kanalom u katastarskoj opštini Nadalj, mogao bi da bude rezervoar i posluži za navodnjavanje i odvodnjavanje velikih poljoprivrednih površina u okruženju, ali i da bude od... »

Srbobran: Maloletnici krali novac, mopede, računare, alat

Radio 021 sreda, 4. jul 2018.
Trojica maloletnika iz Srbobrana terete su da su na području ove opštine izvršili niz pljački.
Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, oni se terete da su iz kuća, trgovinskih radnji i ugostiteljskih objekata krali novac, bicikle, mopede, računare, alat i druge predmete. Policija je kod osumnjičenih pronašla... »

Trojica maloletnika iz Srbobrana osumnjičeni za krađe

RTV sreda, 4. jul 2018.
RTV: Trojica maloletnika iz Srbobrana osumnjičeni za krađe
SRBOBRAN - Policija u Novom Sadu rasvetlila je više krivičnih dela krađa i teška krađa, počinjenih na području Srbobrana.
Trojica maloletnika iz ove opštine terete se da su iz kuća, trgovinskih radnji i ugostiteljskih objekata krali novac, bicikle, mopede, računare, alat i druge predmete. Policija je kod osumnjičenih pronašla neke od ukradenih... »

Zadruga dužna milion evra

Večernje novosti subota, 30. jun 2018.
Na molbu UO, Opština spasava ZZ “Srbobran”, koju je napustila većina radnika. Trećinu potražuju kooperanti, ostatak dobavljači i država. Izlaz na vidiku
VEĆINA zaposlenih napustila je ove godine Zemljoradničku zadrugu “Srbobran”, koja duguje više od milion evra, ali je lokalna samouprava odlučila da je po svaku cenu očuva i ne dozvoli da se raskrčmi njenih 500 hektara obradive... »

Tramp: Abe me predložio za Nobelovu nagradu za mir

Blic  pre 7 sati  još 1 povezana

Kylie Jenner: Godinu dana majčinstva me je promenilo

Tračara  pre 5 sati  još 1 povezana

Pens obišao nekadašnji logor Aušvic

Večernje novosti  pre 9 sati  još 1 povezana
©2019 Netmark d.o.o.