Srbobran

Popunjava se Industrijska zona u Srbobranu

Dnevnik 29.01.2021
SRBOBRAN: Kompanija „D sport sistem“ iz Novog Sada, koja je generalni zastupnik slovenačkog brenda Proteini.si izgradiće u Srbobranu distributivni centar. Ugovor za ovo važno ulaganje za srbobransku opštinu potpisali su predsednik opštine… »

Izložba Milice Ajduković o Nemanjićima u Srbobranu

Dnevnik 28.01.2021
SRBOBRAN: U Galeriji Doma kulture Srbobran otvorena je izložba slika pod nazivom „Svetorodna loza Nemanjića” autorke Milice Ajduković. Autorka kaže da se na izloženim slikama nalaze portreti svih vladara iz loze Nemanjića, počev od… »

Čiste krivaju od otrova: Predstavnici Bačke Topole predočili da će biti zaštićena autohtona vojvođanska reka

Večernje novosti 27.01.2021
KAD će biti zaustavljeno zagađenje autohtone vojvođanske reke Krivaje, koja protiče kroz opštine Bačka Topola, Mali Iđoš i Srbobran, čije stanovnike decenijama guši nesnosnim smradom, a otrovi iz nje se, uzrokujući pomore riba, prelivaju u… »

Čiste sneg i sa tuđih puteva: Komunalci u Vrbasu i Srbobranu održavaju saobraćajnice, ne sporeći se oko nadležnosti

Večernje novosti 19.01.2021
ZIMSKE službe javnih komunalnih preduzeća u susednim opštinama Vrbas i Srbobran, dočekale su sneg dobro "naoružane" mehanizacijom i agregatima, pa osim puteva koji su u njihovoj nadležnosti, čiste i one za koje nisu zadužene. Pet ekipa RJ… »

Električne platforme uskoro u javnim objektima u Srbobranu

Dnevnik 15.01.2021
SRBOBRAN:Dva javna objekta u Srbobranu, zgrada Skupštine opštine i zgrada Centra za socijalni rad, uskoro će biti prilagođeni i potrebama osoba sa invaliditetom. U njima se ovih dana realizuju vredni projekti adaptacije, za koje je obezbeđen novac iz… »

Planirano pošumljavanje Vojvodine, a realizovano - betoniranje i oranje

Radio 021 11.01.2021
U čak 14 opština na teritoriji Vojvodine stepen pošumljenosti je ispod jedan odsto, a Vojvodina je, sa manje od sedam odsto površine pod šumama, područje sa najnižim stepenom šumovitosti u Evropi, što je u izveštaju Državne revizorske… »

“Gimnazijalke” spremne da osvoje prve ovogodišnje bodove!

Plus online 08.01.2021
Druga ženska liga Srbije Zaostala utakmica 9. kola Hala Kej Nedelja, 10. januar 2021, 16 časova ŽKK Gimnazijalac Tigar – Radnički Beograd Ekipa Gimnazijalac Tigar nije odigrala nekoliko utakmica tokom prvenstva zbog toga što su neke košarkašice… »

Bespovratna sredstva za izradu tehničke dokumentacije za kružne tokove u 21 lokalnoj samoupravi

Ekapija 05.01.2021
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je predstavnicima lokalnih samouprava ugovore za sufinansiranje razvoja saobraćaja i putne infrastrukture. Vrednost bespovratnih sredstava za izradu tehničke dokumentacije za 21 projekat iznosi 18… »

U Srbobranu obeležena 79. godišnjica Racije u Bačkoj

RTV 04.01.2021
SRBOBRAN, BEOGRAD - Centralnim pomenom u Srbobranu danas je obeležena 79. godišnjica Racije koja je sprovedena između 4. i 29. januara 1942. godine u Šajkaškoj oblasti, Novom Sadu i Bečeju. U Crkvi Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg, održan je… »

Polemika SPC i TV N1 na obeležavanju Racije u Bačkoj

Dnevnik 04.01.2021
BEOGRAD/SRBOBRAN: Obeležavanje 79. godina od Racije u Bačkoj kada su mađarski fašisti ubili oko 4.500 Srba, Jevreja i Roma, povodom čega je služen parastos u Crkvi Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg u Srbobranu, bio je povod je polemiku između Srpske… »

Vesti dana »