Srbobran

U Srbobranu sutra počinje "Srbobranska brazda"

RTV 23.08.2019
SRBOBRAN - U Srbobranu sutra počinje jubilarna "Srbobranska brazda", poznata po takmičenju orača. Ova manifestacija već dvadeset godina čuva običaje nekadašnje obrade zemlje, ali posetioce upoznaje i sa metodama modernog oranja. Takmičenje… »

U toku srbobransko "Kulturno leto"

RTV 23.08.2019
SRBOBRAN - Od početka avgusta građani opštine Srbobran uživaju u odlično organizovanom programu "Kulturnog leta". U Srbobranu, Turiji i Nadalju programi će biti organizovani skoro svakog dana, a organizatori su spremili niz iznenađenja za publiku.… »

Uz elektrifikaciju njiva do veće zarade - Šansa za uzgoj novih kultura i seoski turizam

Ekapija 14.08.2019
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio je danas (u sredu, 14. avgusta 2019.) Turiju u opštini Srbobran gde je u toku projekat elektrifikacije atara. U poljoprivrednom gazdinstvu Petra Novakovića susreo sa poljoprivrednicima i rukovodstvom… »

NEDIMOVIĆ U TURIJI Navodnjavanje oranica uz pomoć struje

Dnevnik 14.08.2019
TURIJA: Na području Opštine Srbobran završena je elektrifikacija 150 hektara njiva što treba da snizi troškove prilikom navodnjavanja polja, jer će umesto nafte zemljoradnici koristiti struju u vodosnabdevanju oranica i tako proći jeftinije… »

Licitacija za zakup zemlje u vlasništvu SPC u Srbobranu

Ekapija 13.08.2019
Srpska pravoslavna Crkvena opština Srbobran saopštila je da je donela odluku o izdavanju u zakup svog poljoprivrednog zemljišta na period od pet godina. Javno nadmetanje - licitacija će se održati u kancelariji Crkvene opštine u subotu, 31. avgusta… »

JP „Putevi Srbije” na deonici Srbobran - Vrbas

Dnevnik 13.08.2019
VRBAS- SRBOBRAN: U toku su radovi na rekonstruciji kolovoza Srbobran -Vrbas u dužini od 9,5 kilometara. Izvode se obimni građevinski radovi koji podrazumevaju proširenje puta i sve radove na kolovoznoj konstrukciji, donjem i gornjem nosećem sloju… »

Bogat program "Kulturnog leta" u Srbobranu

RTV 09.08.2019
SRBOBRAN - Od početka leta gradjani opštine Srbobran uživaju u odlično organizovanom i koncipiranom programu "Kulturnog leta". Do kraja avgusta u Srbobranu, Turiji i Nadalju programi će biti organizovani skoro svakog dana, a organizatori su spremili… »

Logoped u Srbobranu svima dostupan

Dnevnik 07.08.2019
SRBOBRAN: Predsednik Opštine Srbobran Radivoj Paroški kaže za „Dnevnik” da je njihov Dom zdravlja akreditovana ustanova i prevazilazi okvire jedne male opštine, sa 16.000 stanovnika. - Imamo značajan broj specijalista, lekari nam ne fale, imamo… »

Na jedinstvenu manifestaciju dolaze traktoristi iz svih krajeva zemlje

Večernje novosti 06.08.2019
Pravo učešća imaju svi traktoristi, bez obzira na pol i starost i na to da li su samostalni ili zaposleni u poljoprivrednom preduzeću ili zemljoradničkoj zadruzi. TRAKTORISTI iz svih krajeva naše zemlje pozvani su na jubilarnu, 20. "Srbobransku… »

Uređuje se pijaca na Begluku

Dnevnik 06.08.2019
SRBOBRAN: Pijaca u naselju Begluk posle više od 15 godina ponovo će raditi, pa će Srbobranci, ali i iz okolnih sela, kao nekada, nedeljom moći da idu u pazar, razgovor i viđenje s poznanicima. Na pijaci na Begluku se moglo kupiti povrće, voće, roba… »

Vesti dana »