Srbobran - vesti

U Srbobranu više od 30 osoba sa invaliditetom u programu socijalnog preduzetništva

RTV ponedeljak, 8. oktobar 2018.
RTV: U Srbobranu više od 30 osoba sa invaliditetom u programu socijalnog preduzetništva
SRBOBRAN - Nekoliko desetina osoba sa invaliditetom u opštini Srbobran trenutno je kroz direktno angažovanje ili radnu terapiju uključeno u program socijalnog preduzetništva, odnosno, uzgajanje kornišona i drugog povrća. Rezultati pokazuju da bez obzira na intelektualnu ili drugu poteškoću, osobe sa invaliditetom mogu učestvovati u više od 70 posto ukupne proizvodnje.
U program socijalnog preduzetništva u opštini Srbobran trenutno je uključeno više od 30 osoba sa invaliditetom, a u pet plastenika na 370 kvadratnih metara organizovana je organska proizvodnja povrća. Projekat je započelo Društvo... »

Kup MFS Bečej: Gradištanci osvojili trofej

Dnevnik petak, 5. oktobar 2018.
Područni ligaš Vojvodina iz Bačkog Gradišta deklasirala je vojvođanskog ligaša Mladost iz Turije u finalu kupa na teritoriji MFS Bečej rezultatom 5:0, pa je Slaviša Tešanović u ime Saveza uručio pehar kapitenu Voše Bojanu Bilbiji.
Vojvodina – Mladost (T) 5:0 (2:0) BAČKO GRADIŠTE: Igralište u SRC „Đorđe Tapavica Džoja“, gledalaca: 100. Sudija: Tešanović (Srbobran). Strelci: Marjanov u 30, 41. i 85, Bubanja u 78. i N. Kudrić u 82. minutu za Vojvodinu.... »

Temerin: Udruženja za zaštitu životinja zabrinuta za napuštene životinje koje se odvoze u prihvatilište

Radio 021 sreda, 3. oktobar 2018.
Napušteni psi sa ulica u opštini Srbobran odnose se u kaveze u Temerinu, u kojima, kako tvrde iz Udruženja za zaštitu prava životinja BAK iz Nadalja, nema uslova za njihovo zbrinjavanje.
Iz Udruženja navode da su psi životno ugroženi i tokom grupnog prevoza do Temerina, u limenim sanducima sa nedovoljno ventilacije. Ono što ljubitelje životinja posebno zabrinjava jeste sudbina pasa, jer se ne zna gde i kako... »

U Srbobranu smanjena nezaposlenost

Dnevnik sreda, 26. septembar 2018.
SRBOBRAN: Dugo godina srbobranska opština imala je između 2.500 do 3.000 nezaposlenih, ali ove godine primetan je pomak u zapošljavanju, potvrđuje predsednik opštine Radivoj Paroški.
- Na evidenciji sada imamo 1.800 nezaposlenih, što možemo da zahvalimo radu male i srednje privrede u Srbobranu, ali i zapošljavanju u novosadskim kompanijama „Aptivu” i „Liru”- ističe Paroški i dodaje da je u jednom momentu 350... »

„Dnevnik“ u Srbobranu: Pola budžeta opštine ide u razvoj

Dnevnik petak, 14. septembar 2018.
SRBOBRAN: Predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški kaže u razgovoru za „Dnevnik“ da su sada u fazi drugog rebalansa budžeta, koji iznosi oko milijardu dinara.
Najveći deo budžeta je investicioni, gotovo polovina, a kapitalni projekti ove godine su elektrifikacija atara da bi se poljoprivrednici, kojima je taj kraj bogat, u većoj meri okrenuli voćarstvu i povrtarstvu, kao i... »

Manifestacija “Izađi mi na teglu” u petak u Srboranu

Dnevnik četvrtak, 13. septembar 2018.
SRBOBRAN: Gastronomska manifestacija u pripremanju ajvara “Izađi mi na teglu” održava se petak u Srboranu.
Od 11 časova na Trgu Republike u kuvanju ajvara takmičiće se 13 ekipa, što je približno broju ekipa koje su i lane odmeravale snage u pripremi ovog specijaliteta. Lokalna samouprava pripremila je u saradnji sa srbobranskim... »

Počeo jesenji deo takmičenja u svim vojvođanskim ligama: Gajdobrani i Mladenovljani ne popuštaju

Dnevnik četvrtak, 13. septembar 2018.
Proteklog vikenda odigrani su mečevi u svim vojvođanskim ligama za 2018. godinu, čime je i zvanično počeo jesenji deo takmičenja.
U većini liga u ovom delu sezone predviđeno je da se odigraju 4 kola, osim u ligama sa više od 10 klubova, gde se igra jedno kolo više, kao i u prolećnom delu sezone. Bačka liga Novi Sad Rezultati 6. kola: Hercegovac (Gajdobra) –... »

MFL Bačka Topola–Vrbas–Bečej: Rutinska pobeda

Dnevnik sreda, 12. septembar 2018.
​​​​​​​Obilić - Mladost 4:1 (2:0)
ZMAJEVO: Stadion u sportskom centru, gledalaca oko 100, sudija: Mudrinski (Srbobran), Strelci: Kobilarov 15.(iz penala), Tošić 35., Marčetić 52, Kalajdžija 55. za Obilić, a Tepić u 64. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Marčetić (Obilić), Ivković, Ćuk (Mladost). OBILIĆ:... »

Katolici u Srbobranu obeležavaju Krstovdan

Dnevnik utorak, 11. septembar 2018.
Slava Rimokatoličke crkve Uzvišenja Svetog Krsta u Srbobranu po drugi put biće obeležena kulturno-umetničkim programom u dvorištu Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj“, u petak, 14. septembra od 19 časova, u organizaciji Doma kulture i Opštine Srbobran.
Tom prilikom biće izveden muzički program u kom će nastupiti folklorna grupa “Pićpang“, zatim lokalni Hor kluba za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti Vojvodine “Srbobranski bećari“ i grupa... »

Ovi zapadni centri moći idu na potpuno uništenje Srbije (video)

Pravda četvrtak, 6. septembar 2018.
Politički analitičar i osnivač Srpskog sabornog pokreta Srbobran, dr Dragan Petrović kaže da zapadni centri moći sa kojima predsednik Srbije Aleksandar Vučić blisko sarađuje žele potpuno uništenje Srbije.
Petrović je rekao da krug ljudi čije isntrukcije sluša Aleksandar Vučić među kojima su Klintonovi i Demokratska stranka u SAD, porodica Soroš, Pedi Ešdaun, Toni Bler i druge atlantističke snage. On je rekao da ti centri moći neće... »

Tramp: Abe me predložio za Nobelovu nagradu za mir

Blic  pre 7 sati  još 1 povezana

Petoro ubijenih u pucnjavi u skladištu u Ilinoisu

Glas Amerike  pre 1 sat  još 2 povezane

Kylie Jenner: Godinu dana majčinstva me je promenilo

Tračara  pre 5 sati  još 1 povezana

Kajl Kuzma najkorisnija Zvezda u usponu

B92  pre 1 sat  još 1 povezana

Haradinaj i Tači s Hanom razgovarali o dijalogu s Beogradom

Večernje novosti  pre 9 sati  još 1 povezana
©2019 Netmark d.o.o.