Srbobran - vesti

Otvorena nova kuglana u Srbobranu

RTV pre 30 dana
RTV: Otvorena nova kuglana u Srbobranu
SRBOBRAN - Srbobranski sportski centar ponovo može da uvrsti i u kuglanje u red sportova koji se treniraju u ovom objektu. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, i predstavnici lokalne samouprave, danas su u srbobranskom sportskom centru svečano otvorili novu, savremenu kuglanu koju su Srbobranci čekali gotovo deceniju.
U sportskom centru u Srbobranu posle deset godina pauze u radu, ponovo je otvorena kuglana. Moderna sala sa dve staze za kuglanje i pripadajućom opremom vredna je pet miliona dinara; deo sredstava izdvojila je opština Srbobran, a... »

Osumnjičen za trgovinu narkoticima i nelegalno oružje

RTV pre 30 dana
RTV: Osumnjičen za trgovinu narkoticima i nelegalno oružje
SRBOBRAN - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su K. G. (1990) iz Srbobrana, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Pretresom njegove kuće, policija je pronašla trinaest paketića heroina, jedan paketić marihuane i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci, a u pomoćnim prostorijama pronađena je automatska puška. U kući je zatečen... »

Beljanska bara i Lonjsko polje partneri

Dnevnik pre 32 dana
Delegacija Parka prirode Lonjsko polje i Razvojne agencije Sisačko- molavačke županije u Hrvatskoj posetila je Srbobran radi regionalnog povezivanja i prenošenja iskustava u upravljanju parkovima prirode.
U Srbobranu se nadaju da će kroz ovo partnerstvo unaprediti upravljanje Beljanskom barom sa ciljem boljeg iskorišćavanja njenih potencijala. Gosti su ukazali na modele korišćenja podrške iz fondova Evropske unije i upozorili na... »

Srbobranci dobili veliko pojačanje: Nikola Vujičić u starom jatu

Dnevnik pre 35 dana
Vrsni vezni igrač Nikola Vujičić (rođen 1996. godine), posle jesenje epizode u Radničkom 1912, lideru vojvođanskog severa, vratio se u Srbobran, da bi novajliji među srpskoligašima pomogao da opstane.
Nema sumnje da su Srbobranci njegovim povratkom dobili veliko pojačanje i vetar u jedra za realizaciju projektovanog cilja. „Vujičić je momak za primer, sa nama je izborio plasman među srpskoligaše, a letos mu nismo pravili... »

Vremeplov (31. decembar 2018)

RTS pre 52 dana
RTS: Vremeplov (31. decembar 2018)
1944. Osnovano Udruženje književnika Srbije. 1971. Počeo sa radom Drugi program TV Beograd.
1828. - Rođen Stevan Vladislav Kaćanski, književnik (Srbobran, 31. 12. 1828 - Beograd, 16. 05. 1890) 1869. - Rođen Anri Matis, francuski slikar i vajar (Kato, 31. 12. 1869 - Nica, 03. 11. 1954) 1877. - Umro Gustav Kurbe,... »

Istraživanje tla uz saglasnost vlasnika parcele

Dnevnik subota, 15. decembar 2018.
BEČEJ: Po projektu „3D Ada”, predstavljenom u Bečeju, Kompanija NIS od ponedeljka počinje seizmička ispitivanja na prostoru od 700 kvadratnih kilometara u deset banatskih i bačkih opština - Ada, Bačka Topola, Bečej, Kikinda, Mali Iđoš, Novi Bečej, Senta, Srbobran, Subotica i Čoka.
Realizacija zahtevnog posla planirana je do 31. decembra 2020. godine, a na teritoriji bečejske opštine, najviše u ataru k.o. Bačko Petrovo Selo, ali i Bečeja i Mileševa, radovi bi trebali da se završe do 8. avgusta iduće godine.... »

Srbobranski „Freshgro” otišao u stečaj

Dnevnik ponedeljak, 10. decembar 2018.
SOMBOR: Odlukom Privrednog suda u Somboru, Preduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge „Freshgro” DOO Srbobran otišlo je u stečaj.
Osnovna delatnost tog preduzeća je gajenje povrća, bostana, korenastih i krtolastih biljaka, a poverilačko ročište zakazano je za 28. decembar u Privrednom sudu u Somboru. Razlog za stečaj je trajnija nesposobnost plaćanja, dok... »

U Temerinu dogovoreno ulaganje u prečistač otpadnih voda

Dnevnik subota, 8. decembar 2018.
TEMERIN: Žitelji opštine Temerin za dve do tri godine godine imaće prečistač otpadnih voda, čime će se kompletirati sistem fekalne kanalizacije.
Ministarstvo zaštite životne sredine sufinansiraće ovaj projekat sa 300 miliona dinara, potvrdio je za „Dnevnik” predsednik opštine Temerin Đuro Žiga. Uz Temerin, veliku novčanu pomoć dobiće radi izgradnje fekalne kanalizacije i... »

Promocija najboljih učenika u Temerinu i Srbobranu

Dnevnik petak, 30. novembar 2018.
TEMERIN/SRBOBRAN: Projekat Učim+Znam=Vredim i ove godine uspešno je realizovan u opštinama Temerin i Srbobran, a predstavnici Udruženja za promociju društvene odgovornosti posetili su ove opštine i u razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava analizirali učinke ovogodišnje promocije najboljih đaka na bilbordima.
U Temerinu je na tri bilbord panoa predstavljeno ukupno 10 učenica i učenika iz Temerina, Bačkog Jarka i Siriga, koji su u protekloj školskoj godini bili đaci generacije, kao i osvajači prestižnih nagrada na republičkim i... »

Vrbas ne brine o smeću?

Večernje novosti sreda, 28. novembar 2018.
Zahtev ekologa da opština napusti članstvo u MORG. Upravljanje otpadom u radnoj grupi još na početku
EKOLOŠKI pokret Vrbasa zatražio je da Opština napusti članstvo u Međuopštinskoj radnoj grupi (MORG) za upravljanje otpadom, navodeći kao razlog nepomeranje s mrtve tačke posle osam godina, uprkos ogromnim problemima u ovoj... »

©2019 Netmark d.o.o.