Arhiva » Vesti » Blic 24.01.2018

Neutešna: Majka stradalog sakupljača železa iz Ilijaša: “Mog sina ubila je ova država”

Teška tuga pogodila je porodicu Omerović i nadvila se nad visočkim naseljem Ljetovik. U nesreći u krugu Železare u Ilijašu, prilikom prikupljanja starog železa, prekjuče je poginuo 37-godišnji Selvedin Omerović, iza kojeg su ostali supruga i troje male dece.

Blic sreda, 24. januar 2018.  |  avaz.ba

Selvedin ovog puta nije imao sreće, kao pre četiri godine, kada se skoro na istom mestu, u sličnoj nesreći, na njega i Adnana Seferovića obrušilo nekoliko tona zemlje i železa u jami dubokoj dvadesetak metara. Seferović je tada poginuo, a Selvedin je povredio kičmu. Težak život nije mu dopustio da prestane s tim opasnim poslom, pa je tako i u nedelju otišao put Ilijaša po staro železo koje je prodavao kako bi hranio svoju porodicu, piše Avaz.ba.

- Mog Selvedina ubila je ova država, koja mu nije dala pristojan i normalan posao, a hteo je da pošteno radi i zaradi za svoje troje dece i suprugu. Nakon prve nesreće pre četiri godine, pokušavao je naći posao, išla sam u komunalno preduzeće, gde mu je otac penziju zaradio, da mu nađu nekog posla, ali nije bilo sluha – ispričala nam je Selvedinova majka Senada.

Selvedin je nakon nesreće pre četiri godine, s još nezalečenim povredama, pokušao smiraj za svoju porodicu naći u Nemačkoj, ali sudbina je htela da se vrati u BiH i nastavi s rizičnim poslom.

- Radio je pošteno celi život i niko se na njega ne može požaliti. U Ilijaš ga je u nedelju odvela neimaština, nije imao da nahrani svoju decu, pa je po onoj kiši i nevremenu otišao ponovo tamo gde je jednom nastradao – u suzama je ispričala Senada.

Iza Selvedina su ostali supruga Lejla i troje dečice, 11-godišnja Vanesa, dve godine mlađa Sabrina i sedmogodišnji Sadin.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Železara

©2019 Netmark d.o.o.