Arhiva » Vesti » Dnevnik 30.01.2018

Odbornici u Srbobranu smenili direktora Doma zdravlja

​​​​​​​SRBOBRAN: Odbornici Skupštine opštine Srbobran većinom glasova razrešili su dužnosti direktorku Doma zdravlja „Dr Đorđe Bastić” Svetlanu Rajak.

Dnevnik utorak, 30. januar 2018.  |  Dnevnik.rs

Za vršioca dužnosti imenovan je dr Rade Ostojić, stomatolog u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Razlog za smenu doktorke Rajak bio je Izveštaj o stanju u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u opštini Srbobran i Domu zdravlja, koji je podneo dr Ilija Gazepov, član Opštinskog veća zadužen za zdravstvo. On je, između ostalog, ocenio da ova ustanova nije ispunila plan delovanja u poslednjem kvartalu prethodne godine, deo sredstava za realizaciju usvojenih projekata unapređenja kvaliteta rada ostao je neutrošen, a pojedini programi koji su osmišljeni u cilju zaštite i kontrole zdravlja građana, nisu sprovedeni prema dogovorenom planu.

Takođe, istakao je Gazepov, prekinuta je i dugogodišnja dobra saradnja lokalne samouprave i Doma zdravlja, što je jedan od glavnih preduslova za dobar rad ustanove.

Smenjena direktorka Svetlana Rajak odbacila je sve ocene tvrdeći da je pravi uzrok smene njena namera da u poslovanje ustanove uvede red i zakonitost, uz napomenu da nema osnova da se nakon tri meseca raspravlja o njenom razrešenju, kao ni dokaza da je u njenom rukovođenju povređen bilo koji zakon ili oštećena ustanova.

Lj. M.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

zdravstvo Srbobran

©2019 Netmark d.o.o.