Arhiva » Vesti » Dnevnik 01.02.2018

Pripreme za Zmajev festival nauke u srbobranskoj osnovnoj školi

SRBOBRAN: U Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” u toku su prireme za 6. Zmajev festival nauke koji se održava u ovoj školi u petak 9. februara, najavila je profesorka biologije i koordinatorka festivala Adrijana Vereš.

Dnevnik četvrtak, 1. februar 2018.  |  Dnevnik.rs

Ona je pozvala sve iz opštine, ali i iz drugih sredina da dođu na festival nauke, da bi se promovisale i negovale prave vrednosti. Sve radionice i naučni štandovi, istakla je profesorka Vereš, biće u učionicama, a predmetni nastavnici i učenici vredno pripremaju svoje štandove iz hemije, fizike, matematike, biologije, istorije, geografije, engleskog i nemačkog jezika, kao i štand učenika nižih odeljenja.

Zmajev festivala nauke se održava zahaljujući podršci Naftne industrije Srbije, koja je projekat Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” uvrstila u spisak projekata u okviru programa „Zajednici zajedno”. Na priredbi će posetioci imati priliku da uživaju u kratkim eksperimentima, filmovima, animacijama, prezentacijama, brojnim radionicama, pitalicama, ukrštenicama, slagalicama, kvizovima i manjim takmičenjima.

Početak aktivnosti je u 16 sati za decu i učenike do četvrtih razreda osnovnih škola, dok se đaci starijih razreda i ostali posetioci očekuju od 17 časova. NIS je ovaj projekat podržao sa milion dinara, pa je za tu sumu kupljeno osam laptopova, osam projektora i osam belih tabli, koje se trenutno montiraju, potvrdila je Andrijana Vereš.

„Savremena nastava zahteva savremenu obrazovnu tehnologiju i za takav vid nastave neophodna je upotreba kratkih edukativnih filmova, prezentacija i animacija . Jedna od takvih aktivnosti je upravo naš festival. Takođe, u eri interneta nauka nam je bukvalno na dlanu pa se stvaraju i mogućnosti za dodatne vannastavne aktivnosti za đake koje u većoj meri interesuje nauka.“

Z. Delić


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.