Arhiva » Vesti » Dnevnik 03.02.2018

Održan mini-sajam poljoprivrede u Žitištu

ŽITIŠTE: Mini-sajam poljoprivrede u Žitištu okupio je juče brojne izlagače i izazvao veliko interesovanje poljoprivrednika iz ove srednjobanatske opštine. Sajam je, nakon uvodnog govora, otvorio predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević.

Dnevnik subota, 3. februar 2018.  |  Dnevnik.rs

„Ova manifestacija je najviše vezana za budućnost poljoprivrede u našem regionu, poboljšanje poslovanja, jačanje mašinskog parka poljoprivrednika i veću dostupnost IPARD fondova. Mi smo opština dobrim delom vezana za poljoprivredu. Važno je da i u tom pogledu širimo vidove poljoprivredne proizvodnje i da se na neki način izvučemo iz „suvog“ ratarstva. Bitno je i da animiramo poljoprivredne zadruge da se više uključe u razvojne planove opštine, a lokalna samouprava će svima biti na raspolaganju“, naglasio je Vučurević, najavljujući da će se u narednom periodu više pažnje posvetiti malim gazdinstvima i da će lokalna samouprava podsticati i podržavati njihovo udruživanje kroz razne oblike, što bi im olakšalo i poboljšalo poslovanje.

O merama podrške poljoprivrednicima više je govorio pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladislav Krsmanović.

„U opštini Žitište ima registrovanih više od 3.000 poljoprivrednih gazdinstava, a biljna proizvodnja obavlja se na preko 46.000 hektara, uz gotovo sve vidove stočarske proizvodnje. Mi iz Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu želimo da pomognemo dalji razvoj poljoprivrede u ovom regionu, kako bi se povećao broj registrovanih gazdinstava, posebno sa mladim gazdama do 40 godina“,naglasio je Krsmanović.

Ž. B.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Zadruga

©2019 Netmark d.o.o.