Politika arhiva vesti 03.02.2018

Gutereš kritikovao prištinu u izveštaju SB UN: Traži brzo otkrivanje odgovornih za ubistvo Ivanovića

Kurir 03.02.2018
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš je u redovnom izveštaju Savetu bezbednosti UN o Kosovu oštro kritikovao vlasti u Prištini, navodeći da su "nazadovali" procesi vezani za početak rada Specijalnog suda za zločine OVK, a kao jedan… »

Dačić: Beograd izgradili komunisti i socijalisti

Kurir 03.02.2018
BEOGRAD - Predsednik SPS Ivica Dačić je izjavio danas na predizbornom skupu koalicije "Ivica Dačić, Socijalistička partija Srbije - Dragan Marković Palma, Jedinstvena Srbije", da su Beograd izgradili komunisti i socijalisti i da je cilj te koalicije… »

Vučić: Važno da ih pobedimo ponovo

RTV 03.02.2018
BEOGRAD - Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić istakao je danas da je posao ljudi sa liste "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd!" da rade za budućnost, a oni koji ih kritikuju neka ostanu u "mulju prošlosti". On je, u obraćanju na… »

Sastanak Upravnog odbora RTS-a i opozicije

RTS 03.02.2018
Predstavnici većine opozicionih stranaka razgovarali su u Radioteleviziji Srbije sa članovima Upravnog odbora RTS-a o obezbeđivanju fer uslova za izbore. Opozicija je tražila ravnomernu zastupljenost u programima Javnog servisa. Na sastanak su došli… »

Ljajić: Poseta Vučića Zagrebu prilika za rešavanje otvorenih pitanja

Novi magazin 03.02.2018
Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je posetа predsednikа Aleksаndrа Vučićа Zаgrebu, nа poziv hrvаtske predsednice Kolinde Grаbаr Kitаrović, prilika za smirivanje tenzija i rešavanje svih otvorenih pitаnjа između… »

Beograd Prištini: Nema dijaloga krajem meseca

Mondo 03.02.2018
Šef kosovske delegacije u tehničkom delu dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, Avni Arifi kaže da će se dijalog Beograda i Prištine nastaviti krajem februara. Beograd demantuje i ističe da se čeka izveštaj o ubistvu Ivanovića. Foto… »

Demokratska stranka obeležila 28 godina postojanja

Beta 03.02.2018
Demokratska stranka (DS) obeležila je danas u Beogradu 28 godina od osnivanja 3. februara 1990. godine, kada je formirana kao jedna od prvih stranaka levog centra, po uvodjenju višepartijskog sistema u Srbiji. Okupljenima su se obratili prvi predsednik… »

Radojičić: Dobio sam poziv koji se ne odbija, odmah smo razgovarali i o "Tiršovoj 2"

Blic 03.02.2018
Nosilac liste SNS "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" na beogradskim izborima prof. dr Zoran Radojičić objasnio je da je prihvatio da bude prvi na listi jer je dobio "poziv koji se ne odbija, od čoveka koji drži reč i kome se veruje", ali… »

"Albancima autonomija pod okriljem Ustava Srbije"

Vesti online 03.02.2018
Najšira moguća autonomija za Albance, ali pod okriljem Ustava Srbije i Rezolucije 1244 mogla bi da bude rešenje kosovskog problema, kaže za današnji "Blic" ministar za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović. - Mi moramo da se na unutrašnjem… »

Vulin: Nisam ubeđen u iskrenost Hrvatske

B92 03.02.2018
Bačka Topola -- Ministar odbrane Alksandar Vulin izjavio je da nije ubeđen u iskrenost Hrvatske, čija predsednica je predsedniku Aleksandru Vučiću uputila poziv za posetu. "Ne verujem da će tamo biti dočekan onako kako zaslužuje čovek koji dolazi… »