Arhiva » Vesti » Politika 03.02.2018

Vulin poziva Crnu Goru da se uzdrži od slanja oficira na KiM

Politika subota, 3. februar 2018.

BAČKA TOPOLA– Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da bi Crna Gora trebalo da se uzdrži od slanja štabnih oficira u NATO misiju Kfora na Kosovo i Metohiju, bez prethodnog dogovora sa Srbijom.

„Zaista bih zamolio da se uzdrže od toga, da ne rade takve poteze, a da ne pitaju Republiku Srbiju, jer ako to budu uradili sigurno neće pomoći ni dijalogu, sigurno neće pomoći stabilizaciji na našem prostoru, a sigurno neće pomoći poboljšavanju odnosa sa državom Srbijom”, istakao je ministar Vulin.

Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore je u petak utvrdio predloge odluka o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnu misiju u Avganistanu i dva štabna oficira u misiji Kfor na Kosovu, preneli su podgorički mediji.

„Ja bih najlepše zamolio crnogorsku državu i crnogorsko Ministarstvo odbrane da još jednom razmisli i da ne šalje vojsku na Kosovo i Metohiju”, izjavio je Vulin tokom posete Bačkoj Topoli, odgovarajući na novinarsko pitanje.

Oni vrlo dobro znaju, dodao je ministar odbrane, da je Kosovo i Metohija deo države Srbije po rezoluciji UN 1244.

„Podsetiću ih čak da su za vreme NATO agresije bili deo iste države i da su i građani Crne Gore bili ubijani od strane potpuno istog agresora”, rekao je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane.

(Tanjug)


Objavljeno na sajtu politika.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.