Arhiva » Vesti » Radio 021 12.02.2018

VIDEO: Očišćen deo starog puta Vrbas - Srbobran

Radnici PJ "Čistoća" završili su čišćenje deonice starog puta Vrbas - Srbobran.

Radio 021 ponedeljak, 12. februar 2018.  |  021.rs

Akcija je obavljena uz pomoć mašina, a trajala je dva radna dana. Očišćen je, pre svega, komunalni otpad rasut duž cele trase ovoga puta dužine 500-600 metara.

"Pema proceni ima preko 50 kubnih metara otpada koji je deponovan odmah pored samog puta. Glavna gradska deponija nalazi se svega 500 metara od ovog dela puta i nejasno je zašto se komunalni otpad ne deponuje tamo. Prilazni put deponiji je izgrađen, a ulaz u deponiju i odlaganje otpada za građane se ne naplaćuje", kaže poslovođa u PJ "Čistoća" Mladen Pavlović.

Prema njegovim rečima, u neposrednoj blizini otpadom zatrpanog starog puta prem Srbobranu nalazi se zalivni sistem PP "Sava Kovačević". Vetar raznosi otpad koji su tu bacili nesavesni građani, ubacuje ga u zalivni sistem i tako se zagađuje životna sredina.

Iz JKP "Komunalac Vrbas" apeluju na građane da otpad ne bacaju svuda pored puta, na mesta koja nisu za to predviđena. Iz ovog preduzeća mole građane da svoj komunalni otpada skladište isključivo na glavnu gradsku deponiju, gde se u skladu sa propisima zatrpava otpad.

Autor: 021.rs


Objavljeno na sajtu 021.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Srbobran Vrbas

©2019 Netmark d.o.o.