Arhiva » Vesti » Jugmedia 13.02.2018

Srednjoškolci dobili na poklon trenerke

Jugmedia utorak, 13. februar 2018.  |  Jugmedia

Direktori 11 srednjih škola sa teritorije grada Leskovca, dobili su danas sportsku opremu u vidu kompleta trenerki, a za ovu namenu Odbor za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti izdvojio je iz gradskog budžeta 200 hiljada dinara.

Sportsku opremu direktorima je uručio osnivač ovog Odbora gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, i tom prilikom rekao da je akcija podele trenerica postala tradicija.

“Pored izdvajanja za izgradnju sportskih terena gde je za 16 terena uloženo skoro 50 miliona dinara, ove godine takođe planiramo 22 miliona dinara za izgradnju sportskih terena, jer tereni omogućavaju deci da se bave sportom. Što se tiče Odbora za prevenciju i njihove aktivnosti, ulaže se skromnih 700 hiljada dinara. Ja sam više puta istakao da je važnost sporta velika i zato je ova akcija veoma značajna“, rekao je gradonačelnik i naglasio da škole imaju velikog udela u promociji sporta i u uključenje dece u zdrave stilove života, stoga će se ulaganja u ovakve akcije nastaviti i u narednom periodu.

U toku svog dugogodišnjeg rada Odbor za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti Skupštine grada Leskovca, bio je otvoren za saradnju sa svima koji su želeli da daju svoj doprinos, a jedan od takvih je i Gradski savez za školski sport grada Leskovca, sa kojim Odbor sarađuje već pet godina.

“Gradski savez za školski sport je postao jedna od osnovnih i neophodnih karika u realizaciji preventivnih aktivnosti koje mi kao Odbor organizujemo, i to iz razloga što u svoje školske aktivnosti uključuje učenike svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada”, istakla je predsednica Odbora Jelena Mihajlović.

Upravo iz tog razloga, prema rečima Jelene Mihajlović, Odbor svake godine iz sredstva gradskog budžeta izdvaja izvesna sredstva za unapređenje rada Saveza.

Predsednik Gradskog saveza za školski sport Ivan Cvetanović se pre svega zahvalio osnivaču Odbora na njegovom osnivanju, ali i samom Odboru što su omogućili njihovu zajedničku saradnju.

“Zahvaljujem se i svim direktorim osnovnih i srednjih škola, mojim kolegama profesorima koji nesebično ulažu u decu koja učestvuju u svim takmičenjima, ali se posebno zahvaljujem deci koja uspevaju da dođu čak i do republičkih takmičenja”, kazao je u svom obraćanju Ivan Cvetanović.


Objavljeno na sajtu jugmedia.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Leskovac Budžet

©2019 Netmark d.o.o.