Jugmedia » Vesti dana

http://jugmedia.info

Jugmedia

Izbori u Leskovcu: SKORO NIKO NA CRTU SNS-u, najžešća borba za Donju Jajinu

Jugmedia pre 8 sati
Koalicija okupljena oko SNS-a, zajedno sa SPS-om i Boljom Srbijom, jedini je kandidat za izbore Saveta u mesnim zajednicama u Leskovcu na čak 126 od 139 izbornih mesta. Pravo glasa ima 119.211 birača Ukupno je predato 153 lista za izbore i jedino SNS sa partnerima ima kandidate za svih 139 mesnih... »

U Bojniku obeležena 76. godišnjica „Krvavog februara“

Jugmedia pre 6 sati
Pred brojnim gostima i građanima opštine Bojnik, danas je komemorativnim skupom obeležena 76. godišnjica streljanja stanovnika Bojnika i Dragovca od strane bugarskih fašista u Drugom svetskom ratu. Na spomenik stradalima, pored predstavnika Opštine Bojnik, vence su položili su i predstavnici... »

Trideset osam porodica romske nacionalnosti dobija na poklon nove kuće

Jugmedia pre 10 sati
Za desetak dana 38 porodica u Lebanu, u naselju Jablanica, useliće se u nove kuće, odnosno, rekonstruisane od temlja do krova, sredstvima Evropske unije, Vlade Srbije i opštine Lebane. Romi u Lebanu čine blizu šest posto ukupne populacije, po poisu iz 2011. više od 1.300, i žive u 4 naselja,... »

“Lament za šeolsku srnu” kratka priča godine

Jugmedia pre 6 sati
Prvu nagradu u iznosu od 20.000 dinara na konkursu Doma kulture za kratku priču Pirota dobio je Aleksandar M. Arsenijević iz Beograda za priču ‘’Lament za šeolsku srnu’’’. Druga nagrada u iznosu od 15.000 dinara pripala je Tanji Milutinović iz Beograda za priču... »

Opljačkan Futurin kiosk u Sijarinskoj Banji

Jugmedia pre 10 sati
Nepoznati lopovi obili su noćas kiosk Future u Sijarinskoj Banji kod Medveđe i iz njega odneli cigarete u vrednosti od oko 300.000 dinara, potvrđeno je Jugmedii u leskovačkoj policiji. Krađu je primetila radnica koja je jutros došla na posao i policiji prijavila slučaj oko 7 sati. Pored... »

Industrijska proizvodnja u Nišu u 2017. godini porasla za 3,1 odsto

Jugmedia pre 12 sati
Industrijska proizvodnja u Nišu u 2017. porasla je za 3,1 odsto u odnosu na 2016, pokazuju statistički podaci gradskog Sekretarijata za privredu. Prema podacima tog sekretarijata, proizvodnja poluproizvoda u Nišu porasla je za 24,9 odsto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 7,2 odsto, a... »

Očišćena deponija u naselju Podrum

Jugmedia pre 12 sati
Leskovački „Komunalac“, „Vodovod“, Odeljenje komunalne policije i PVV očistili su danas prostor u ulici Božidara Veličkovića u Mesnoj zajednici „Morava“. Na ovom mestu iza ciglane „Mladost“ u naselju Podrum u Lekovcu zapravo je tinjala velika deponija šuta i raznoraznog otpada.... »

SNS pregledi pre svega za najstarije i najugroženije

Jugmedia pre 12 sati
Lekari iz Saveta za zdravstvo Gradskog odbora vladajuće Srpske napredne stranke Leskovac danas su vršili preventivne preglede žiteljima mesne zajednice „Veljko Vlahović“ u Leskovcu. Pored merenja pritiska i nivoa šećera u krvi, daju se saveti u upustva, dalje preporuke lečenja, ako je... »

Obnovljen rad Udruženja književnika Vranja

Jugmedia pre 1 dan
Na redovnoj godišnjoj Skupštini Udruženja književnika Vranja (UKV) kojoj je prisustvovala većina članova, izabran je novi Upravni odbor od tri člana, na čijem je čelu Vojkan Ristić, novinar Danasa, kao i pisci Dušan Djordjević i Blagoje Savić, dok će funkciju generalnog sekretara... »

Humanitarni koncert „Mladi za Nikolinu Ranđelović“

Jugmedia pre 1 dan
Niška kancelarija za mlade u saradnji sa Niškim Simfonijskim orkestrom, organizuje humanitarni koncert za Nikolinu Ranđelović, malu Nišlijku kojoj su potrebna sredstva za lečenje u inostranstvu. Sva sredstva od prodaje karata biće prosleđena za lečenje ove devojčice. „Mi kao Kancelarija... »

©2018 Netmark d.o.o.