Jugmedia » Vesti dana

http://jugmedia.info

Jugmedia

Prvi do časnog krsta učenik iz Paraćina na zaleđenom Gradskom kupalištu

Jugmedia pre 10 sati
Četrnaestogodišnji Đorđe Borojević, učenik iz Paraćina, danas je na Bogojavljenje u Pirotu prvi doplivao do časnog krsta i poneo titulu krstonosca na zaleđenom Gradskom kupalištu u Pirotu pred velikim brojem građana. “Treniram plivanje. Bilo je hladno ali je želja da se dopliva do... »

I Predrag osvojio ledenu Južnu Moravu

Jugmedia pre 9 sati
Među konkurencijom od 15 učesnika, Predrag Jović (27) iz Vladičinog Hana ove godine prvi je u hladnoj Južnoj Moravi doplivao do bogojavljenskog krsta. “Ovo mi je drugo učešće u plivanju za krst časni. Velika mi je čast što sam učestvovao u plivanju za bogojavljenski krst, i uspeo da... »

Danijela Dimitrijević napravila najbolje pihtije u Vlasotincu

Jugmedia pre 9 sati
Komisija je pihtije Vlasotinčanke Danijele Dimitrijević proglasila najboljim među 30 izloženih u holu Sportske hale u Vlasotincu. Ona je osvojila 56 poena. Druga najbolja majstorica za pihtije je Dragana Miljković, a treća Jasmina Miljković. Najblji aranžman imala je Ljiljana Lepojević, a... »

Uložiš 300 a zaradiš 2.400 evra! Biljka koja se sve više uzgaja u Srbiji, a bila je zaboravljena

Jugmedia pre 5 sati
Industrijska konoplja sve više se uzgaja u Srbiji, a u zasadima će ove godine, prvi put posle nekoliko decenija, biti više od 1.000 hektara pod konopljom. Konoplja se nekada kod nas masovno gajila kao sirovina za odeću, papir, građevinski materijal… Zbog pooštrenih zakona, budući da u sebi,... »

Nova mašina JKP „Grdelici“ smanjuje troškove

Jugmedia pre 9 sati
JKP „Grdelica“ nabavila je novu mašinu za ovo preduzeće. Reč je o specijalnom komunalnom vozilu sa cisternskom nadogradnjom CANAL JET. Vrednost vozila je 16,4 miliona dinara i nabavljeno je sredstvima Grada Leskovca. Direktor JKP „Grdelica“ Zoran Jović kazao je da je u obnovu... »

Namjlađi Bogojavljenski vitez osvojio krst i 30 000 dinara

Jugmedia pre 10 sati
Na tradicionalnom „Bogojavljenskom plivanju“ u Nišu do časnog krsta prvi je stigao Damjan Ilić, koji je sa svojih devetnaest godina bio ujedno i najmlađi plivač ove godine, a kao nagradu pobednik je dobio zlatni lanac, zlatni krst, lovorov venac i novčanu nagradu u iznosu od 30.000 dinara.... »

Luka Petković iz Leskovca osvojio časni krst u Vlasotincu (VIDEO)

Jugmedia pre 10 sati
Plivač Plivačkog kluba Leskovac Luka Petković (16) pobednik je na tradicionalnom bogojavljanskom plivanju u Vlasini u Vlasotincu jer je, kao i prošle godine, prvi doplivao do časnog krsta u ledenoj reci. Luka je pobedio u konkurenciji 49 plivača iz Vlasotinca i okoline, iz Leskovca, Paraćina... »

Cvetanović čestitao slavu Sveti Jovan

Jugmedia pre 9 sati
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović svim sugrađanima koji slave krsnu slavu Sveti Jovan želi da ovaj dan provedu sa svojim najmilijima u blagostanju, sreći, ljubavi, spokojstvu i da okruženi svojom porodicom nađu duhovni mir. „Sveti Jovan zauzima posebno mesto među jevanđelistima koji... »

Nebitno da li je bara, vir ili bazen, bitno da se pliva

Jugmedia pre 9 sati
Plivanje za časni krst se iz godine u godinu organizuje na sve većem broju vodotoka u leskovačkom kraju. Masovnost nije bitna, dovoljna su ponekad i pet plivača, pa da se pliva u ledenom potoku, rečici, na bazenu, pa čak i u bari. Nekada masovni skupovi na pojedinim lokacijama, kao što je ona... »

Za 20 sekundi prvi do krsta u Sijarinskoj Banji (VIDEO)

Jugmedia pre 9 sati
Tridesetdvogodišnji Miloš Doderović za samo 20 sekundi prvi je doplivao do Bogojavljenskog krsta danas u hladnom bazenu kod Gejzera u Sijarinskoj Banji. Za časni krst borilo se 13 momaka, a Doderoviću ovo nije prvi put da pliva, jer je 2013. godine takođe prvi doplivao do krsta. Kao nagradu za... »

©2018 Netmark d.o.o.