Jugmedia

Premijerno himna leskovačke biblioteke i dokumentarni film “Knjige od reči”

Jugmedia pre 3 dana
Biblioteka u našem gradu obitava 140 godina, oduvek sjedinjena sa građanstvom, kroz razne istorijske epohe. Nalazila se u središtu svih kulturnih i društvenih promena i išla u korak sa savremenim tokovima. U svakom dobu ona je bila više društvena… »

Virtuelna poseta Velikom i Malom Sabornom hramu u Nišu

Jugmedia pre 3 dana
Vernicimaširom sveta omogućena je virtuelna poseta dvema niškim svetinjama – Sabornom hramu Silaska Svetog Duha na apostole i starom Sabornom hramu Sabora Svetih Arhangela, osmišljena u čast obeležavanja 200 godina starog Sabornog hrama u Nišu, a… »

Slavske radionice za decu u muzeju

Jugmedia pre 3 dana
Narodni muzej Leskovac od danas pa do 7. decembra i od 10. do 13. decembra održaće radionice za decu od 7 do 10 godina pod nazivom „Slavu slavi, kolač seči, kao nekada tvoji preci“, saopšteno je danas. Cena radionice je 100 dinara po detetu… »

Uhapšen zaposleni u KC Niš jer je odavao podatke o pacijentima

Jugmedia pre 3 dana
Policija u Nišu uhapsila je D.C. (51) zbog sumnje sumnje da je primio mito, a zauzuvrat odavao podatke o pacijentima, saopšteno je danas. Sumnja se da je on od septembra 2018. do septembra 2019. godine, kao zaposleni u Kliničkom centru u Nišu… »

Leskovčanin pokušao da uveze stolice sa sumnjivim logom modne kuće “Versaće”

Jugmedia pre 3 dana
Carinici se svakodnevno susreću sa robom koja povređuje pravo intelektualne svojine neke zaštićene robne marke, a najčešće je reč o tekstilu, obući, ili kozmetici, međutim, slučajeva da se originalnost nameštaja dovodi u pitanje nije bilo, sve… »

Dveri: Preispitati sve diplome Megatrenda u lokalnim i državnim službama

Jugmedia pre 3 dana
Imamo državu koja je u svojim strukturama na bitnim pozicijama postavila ljude koji su plagirali svoje doktorate, imamo čak možda fiktivnu prodaju jednog od Univerziteta Megatrenda koji je pokriće za diplome mnogih na vlasti, pa možda ne bilo loše… »

Dve škole u Leskovcu ostale bez grejanja

Jugmedia pre 3 dana
Tehnička škola „Rade Metalac“ i Osnovna škola „Vuk Karadžić“ Leskovac ostale su danas bez grejanja zbog kašnjenja u isporuci lož ulja, pa su jutros časovi bili skraćeni, a školske klupe ostale su prazne u popodnevnoj smeni, potvrđeno je… »

Migranti tinejdžeri prepušteni sami sebi

Jugmedia pre 3 dana
Oko 400 migranata od pre dva dana se nalazi u prihvatnom centru u Preševu, a među njima je najviše Sirijaca, prenosi Politika. Ovaj centar, kaže Hans Fridrih Šoder, šef predstavništva Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR) u Srbiji, otvoren… »

SNS: Niš radi na tome da bude dostupniji osobama sa invaliditetom

Jugmedia pre 3 dana
Problema sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju ima puno, ali je prethodnih godina mnogo urađeno na njihovom rešavanju, rečeno je u prostorijama Srpske napredne stranke u Nišu gde je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom održana… »

Saradnja sa udruženjima odlična, ali aktiviste uvek brine neizvesnost

Jugmedia pre 3 dana
Nevladine organizacije su specifična forma organizovanja građana. To je dobar način da se uključi veliki broj ljudi koji su posvećeni istim ciljevima a koji su bitni društvenoj zajednici. Grad Pirot godinama ima odličnu saradnju sa nevladinim… »

Jugmedia, najnovije vesti »