Arhiva » Vesti » Politika 13.02.2018

Apoteka „Makedonija” trajno zatvorena

Politika utorak, 13. februar 2018.  |  Daliborka Mučibabić

Upravni odbor Apoteke „Beograd” nije produžio ugovor o zakupu zbog toga što je novi vlasnik višestruko povećao cenu zakupa. – Stari vlasnik kojem je prostor vraćen u restituciji lokal prodao firmi iz Novog Sada. U neverici su se juče našli brojni kupci kada ih je na vratima apoteke „Makedonija” u Makedonskoj ulici 36 dočekalo obaveštenje da je ona trajno zatvorena.

U dopisu koji je potpisala direktora Apoteke „Beograd” Jasminka Bjeletić piše da „Makedonija” prestaje sa radom 12. februara. Takva odluka, navedeno je, donesena na sednici Upravnog odbora ove farmaceutske kuće koji nije produžio ugovor o zakupu zbog toga što je novi vlasnik znatno povećao cenu zakupa.

– Reč je o višestruko većem iznosu od onog koji smo poslednje tri godine plaćali starom vlasniku kojem je poslovni prostor vraćan u postupku restitucije. On je, međutim, lokal prodao firmi iz Novog Sada i iznos koji je ona od nas tražila nismo pristali da plaćamo. Dali su nam rok do 28. februara da se iselimo i mi ćemo apoteku „Makedoniju” preseliti u objekat kod Doma vojske – objašnjava Bjeletićeva.

Zato će se, u najmanju ruku, iznenaditi brojni pacijenti koji su lekove decenijama kupovali u „Makedoniji”. Neki od njih svoje razočaranje su već juče iskazali: „Zar je moguće da su ugasili ovu apoteku”. „Fino, bogami, sad će neki butik ovde da se otvori, bili su samo neki od komentara koji su se mogli čuti od prolaznika koji su zastajali i čitali obaveštenje na vratima već vidno ispražnjene apoteke.

Šta će biti nova namena u prizemlju kuće sagrađene u duhu secesije 1901. godine za inženjera Jovana Smederevca zasad nije poznato. Vlasnik ovog poslovnog prostora ne bi trebalo da se pomuči da nađe novog zakupca budući da „roba” koju nudi pleni svojom pozicijom, a o vrednosti arhitekture najbolje govori to što je objekat preko puta opštine Stari grad proglašen za spomenik kulture 1966.

Tri decenije ranije tu je otvorena drogerija o čemu svedoče fotografije zdanja objavljene u Katalogu nepokretnih kulturnih dobara Beograda.


Objavljeno na sajtu politika.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.