Arhiva » Vesti » RTV 13.02.2018

Borski plavi kamen obara rekorde

RTV utorak, 13. februar 2018.  |  FoNet
RTV: Borski plavi kamen obara rekorde

Bakar-sulfat, u narodu poznatiji kao plavi kamen, ima široku primenu. U poljoprivredi se koristi kao pesticid, u industriji kao tehnološki reagens u flotacijama olova, a dobar je i za čišćenje vodovodnih instalacija i bazena.

U saopštenju RTB Bor se navodi da bakar-sulfat "ide kao alva", ne samo u sezoni poljoprivrednih radova, već tokom cele godine i da ga najviše kupuju Mađari, Bugari, Turci, Poljaci, Grci i Makedonci, kao i veliki domaći distributeri - snabdevači poljoprivrednih apoteka.

Sve što proizvedemo, prodamo čak i unapred, bez ijedne reklamacije na kvalitet proizvoda, ističu u RTB Bor.

Zbog velike potražnje, u RTB Bor su početkom ove godine dnevnu proizvodnju maltene udvostručili i sada umesto tri, za dan proizvedu pet tona plavog kamena, a za nepune dve nedelje februara kupcima iz Turske, Poljske i Mađarske isporučeno je ukupno 90 tona ove robe.

U ovoj fabrici, koja je otvorena pre 3tri i po decenije, prošle godine proizvedeno je 1.178 tona plavog kamena, a ove je u januaru zabeležena rekordna mesečna produkcija od osnivanja pogona. Zaposleni su uspeli da "naprave" 146 tona i tako za tonu premaše dosadašnji rekord ostvaren još 1999. godine.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

RTB Bor Bor

©2019 Netmark d.o.o.