Rekordna proizvodnja plavog kamena u Boru

Borski plavi kamen obara rekorde

Večernje novosti utorak, 13. februar 2018.
U pogonima RTB-a Bor se, pored bakra, zlata, srebra i ostalih plemenitih metala, godišnje proizvede i do 1.200 tona bakar-sulfata (plavog kamena) i sve što se proizvede proda se unapred i bez ijedne reklamacije na kvalitet
U pogonima RTB-a Bor se, pored bakra, zlata, srebra i ostalih plemenitih metala, godišnje proizvede i do 1.200 tona bakar-sulfata (plavog kamena) i sve što se proizvede proda se unapred i bez ijedne reklamacije na kvalitet. Traže... »

Borsko plavo zlato ide kao alva: Traže ga Turci, Mađari, Bugari, Grci, Poljaci, Makedonci! Sve što se proizvede, proda se unapred! Evo o čemu je reč

Kurir utorak, 13. februar 2018.
BOR - U pogonima RTB Bor se, pored bakra, zlata, srebra i ostalih plemenitih metala, godišnje proizvede i do 1.200 tona bakar-sulfata (plavog kamena) i sve što se proizvede proda se unapred i bez ijedne reklamacije na kvalitet. Traže ga Turci, Mađari, Bugari, Grci, Poljaci, Makedonci, ali i veliki... »

Rekordna proizvodnja plavog kamena u Boru

RTS utorak, 13. februar 2018.
RTS: Rekordna proizvodnja plavog kamena u Boru
U pogonima RTB-a "Bor" je u januaru zabeležena rekordna mesečna proizvodnja bakar-sulfata, poznatijeg kao plavi kamen, od osnivanja pogona, saopštio je Rudarsko-topioničarski basen "Bor".
Zbog velike potražnje, u RTB-u "Bor" su početkom ove godine dnevnu proizvodnju gotovo udvostručili i sada umesto tri, za dan proizvedu pet tona plavog kamena, koji se u poljoprivredi koristi kao pesticid, u industriji kao... »

Jagma za plavim kamenom iz Bora

Mondo utorak, 13. februar 2018.
U pogonima RTB Bor se, pored bakra, zlata, srebra... godišnje proizvede i do 1.200 tona bakar-sulfata (plavog kamena) a sve što se proizvede proda se unapred.
Foto: MONDO/Dragana Todorović Ilustracija Bakar-sulfat, u narodu poznatiji kao plavi kamen (plava galica, modra galica...), ima široku primenu. U poljoprivredi se koristi kao pesticid, pogotovo u vinogradarstvu, u industriji kao... »

Borski plavi kamen ruši rekorde

Danas utorak, 13. februar 2018.
U pogonima RTB Bor se, pored bakra, zlata, srebra i ostalih plemenitih metala, godišnje proizvede i do 1.200 tona bakar-sulfata (plavog kamena) i sve što se proizvede proda se unapred, bez ijedne reklamacije na kvalitet.
Bakar-sulfat, u narodu poznatiji kao plavi kamen, ima široku primenu. U poljoprivredi se koristi kao pesticid, u industriji kao tehnološki reagens u flotacijama olova, a dobar je i za čišćenje vodovodnih instalacija i bazena. U... »

Borski plavi kamen obara rekorde

RTV utorak, 13. februar 2018.
RTV: Borski plavi kamen obara rekorde
BOR - U pogonima RTB Bor se, pored bakra, zlata, srebra i ostalih plemenitih metala, godišnje proizvede i do 1.200 tona bakar-sulfata (plavog kamena) i sve što se proizvede proda se unapred, bez ijedne reklamacije na kvalitet.
Bakar-sulfat, u narodu poznatiji kao plavi kamen, ima široku primenu. U poljoprivredi se koristi kao pesticid, u industriji kao tehnološki reagens u flotacijama olova, a dobar je i za čišćenje vodovodnih instalacija i bazena. U... »

Komentari na drugim sajtovima

©2019 Netmark d.o.o.