Arhiva » Vesti » Blic 14.02.2018

Juriš na pošte i banke: Evo ko će za praznik raditi normalno, a ko će biti na odmoru do ponedeljka

Mnogi Beograđani imaće pravi četvorodnevni mini odmor pošto će povezati dva neradna dana za Dan državnosti (četvrtak i petak 15. i 16. februar) sa predstojećim vikendom.

Blic sreda, 14. februar 2018.  |  Nikolina Govoruša

Naredne slobodne dane, moći će da iskoriste, između ostalog i za kupovinu, budući da će svi tržni centri, ali i supermarketi, zelene pijace i pekare raditi sasvim normalno. Sa druge strane, ko ima obaveze u banci, pošti ili bilo kakvoj državnoj administraciji, na republičkom, gradskom ili opštinskom nivou, najbolje bi bilo da ih danas završi. U suprotnom, to će moći da urade tek u ponedeljak.

Građani će nešto duže morati da čekaju na gradski prevoz, pošto će na snazi biti nedeljni red vožnje, a onima koji se odluče da do željenih destinacija dođu taksijem, biće potrebno nešto više novca nego obično.

SUPERMARKETI

Gotovo svi supermarketi će u četvrtak i petak raditi po uobičajenom radnom vremenu.

PEKARE

Iz najvećih pekara u centru grada potvrđuju da ne planiraju nikakvu promenu radnog vremena za predstojeći državni praznik, dok će neke manje ipak imati skraćeno radno vreme.

TRŽNI CENTRI

Vrata najvećih šoping molova biće otvorena za sve koji žele da slobodne dane iskoriste za kupovinu, pa se tako prodavci u “Ušću”, “Delta Sitiju”, “Stadionu”... nadaju i porastu posetilaca u neradnim danima.

PIJACE

Ako vam zatreba sveže voće i povrće, moći ćete da ga kupite kao i svakog dana na svim zelenim pijacama u gradu, od 6.00 do 19.00. Takođe, prodavci sa “buvljaka” usluživaće posetioce od 8.00 do 16.00.

BANKE

Danas je poslednji dan da svoje obaveze u bankama završite, budući da će one biti zatvorene u dva dana državnog praznika, a većina i tokom vikenda. Izuzetak su banke smeštene u tržnim centrima.

POŠTE

Preostale obaveze u “Pošti” najbolje bi bilo da završite danas, budući da većina poslovnica neće raditi, osim dežurnih koje će u četvrtak usluživati građane od 8 do 15 sati (Savska 2, Šumadijski trg 2a, Glavna 8 u Zemunu, Pilota Mihajla Petrovića 12), kao i one u tržnim centrima. Kao i uvek, Glavna pošta u Takovskoj ulici će raditi 24 sata dnevno.

ŠKOLE/VRTIĆI

Đaci i mališani će opet na mini raspust, pa tako u školu ili vrtić idu još danas, a onda im slede četiri slobodna dana od 15. do 19. februara.

PREVOZ

Sva vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća “Beograd” saobraćaće od 15. zaključno sa 18. februarom po nedeljnom redu vožnje.

TAKSISTI

Kako za sve državne praznike, tako i za ovaj, taksisti će svoje usluge naplaćivati po drugoj, takozvanoj noćnoj ili prazničnoj tarifi, po kojoj je start 170 dinara, a pređeni kilometar iznosi 85 dinara. Takva tarifa važiće od srede, 14. februara u 22 sata do subote 17. februara ujutru u šest sati kada će se naplata vratiti na uobičajenu tarifu.

PARKING SERVIS

Parkiranje u zoniranim delovima će za praznike biće besplatno. Sve javne garaže i parkirališta biće otvoreni.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Bez odmora u prodavnicama na Dan državnosti

Politika sreda, 14. februar 2018.

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.