Arhiva » Vesti » Blic 14.02.2018

MUP RS: Institucije BiH su dale dozvolu za uvoz oružja za policiju Srpske

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) tvrde da je Direkcija za promet naoružanja i vojne opreme RS, u postupku nabavke vatrenog oružja za opremanje MUP RS, pribavila sve potrebne saglasnosti koje izdaju nadležne institucije BiH za uvoz naoružanja.

Blic sreda, 14. februar 2018.  |  FENA

Policija RS nabavlja vatreno oružje iz preduzeća "Zastava oružje" iz Kragujevca u Srbiji, a putem Direkcije za promet naoružanja i vojne opreme RS.

Napominju da policijski službenici MUPRS trenutno koriste oružje koje je u proseku staro oko 20 godina.

- Plan Ministarstva je da svaki policijski službenik, osim redovne opreme, duži i kratko i dugo naoružanje, što je u skladu sa zakonom. S tim u vezi, količina nabavljenog naoružanja, tačnije broj dugih cevi, neće prelaziti broj policijskih službenika zaposlenih u ovom ministarstvu - naveli su iz MUPRS.

Prilikom posete Ruskoj Federaciji ministar unutrašjih poslova RS Dragan Lukač potpisao je u Moskvi, kako napominju, Memorandum o razumevanju između MUP RS i Glavne uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije za Grad Moskvu, koji je u skladu sa odredbama Sporazuma između Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije i Ministarstva bezbednosti BiH.

- Memorandum je izraz prepoznate potrebe potpisnica za čvršćom saradnjom i ostvarivanja direktnog kontakta u oblasti suzbijanja i borbe protiv transnacionalnog kriminala i najtežih krivičnih dela, a sve u cilju efikasnijeg ostvarivanja prava i sloboda građana Republike Srpske i Ruske Federacij - naveli su iz MUP RS.

Radovi u Centru za obuku policije RS, u Zalužanima kod Banjaluke, su u toku, a otvaranje je planirano za Dan Policije RS, 4.aprila.

Ranije je to bila bivša vojna kasarna Zalužani.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.