Arhiva » Vesti » Blic 14.02.2018

Slede nova hapšenja Marjanovića? Optužnica za ubistvo pevačice ukazuje na saučesnika iz porodice

Optužnica koju je Više javno tužilaštvo podiglo protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je ubio svoju suprugu Jelenu ukazuje na to da mu je prilikom ubistva pomogao neko od članova porodice Marjanović, saznaje "Blic".

Blic sreda, 14. februar 2018.  |  Bojana Bogosav

Kako "Blic" saznaje od izvora bliskog istrazi, u optužnici stoji da je Zoran Marjanović u vreme ubistva supruge nakratko ugasio mobilni telefon, a potom ga ponovo uključio, te i da se u vreme ubistva nalazio u neposrednoj blizini mesta gde je pevačica monstruozno ubijena.

- U optužnici stoji da je veštačenjem mobilnih telefona članova porodice Marjanović utvrđeno da telefon u vreme ubistva pevačice nije bio isključen samo Zoranu, već i nekim članovima njegove porodice, što ne može biti slučajnost, već pokazuje da su i oni znali za zločin. Samim tim, mogla bi se očekivati nova hapšenja u ovom slučaju, i to nekih članova porodice Marjanović - priča izvor "Blica" upoznat s istragom.

Prema rečima našeg izvora, svemu tome u prilog ide ćutanje Marjanovića i izbegavanje da daju svoj iskaz tužilaštvu u slučaju ubijene pevačice.

- Vladimir Marjanović, Zoranov otac, tokom trajanja policijske istrage često je znao da izrazi neke svoje stavove o ubistvu snaje. Od toga da je "njegov sin u pritvoru dok ubica šeta gradom sa čekićem", do toga da je njegovu snaju ubio tajkun iz Borče i da se njegovom sinu namešta ovo ubistvo. Takođe, Vladimirove izjave bile su često kontradiktorne, pa se sumnja da on zna dosta toga o ubistvu Jelene Krsmanović - objašnjava izvor "Blica".

Podsećanja radi, u petak, malo posle 15 sati, u Viši sud u Beogradu stigla je optužnica protiv Zorana Marjanovića koju je podiglo Više javno tužilaštvo zbog sumnje da je ubio svoju suprugu Jelenu Krsmanović 2. aprila 2016. godine, u kanalu kod nasipa u naselju Crvenka u Borči.

Posle podizanja optužnice, preostao je još jedan korak do okončanja policijske i tužilačke istrage ubistva pevačice iz Borče, da optužnicu potvrdi Viši sud, koji može i da je vrati na dopunu ili odbaci.

Optužnica koja je stigla u Viši sud, kako nezvanično saznajemo, prevashodno je bazirana na forenzičkim dokazima i onim dobijenim veštačenjem baznih stanica mobilnih telefona Marjanovića i ubijene pevačice. U ovom slučaju iskristalisala su se tri dominantna traga koja su policiju i tužilaštvo dovela do Zorana Marjanovića, koji je potom uhapšen 15. septembra prošle godine zbog postojanja osnova sumnje da je sa devet udaraca oštrim predmetom u glavu ubio svoju ženu. Ti dokazi su blato na Zoranovim pantalonama, identično onom sa mesta gde je nađeno telo ubijene pevačice, te veštačenje mobilnih telefona koje je pokazalo da se on nalazio u blizini mesta ubistva, kao i činjenica da je u vreme kad je Jelena preminula isključio telefon

Odluka višeg suda: Marjanoviću produžen pritvor

Zoranu Marjanoviću je Viši sud produžio pritvor za još 30 dana zbog uznemirenja javnosti. Portparol suda Bojana Stanković rekla je da optužnica nije uručena ni Marjanoviću ni braniocima, jer će sud prvo ispitati njenu formalnu ispravnost.

Istraga duga skoro dve godine

Pevačica Jelena Krsmanović ubijena je 2. aprila 2016. godine, oko 17 sati, kada je, prema verziji Zorana Marjanovića, otišla da trči nasipom u naselju Crvenka u Borči. U slučaju njenog ubistva saslušano je nekoliko stotina meštana Borče i Crvenke, isušen je kanal gde je njeno telo pronađeno, ali i privedeno na salušanje više desetina građana koji žive u neposrednoj blizini mesta gde se zločin odigrao.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.