Arhiva » Vesti » Jugmedia 14.02.2018

Epidemija malih boginja ne jenjava

Jugmedia sreda, 14. februar 2018.  |  Jugmedia

Od početka epidemije do danas u Leskovcu su ukupno obele 82 osobe, u Bojniku 65, a u Jablaničkom okrugu ukupno registrovano je ukupno 147 slučajeva malih boginja, saopštio je Zavod za javno zdravlje Leskovac.

Među obolelima su i 4 radnika Doma zdravlja u Bojniku i 5 Opšte bolnice Leskovac

I dok su boginjama u Bojniku najviše pogođena deca uzrasta do 4 godine (njih 17), u Leskovcu je najviše obolelih u uzrastu od 30 do 39 godina starosti (njih 30).

„Od ukupnog broja obolelih u gradu Leskovcu 89 % su nevakcinisani, nepotpuno vakcinisani i nepoznatog vakcinalnog statusa“, tvrde u Zavodu za javno zdravlje.

Od ukupnog broja obolelih (65) od početka epidemije u Bojniku hospitalizovano je 16 bolesnika i to 15 na odeljenju pedijatrije i jedna obolela osoba na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Vranju. Hospitalizovani su zbog teže kliničke slike morbila i komplikacija upala pluća.

U gradu Leskovcu hospitalizovano je 10 bolesnika i to 6 na odeljenju pedijatrije, 2 na Infektivnoj klinici u Nišu,1 na infektivno odeljenje O.B. Leskovac i jedna porodilja na odeljenju ginekologije Opšte bolnice u Leskovcu.

Epidemiološko ispitivanje obe epidemije i dalje je u toku.


Objavljeno na sajtu jugmedia.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Zdravlje Leskovac Leskovac

©2019 Netmark d.o.o.