Arhiva » Vesti » Kurir 14.02.2018

Stigla čestitka od Putina: Vučiću čestitao Dan državnosti

Kurir sreda, 14. februar 2018.

BEOGRAD - Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Srbije Dan državnosti, a čestitku je Aleksandru Vučiću danas uručio ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Rusko-srpski odnosi, koji se zasnivaju na davnim tradicijama prijateljstva i duhovne bliskosti, na visokom su nivou. Širi se politički dijalog i plodna saradnja u različitim oblastima. Toplo se prisećam našeg nedavnog sastanka u Moskvi, konstruktivnih i sadržajnih razgovora. Računam da ćemo nastaviti da zajedno radimo na daljem unapređenju celokupnog kompleksa bilateralnih odnosa za dobrobit bratskih naroda naših zemalja, navodi se u čestitiki Putina.

Vučić i Čepurin su se saglasili da će predstojeća poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, u sklopu obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, dati snažnu potvrdu čvrstog prijateljstva dveju zemalja i odrediti prioritete buduće saradnje.

Čepurin je istakao da je zvanična poseta Vučića Hrvatskoj važna za Srbe koji tamo žive i da očekuje da se odrazi na poboljšanje njihovog položaja. Vučić je zahvalio što je ruski ambasador u Hrvatskoj prisustvovao Velikoj narodnoj skupštini Srpskog nacionalnog veća, održanoj juče u Zagrebu, i time iskazao brigu za položaj tamošnjih Srba.

Na sastanku je razmotrena i mogućnosti za povećanje privredne saradnje Srbije i Rusije, s obzirom na poboljšanje ekonomskih pokazatelja u obema zemljama, a ocenjeno je da će predstojeće zasedanje Međuvladinog mešovitog komiteta za saradnju dveju zemalja dati snažan impuls ukupnim ekonomskim odnosima, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Kurir Autor: Kurir


Objavljeno na sajtu kurir.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.